Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
15
Szereplők
4
Vélemények
56
Képek
3
Videók
 
Berto49   2019. 07. 23.
Abszurd klasszikus

Le kellene már szoknom a könyv és a belőle készített film összehasonlításáról! Ennél azonban meg kell említenem, hogy az olvasmányélmény képest nagy csalódás. Az amerikai irodalom bővelkedik a témát feldolgozó regényekben („Meztelen és holtak”, „Most és mindörökké” és még hosszan lehetne folytatni a sort, de a háborút ilyen groteszk, abszurd szemlélettel ábrázolni csak Joseph Heller tudta. Az említett jellemző stílusból azonban a film a frenetikus poénok ellenére meglepően keveset vett át. Az egyik főszereplőt, Yossarian kapitányt (Alan Arkin alakítása, akit egyébként kitűnő színésznek tartok) teljesen másnak képzeltem el. A javaslatom szerint mindenképpen előbb a könyvet érdemes elolvasni, aztán jöhet a film.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

A film több ponton egyezik Joshep Heller regényével, mégis van egyfajta eredetiség is a képkockák között. A szereposztás kicsit mellésiklott, mégis kellőképpen mókás volt a maga morbid módján, ahogy a könyv is. Az olasz virtus viszont annyira nem nyert teret, pedig vártam volna. Örök klasszis szóval muszáj megnézni egyszer, de nem mindenkinek nyeri el a tetszését.


 
Kriszta Schönberger   2019. 02. 28.

Annak ajánlom ezt a filmet aki olvasta a könyvet. Korához képest nagyon jó film, szerintem ez a 70-es évek legjobb filmje

 
Twister   2016. 12. 05.

remek ironikus antimilitarista film. A 22-es csapdája az egyik kedvenc könyvem, és ez egy nagyon jól sikerült illusztráció hozzá

 
Összességben nem mondanám kihagyott ziccernek a filmet, de nem is hagy igazán maradandó emléket a néző lelkében. több»

A film összbevétele 24 911 670 dollár volt (imdb.com).

 

A Cathcart ezredest játszó Martin Balsam Talia Balsam színésznő apja. 1989 és 1993 között Talia Balsam és George Clooney házastársak voltak; 2019-ben Clooney kezdeményezésére előállította és irányította a 22-es Csapdája minisorozatot.

(dailyfilmsan )
 

A forgatás első hete után Mike Nichols 200 statisztát küldött haza, mivel azt akarta, hogy a pianosai támaszpont inkább elhagyatottnak tűnjön, mint zsúfoltnak.

(dailyfilmsan )
 

Art Garfunkel színészi debütálása ebben a filmben volt.

(dailyfilmsan )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.