Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
45
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Hair
 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a filmen nőttem fel. Legalábbis a zenéjén. Kezdetben ugyanis szüleim, majd pedig nővérem miatt (akik imádták a Hair-t) gyakorta előfordult, hogy a vasárnapi ebéd közben hallgattuk a soundtrack-et. Akkoriban még nem rajongtam érte, de nem is lehet ezt egy tíz évesnek felróni, hiszen akkor még nem érthettem a történelmi hátteret, amelyet bemutat, nem ismertem a hippi kifejezést és mit sem tudtam a vietnámi háborúról. Csak később döbbentem rá mennyire fantasztikus ez a film, van benne valami felemelő, ahogy ezek a fiatalok (Berger és társai) ösztönösen megélik a saját szabadságukat. De persze rögtön vele szemben ott az ellenpont Claude karakterében, aki mindazokat szimbolizálja, akik kötelességtudatból rohantak bele az ismeretlen végzetükbe. A történetben minden egyes karakternek jelentősége van (nagy kedvencem a gyermeki naivitást jelképező Jeannie). A dalok már-már önálló életet élnek, legutóbb az Operettszínház feldolgozásában volt szerencsém a történetet a színpadon látni, amely erőteljesen hű az eredeti produkcióhoz. Ez a film egy életre bevéste magát az emberek tudatába, egy örök klasszikus, amiről mindenki tud, s még ha léteznek is olyanok, akik nem tudnak azonosulni a filmben ábrázolt életérzéssel, az egyszer biztos, hogy kevés olyan ember él a Földön, akit nem ragadott még el egyszer sem ez a történetet.

 
indingo   2019. 03. 17.

Zseniális film és a zene fantasztikus. A hippik szabadságérzete és a kötelességtudó naiv falusi srác találkozása egy gazdag lánnyal és egymással. Milyen különböző világ, és mégis milyen fantasztikus emberi kapcsolat alakult ki közöttük. Milos Forman rendezte, többszörösen díjazott filmjében fantasztikus szereplőket vonultat fel, többek között Treat Willams az egyik kedvencem. Ezt a filmet mindenkinek látni kell és a dalokat mindenki együtt énekelheti a szereplőkkel, mert fülbemászó és sokszor megható.


 
Deku   2017. 07. 08.

Ritka az amikor nekem egy musical típusú film tetszik. Sajnos ez pedig nem az a példa amikor tetszett a film. Valamiért egyszerűen az én gyomrom ezt nem vette be.

 
diumiu   2018. 01. 31.

IMÁDOM csupa nagy betűvel. Nem lehet megunni, sem a korszakot, sem a történetet, a zenéket meg pláne. A sztori elgondolkodtató és megható, a zenék örök klasszikusok. Amikor először láttam a filmet, annyira a hatása alá kerültem, hogy nem is esett le a tragikus végkifejlet...

 
Ms. Akárki   2019. 05. 17.

Klasszikus musical film amit már rengetegszer feldolgoztak. Nem volt rossz de engem valahogy annyira nem fogott meg. Valószínűleg azért mert én azért egy kicsit fiatalabb gerenrációból vagyok. Ettől függetlenül egy hétvégi kis lazulásnak elmegy, csak amiket hallottam róla, az alapján többet vártam.

 
... egy igazi klasszikus született, amelyen azóta sem fogott az idő. Időnként érdemes újranézni, mert nagyon át tudja mosni a lelket, és ezt nem sok film mondhatja el magáról.
8/10 több»

A film összbevétele 15 284 463 dollár volt (imdb.com).

 

A washingtoni Lincoln-emlékműnél két dalt is felvettek, a 3-5-0-0-t, valamint a Let the sunshine in-t. Ezekben a jelenetekben állítólag kb. húszezer statiszta volt jelen.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A produkció nem akárminek számított, mivel Madonna és Bruce Springsteen is járt a meghallgatáson.

(Thibo84)
 

Az 1970-es évek elején George Lucasnak is felajánlották a rendezés lehetőségét, ám ő visszautasította ezt a lehetőséget, hogy elkészíthesse az American Graffiti című filmjét.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.