Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Lizzie Borden fejszét fogott (2014)

Lizzie Borden Took an Ax
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
Anti007   2019. 04. 28.

legújabb vélemény

0
Igaz történet vagy városi legenda?

Nem tudom, igaz vagy csak fikció. Mármint a gyilkosság, mert Lizzie Borden valós személy volt, csak nem tisztázott, ő tette-e.... Nyomasztó, de izgalmas, érdekes thriller. Részemről ajánlom. :)

 
Berto49   2018. 12. 25.

a nap véleménye

0
Jó házból való úrilány a vád alatt

„Lizzie a fejszét remekül kezelte – / édesapja fejét negyvenszer beverte./ S látván az eredményt, amelyet elére, / negyvenszer ütött a mama fejére.” (Agatha Christie: Temetni veszélyes) Ez egy erősen átírt, a nép ajkán megváltozott versike, amit az ... teljes kritika»


 
zoleykrajcsi   2016. 10. 03.

0

A Lizzi Borden baltát fogott egy igazán feszült, izgalmas és rendkívül nyomasztó film, ami a képernyű elé szögezi a nézőt.Imádtam a film zenéjét, nem beszélve a főszereplőről, aki lélegzetelállító volt a szerepben.

 
Topicica   2016. 10. 19.

0

Ez egy nagyon-nagyon jó és valószerű feldolgozása a történetnek. Jobb színészt nem is találhattak volna a szerepre!

Galéria (12)

Christina Ricci
Christina Ricci
Billy Campbell
Clea DuVall
Christina Ricci
Christina Ricci
Clea DuVall
Christina Ricci
Christina Ricci
Billy Campbell
Clea DuVall
Clea DuVall
Christina Ricci
Clea DuVall
Clea DuVall
Christina Ricci

Videók (1)

 

A híres, hírhedt Borden-gyilkosság után horrorisztikus gyermekvers született, mely röviden összefoglalja a történteket. Ez a filmben el is hangzik.

(Bogi87)
 

A film megjelenését követő évben, 2015-ben készítettek egy televíziós mini sorozatot is (címe The Lizzie Borden Chronicles), amely a Lizzie Borden fejszét fogottra építkezik. A 8 részes sorozat azt meséli el, mi történt a pert követően Lizzie-vel.

(Bogi87)
 

Jono Borden alakítja a filmben az orvossegédet (boncolás jelenet), ezt a filmbéli karaktert szándékosan neki találták ki. Érdekesség, hogy ő a valódi Lizzie egyik leszármazottja, aki jól ismeri családjuk tragikus történetét, ezért kérték fel a film készítői, hogy szakértőként legyen jelen. Végül úgy döntöttek, kap egy kis szerepet a „csalási filmben”, amit Jono örömmel el is vállalt.

(Bogi87)
 

A filmbéli gyilkosság pontosan ugyanígy megtörtént a való életben is kb. 120 évvel ezelőtt.

(Bogi87)
 
Kosztümös drámák kedvelőinek ajánlanám elsősorban, és nem csak olvasói törzsközönségünknek, mert ez a film nem félelmetes vagy borzongató egy cseppet sem. több»