Bődületes rekorddal nyitott  A szépség és a Szörnyeteg

A Disney legújabb előszereplős filmje a nyári blockbustereket is lepipálta márciusban.

Parádés kezdésen van túl az Emma Watson és Dan Stevens nevével fémjelzett A Szépség és a Szörnyeteg. A Disney produkció csak hazájában 170 milliót dollárt (!!!) termelt egy hétvége alatt, míg a nemzetközi piacokon további 180 millió értékben váltottak rá jegyet a mozizók. Bár a 160 milliós költségvetés még hollywoodi mércével is igen magas összeg, de 350 millió dolláros nyitóhétvége után nem kérdés, hogy megérte-e rá ennyit költeni. A film ezzel minden idők legjobb márciusi hétvégéjét produkálta megelőzve ezzel a Batman v Supermant. A filmet ráadásul a kritikusok is többnyire pozitívan fogadták, a RottenTomatoes-on 207 szemlézett cikket követően jelenleg 70 százalékon áll.

A dobogó második helyén a Kong: Koponya-sziget végzett, bár a maga 28,8 milliójával messze elmaradt az első helytől. Szégyenkezésre ennek ellenére nincs oka, ugyanis összbevételei már meghaladják 259 milliót.

Az amerikai bevételi toplista harmadik helyét a kritkuskedvenc szuperhősfilm, a Logan - Farkas szerezte meg, mely három héttel a premierjét követően több mint fél milliárd dollárt kaszált.

Továbbra is remekül tartja magát a mindössze 4,5 millióból forgatott, hamarosan hazánkban is debütáló horrorszenzáció, a Tűnj el!, mely ezen a hétvégre már megharmincszorozta költségvetését, összbevételi megközelítik a 140 milliót.

Ami a premierfilmeket illeti, csak a Disney blockbusterén kívül csak egy újonc fért be a legjobb tízbe. A The Belko Experiment című horror a maga 4 milliójával hetedik helyet szerezte meg.