Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
67%

A Belko-kísérlet (2016)

The Belko Experiment
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
11
Képek
8
Videók

Galéria (11)

Michael Rooker
David Dastmalchian
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
John Gallagher Jr.
Adria Arjona
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn
Tony Goldwyn

Videók (8)

 
harnas1207   2021. 07. 18.

legújabb vélemény

0

Ahogy már sokan írták, az emberkísérletek egyre többször kerülnek vászonra. A Belko-kísérlet hiába vonultat fel sok ismert arcot, egyszerűen semmi újat nem tud mutatni. Túlzottan sok figyelmet kapnak a véres jelenetek, a sztori viszont rettenetesen g... több»

 
HE7EDIK   2020. 09. 22.

4
Az ember a legveszélyesebb fenevad

Greg Mclean lassan a legnagyobb horror direktorok közé emelkedik. Nagyon ért a rémületkeltéshez és filmjeiben nem finomkodik. Szerintem a Wolf Creek 2 minden idők egyik legjobb és legdurvább horrorja, nagyon remélem a közeljövőben kap harmadik felvonást is hogy az ausztrál fenegyerek ismét kitombolhassa magát. Jelen film is a direktor jobb munkái közé sorolható, kell egy kis idő mire beindul, de onnatól nincs megállás. Sok film elmesélte már, mi történik ha az emberről lehullik a "civilizáció" cukormáza, de ilyen erőszakos körítéssel még nem sok. Persze ilyenkor jön felszínre igazán az emberek valódi jelleme és kiderül hogy mi is csak állatok vagyunk, azok közül is a legaljasabb. A legjobb barátok meszárolják le egymást zokszó nélkül, a film közepénél még egy kisebb népírtást is láthatunk, a rendező pedig parádés zenei aláfestésekkel teszi még drámaibbá az amúgy is feszült helyzetet. A végső győztes kiléte sejthető, de így is halnak meg olyanok akikre nem feltétlenül számítanánk. A befejezés is ütősre sikerül, persze felteszi magának a kérdést az ember, valóban lehetnek efféle emberkísérletek? Nem gondolnám hogy lezárt termekben gyilkoltatnák halomra egymást gyanútlan állampolgárokkal, de biztos vagyok benne hogy a világban igenis vannak illegális emberkísérletek a kormányok leplei mögött. Valamint eljátszadozhatunk a gondolattal, mi történne a film által felvázolt szitu hatására az ember munkahelyén...

 
stevepisti   2020. 09. 11.

2

Számomra egy teljesen korrekt, pörgős horror – thrillert láthattam, volt benne feszkó, véres kivégzések, hajsza. Nagyon sok szereplőt vonultat fel a film, sok érdekes karakterrel, a füvezős fickótól a realizáló ségítőkész kollégán át egészen a kegyet... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

1

Igen, aki szereti ennek a műfajnak a sajátosságát, az jól szórakozik ezen a pörgős, hentelős horroron. A történet nem igazán egyedi, de a kivitelezés kifejezetten jó, van benne kraft, hogy úgy mondjam. Michael Rooker nagyon jól hozta a karaktert.

 
Hámori Balázs   2020. 09. 21.

2
Az ember-kísérlet

Eléggé meglepődtem, mivel nem vártam ennyire brutális filmet (nem csak a vérességére gondolok itt), főleg, mivel minden, amit tudtam róla, az a rövid leírása volt, de ez elég volt ahhoz, hogy elindítsam. Ilyen film már volt néhány korábban, de azokat... teljes kritika»

 
stomachh   2020. 09. 12.

1

Elpocsekolt masfel ora. Tobbszor latott tortenet, gyenge megvalositas, gyenge szineszi teljesitmeny, pocsek szinkron.

 
BoBamburg   2019. 07. 20.

0

Vedd alapul a Battle Royale-t, helyezd át a helyszínt egy kolumbiai irodaházba, a japán diákokat cseréld le inges-nyakkendős irodistákra és kész is a Belko Experiment. Egy szórakoztató, pörgős slasher vígjáték, ami nem rossz a maga nemében, de az egy... több»

A film összbevétele 11 084 630 dollár volt (imdb.com).

 

A film cselekménye nagyban merít a 2000-ben bemutatott Battle Royale-ból. A trailerben még Giuseppe Verdi Requiemje is felcsendül, mely az eredeti japán filmben is hallható volt.

(hp)
 

A film rendezői székét eredetileg A Galaxis őrőzi direktora, James Gunn foglalta volna el, de a munkálatok megkezdése előtt visszalépett, mondván, nem akar több hónapot áldozni egy ennyire erőszakos filmre.

(hp)
 

A film nyitójelenetében Gloria Gaynor "I Will Survive" című dalának spanyolt változata hallható.

(hp)
 
Összegezve a dolgokat, a The Belko Experiment egy szórakoztató, vérgőzös akció-horror, amit a színészi játék, néhány egészen feszült képsor és az értő rendezés bőven az átlagos kategória fölé billent. De így is akadnak hiányosságai, melyek nem engedik, hogy feljebb nyújtózzon. Ennek ellenére visszatért a hitem McLean uraságba és remélem, következő munkája is legalább ilyen jó lesz.

Értékelés: 7/10 több»
 
Mindent összevetve a The Belko Experiment készítői remek munkát végeztek: sikerült egy kifejezetten szórakoztató, pörgős, de ugyanakkor tartalommal megtöltött filmet összehozni, mindezt úgy, hogy nem akar a másfél órás játékidőben, erőltetett módon világmegváltó gondolatokat közvetíteni. 8/10 több»