Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A 22-es csapdája (1970)

Catch-22
Filmadatlap
 
15
Szereplők
6
Vélemények
56
Képek
1
Videók

Galéria (56)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 15.

legújabb vélemény

0

Nem volt szerencsém a könyvhöz (bepótolom), de a film nekem annyira nem volt nagy durranás. Valahogy nem jött át az egész. A színészek sem tudtak rám hatással lenni. Gyenge közepes ez a produktum.

 
Berto49   2019. 07. 23.

0
Abszurd klasszikus

Le kellene már szoknom a könyv és a belőle készített film összehasonlításáról! Ennél azonban meg kell említenem, hogy az olvasmányélmény képest nagy csalódás. Az amerikai irodalom bővelkedik a témát feldolgozó regényekben („Meztelen és holtak”, „Most és mindörökké” és még hosszan lehetne folytatni a sort, de a háborút ilyen groteszk, abszurd szemlélettel ábrázolni csak Joseph Heller tudta. Az említett jellemző stílusból azonban a film a frenetikus poénok ellenére meglepően keveset vett át. Az egyik főszereplőt, Yossarian kapitányt (Alan Arkin alakítása, akit egyébként kitűnő színésznek tartok) teljesen másnak képzeltem el. A javaslatom szerint mindenképpen előbb a könyvet érdemes elolvasni, aztán jöhet a film.

 
dailyfilmsan   2019. 09. 16.

0

A film több ponton egyezik Joshep Heller regényével, mégis van egyfajta eredetiség is a képkockák között. A szereposztás kicsit mellésiklott, mégis kellőképpen mókás volt a maga morbid módján, ahogy a könyv is. Az olasz virtus viszont annyira nem ny... több»

 
Kriszta Schönberger   2019. 02. 28.

0

Annak ajánlom ezt a filmet aki olvasta a könyvet. Korához képest nagyon jó film, szerintem ez a 70-es évek legjobb filmje

 
Twister   2016. 12. 05.

0

remek ironikus antimilitarista film. A 22-es csapdája az egyik kedvenc könyvem, és ez egy nagyon jól sikerült illusztráció hozzá

 
Kiss László   2019. 09. 25.

0

Mindketto szuper a film es a konyv is!

A film összbevétele 24 911 670 dollár volt (imdb.com).

 

A Cathcart ezredest játszó Martin Balsam Talia Balsam színésznő apja. 1989 és 1993 között Talia Balsam és George Clooney házastársak voltak; 2019-ben Clooney kezdeményezésére előállította és irányította a 22-es Csapdája minisorozatot.

(dailyfilmsan)
 

A forgatás első hete után Mike Nichols 200 statisztát küldött haza, mivel azt akarta, hogy a pianosai támaszpont inkább elhagyatottnak tűnjön, mint zsúfoltnak.

(dailyfilmsan)
 

Art Garfunkel színészi debütálása ebben a filmben volt.

(dailyfilmsan)
 

Mike Nichols és Buck Henry 2 éven keresztül dolgoztak Joseph Heller regényének forgatókönyvvé alakításán.

(dailyfilmsan)
 

A filmben Ferrara városát egy tengerhez közeli, dombon álló kis faluként ábrázolják. Az igazi Ferrara viszont egy síkságon fekvő város, ötven kilométerre a tengertől.

(dailyfilmsan)