Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
87%

Hair (1979)

Hair
Filmadatlap
 
21
Szereplők
47
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Hair

Galéria (15)

Videók (1)

 
Harper   2020. 08. 28.

legújabb vélemény

1
Hair - a hippimozgalom és életérzés szimbóluma

Nagy kedvencem ez a film, nem csak a jó zenei betétek, slágerek miatt, hanem azért is, mert hűen bemutatja a 60-as évek hippi-mozgalmát Amerikában. Treat Williams kivételesen nagyot alakit a pacifista hippi szerepében, aki végül abba hal bele, ami ellen végig küzd (a vietnámi háborúba). John Savage a film másik nagy alakja, hiszen lényéből fakad a karakter. A "Manchester England" című dal a korszak egyik szimbóluma lett nekem máig óriási kedvencem, akárcsak az "I got Life". A Hair máig a hippi-mozgalom jelképe, érthetővé téve a 60-as évek amerikai kultúr-légkörét. Értékelésem: 85%

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

2

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a filmen nőttem fel. Legalábbis a zenéjén. Kezdetben ugyanis szüleim, majd pedig nővérem miatt (akik imádták a Hair-t) gyakorta előfordult, hogy a vasárnapi ebéd közben hallgattuk a soundtrack-et. Akkoriban mé... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Ritka az amikor nekem egy musical típusú film tetszik. Sajnos ez pedig nem az a példa amikor tetszett a film. Valamiért egyszerűen az én gyomrom ezt nem vette be.

1
 
indingo   2019. 03. 17.

0

Zseniális film és a zene fantasztikus. A hippik szabadságérzete és a kötelességtudó naiv falusi srác találkozása egy gazdag lánnyal és egymással. Milyen különböző világ, és mégis milyen fantasztikus emberi kapcsolat alakult ki közöttük. Milos Forman ... több»

 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 23.

0

Édesanyám nagy kedvence,de nekem annyira nem lopta be a szívembe magát,Van benne egy-két sláger,de sem a képi világ,sem a story nem fogott meg,Nekem egyszer nézős.

 
Ms. Akárki   2019. 05. 17.

0

Klasszikus musical film amit már rengetegszer feldolgoztak. Nem volt rossz de engem valahogy annyira nem fogott meg. Valószínűleg azért mert én azért egy kicsit fiatalabb gerenrációból vagyok. Ettől függetlenül egy hétvégi kis lazulásnak elmegy, csak amiket hallottam róla, az alapján többet vártam.

 
Milanman   2015. 05. 04.

2

A Hair egy életérzés, nem egy generáció számára több, mint film. Zseniális zene, fontos mondanivaló, felejthetetlen hangulat jellemzi.

A film összbevétele 15 284 463 dollár volt (imdb.com).

 

A washingtoni Lincoln-emlékműnél két dalt is felvettek, a 3-5-0-0-t, valamint a Let the sunshine in-t. Ezekben a jelenetekben állítólag kb. húszezer statiszta volt jelen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A produkció nem akárminek számított, mivel Madonna és Bruce Springsteen is járt a meghallgatáson.

(Thibo84)
 

Az 1970-es évek elején George Lucasnak is felajánlották a rendezés lehetőségét, ám ő visszautasította ezt a lehetőséget, hogy elkészíthesse az American Graffiti című filmjét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti, azonos című Broadway musicalt 1968. április 20-án mutatták be a Biltmore Theater-ben, s 1972. július 1-ig összesen 1750 előadást élt meg.

(ArpiHajdu és Réci)