Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Hair (1979)

Hair
Filmadatlap
 
21
Szereplők
50
Vélemények
15
Képek
1
Videók
Hair

Galéria (15)

Videók (1)

 
F79   2023. 02. 04.

legújabb vélemény

2
Egy új korszak küszöbén

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Az Amerikai Egyesült Államokban a '60-as évek második felére a tudomány, a társadalom, a vallás és a művészet terén jelentős változások következtek be. A tudományos kutatásokat hajtotta a Szovjetunióval való fegyverkezési verseny. A gazdaság teljesít... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 11. 04.

2

Talán nem túlzás azt állítani, hogy ezen a filmen nőttem fel. Legalábbis a zenéjén. Kezdetben ugyanis szüleim, majd pedig nővérem miatt (akik imádták a Hair-t) gyakorta előfordult, hogy a vasárnapi ebéd közben hallgattuk a soundtrack-et. Akkoriban mé... több»

 
Harper   2020. 08. 28.

2
Hair - a hippimozgalom és életérzés szimbóluma

Nagy kedvencem ez a film, nem csak a jó zenei betétek, slágerek miatt, hanem azért is, mert hűen bemutatja a 60-as évek hippi-mozgalmát Amerikában. Treat Williams kivételesen nagyot alakit a pacifista hippi szerepében, aki végül abba hal bele, ami ellen végig küzd (a vietnámi háborúba). John Savage a film másik nagy alakja, hiszen lényéből fakad a karakter. A "Manchester England" című dal a korszak egyik szimbóluma lett nekem máig óriási kedvencem, akárcsak az "I got Life". A Hair máig a hippi-mozgalom jelképe, érthetővé téve a 60-as évek amerikai kultúr-légkörét. Értékelésem: 85%

 
indingo   2019. 03. 17.

1

Zseniális film és a zene fantasztikus. A hippik szabadságérzete és a kötelességtudó naiv falusi srác találkozása egy gazdag lánnyal és egymással. Milyen különböző világ, és mégis milyen fantasztikus emberi kapcsolat alakult ki közöttük. Milos Forman ... több»

 
Deku   2017. 07. 08.

1

Ritka az amikor nekem egy musical típusú film tetszik. Sajnos ez pedig nem az a példa amikor tetszett a film. Valamiért egyszerűen az én gyomrom ezt nem vette be.

1
 
Sabnock Sanatory   2019. 07. 23.

0

Édesanyám nagy kedvence,de nekem annyira nem lopta be a szívembe magát,Van benne egy-két sláger,de sem a képi világ,sem a story nem fogott meg,Nekem egyszer nézős.

 
JRD   2022. 08. 30.

0

Nem akarok megszokott mondatokat puffogtatni. Szerintem mindenki ismeri a musicalból készült filmet. Ha pedig még sem ismeri, azoknak csak ajánlani tudom, hogy nézzék meg. (Szerintem miközben nézik ráébrednek, hogy van pár dal, amit nem először hallanak.) Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

A film összbevétele 15 284 463 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet többször is leszinkronizálták.

(JRD )
 

Hozzávetőlegesen 11 millió dollár volt a film költségvetése, amit nem sokkal múlt felül a bevétele. Tehát ha azt vesszük a Hair, mint film bukásnak számít... és mégis az egyik legjobban ismert, énekelt, dúdolt történet a bolygón.

(JRD )
 

Galt MacDermot neve fémjelzi az össze dallamot . Gerome Ragni és James Rado pedig a szövegeket írta.

(JRD )
 

A musical bemutatója 1968. Ennek alapján adaptálta filmre Milos Forman rendező 1979-ben.

(JRD )
 

A washingtoni Lincoln-emlékműnél két dalt is felvettek, a 3-5-0-0-t, valamint a Let the sunshine in-t. Ezekben a jelenetekben állítólag kb. húszezer statiszta volt jelen.

(ArpiHajdu és Réci)