Játssz karácsonyi ajándékcsomagért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
90

Hair

(Hair)
Hair
 
Milanman  2015. 05. 04.

A Hair egy életérzés, nem egy generáció számára több, mint film. Zseniális zene, fontos mondanivaló, felejthetetlen hangulat jellemzi.

 
ArpiHajdu és Réci  2016. 11. 04.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a filmen nőttem fel. Legalábbis a zenéjén. Kezdetben ugyanis szüleim, majd pedig nővérem miatt (akik imádták a Hair-t) gyakorta előfordult, hogy a vasárnapi ebéd közben hallgattuk a soundtrack-et. Akkoriban még nem rajongtam érte, de nem is lehet ezt egy tíz évesnek felróni, hiszen akkor még nem érthettem a történelmi hátteret, amelyet bemutat, nem ismertem a hippi kifejezést és mit sem tudtam a vietnámi háborúról. Csak később döbbentem rá mennyire fantasztikus ez a film, van benne valami felemelő, ahogy ezek a fiatalok (Berger és társai) ösztönösen megélik a saját szabadságukat. De persze rögtön vele szemben ott az ellenpont Claude karakterében, aki mindazokat szimbolizálja, akik kötelességtudatból rohantak bele az ismeretlen végzetükbe. A történetben minden egyes karakternek jelentősége van (nagy kedvencem a gyermeki naivitást jelképező Jeannie). A dalok már-már önálló életet élnek, legutóbb az Operettszínház feldolgozásában volt szerencsém a történetet a színpadon látni, amely erőteljesen hű az eredeti produkcióhoz. Ez a film egy életre bevéste magát az emberek tudatába, egy örök klasszikus, amiről mindenki tud, s még ha léteznek is olyanok, akik nem tudnak azonosulni a filmben ábrázolt életérzéssel, az egyszer biztos, hogy kevés olyan ember él a Földön, akit nem ragadott még el egyszer sem ez a történetet.

 
Snowball  2016. 12. 12.

Az ilyen kikapcsolódásra mondom, hogy megéri a pénzét. Ez olyan volt amit bármikor újra elővennék és megnézném egy nyugis délutáni szórakozás gyanánt. Maximálisan kielégítette a filmezési vágyamat.

 
Bthewatcher  2017. 07. 25.

Régen láttam már, de tetszett! :) Szerintem utólag megérdemelne egy oscart a film, mondjuk a legjobb film kategóriában, Szórakoztató, sé sok zenével fűszerezve is király!

 
Deku  2017. 07. 08.

Ritka az amikor nekem egy musical típusú film tetszik. Sajnos ez pedig nem az a példa amikor tetszett a film. Valamiért egyszerűen az én gyomrom ezt nem vette be.

Smoking Barrels: Hair
... egy igazi klasszikus született, amelyen azóta sem fogott az idő. Időnként érdemes újranézni, mert nagyon át tudja mosni a lelket, és ezt nem sok film mondhatja el magáról.
8/10
 

A washingtoni Lincoln-emlékműnél két dalt is felvettek, a 3-5-0-0-t, valamint a Let the sunshine in-t. Ezekben a jelenetekben állítólag kb. húszezer statiszta volt jelen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A produkció nem akárminek számított, mivel Madonna és Bruce Springsteen is járt a meghallgatáson.

(Thibo84)
 

Az 1970-es évek elején George Lucasnak is felajánlották a rendezés lehetőségét, ám ő visszautasította ezt a lehetőséget, hogy elkészíthesse az American Graffiti című filmjét.

(ArpiHajdu és Réci)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.