Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
18
Szereplők
7
Vélemények
10
Képek
2
Videók
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
sabnock666   2019. 08. 31.

legújabb vélemény

A kor egyik zseniális mozija,érdekes megközelítésben,számunkra ismeretlen Kelet-európai színészekkel.Jiří Menzel egy nagyon éles eszű,és szemű rendező,ebben a filmben ezt bizonyítja is.

 
erare   2016. 06. 29.

Ritkán mondom azt egy filmre, hogy tökéletes, de ennek a filmnek nincs hibája. Pont úgy jó, ahogy van és pontosan a megfelelő személyek állnak a film középpontjában és a rájuk szabott szerepkörben. Kiváló rendezés! És hát ugye Hrabal sem végzett rossz munkát - az alapok jók voltak...


 
Deku   2017. 07. 23.

Annak ellenére is, hogy számomra ismeretlen színészek játszanak a filmben ez nagyon szerethető volt. Nem volt hátrány az sem, hogy ez még fekete-fehér film sőt szerintem nagyon értékes kis darab.

 
Berto49   2016. 12. 12.

Hrabal átdolgozás Menzel rendezésében. Zseniális film! Hrabal jellegzetes humora párosul Menzel ragyogó rendezői vénájával, így fantasztikus film kerekedett belőle.

 
hackerjulcsi   2018. 03. 21.

Korhű és zseniális film. Nagyon tetszenek benne a közelik, mert ebben a filmben számomra kifejezetten nagy kifejezőerővel bírnak.. és nagy hatást is gyakoroltak rám. A történet remek, ahogy maga a vizuális tartalom is. 5*

 

Bohumil Hrabal regényének ("Ostre sledované vlaky", 1965) adaptációja. Magyar fordításban az "Élesen követett vonatok" címen olvasható Zádor András fordításában a "Senki sem fog nevetni : legújabb cseh elbeszélők" (Pozsony, Tatran Szlovákiai Szépirodalmi és Képzőművészeti Könyvkiadó, 1965) című antológiában.

(Berto49 )
 

A Jiří Menzel rendezésében készült darab 1968-ban elnyerte a Legjobb idegen nyelvű film Oscar-díját.

(Berto49 )
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(Norbi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.