Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
96%

Toldi (2021)

Toldi
Filmadatlap
 
6
Szereplők
5
Vélemények
13
Képek
3
Videók
Toldi

Galéria (13)

Videók (3)

 
kabel   2022. 10. 13.

legújabb vélemény

0
Meglepően jó

Rég látni ilyen jól összeállított animációs filmet, ráadásul Magyarországról. Ez simán lehet ennek a generációnak a Mézga családja.

 
accattone   2021. 10. 27.

3
A nagyfalusi Mike Skywalker kalandjai

Jankovics Marcell Toldija sorozatformában végre teljes egészében elérhető. Ajánlom darálásra főleg azért, mert az összjátékideje nem haladja meg a 80 percet. Ha összefüggő nagyfilmként nézem, ez Jankovics legpopulárisabb darabja. Ebből adódnak az elő... teljes kritika»

 
Robinson76   2022. 09. 09.

0
Méltó mese a nép hőséről

Hát ez valami szenzációs volt! Úgy voltam vele, hogy belenézek, aztán azon vettem észre magam, hogy egyre inkább magával ragad, és végül nem csak belenéztem. Remek animáció, szuper narráció, méltó örökébe lépett az elbeszélő költeménynek. Gratulálok a készítőknek, ez bizony profi munka!

 
Sebes Gábor   2021. 09. 22.

0
Teljesen jó

Az első két részt láttam. Nyilván kivonatos történet, de pont megtalálja a középutat a kivonat és teljes felszavalás között. Jók a rajzok, kicsit helyenként túlzók, de azt hiszem, pont a népmesei elemek miatt. Nagyon ajánlom, főleg azon gyerekeknek, akik még nem olvasták a Toldit, de (főleg ennek nyomán) biztosan el fogják.

 
Wasszotya   2021. 10. 30.

0

A film 36 645 362 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 26 345 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az animációs film munkálatai közel három éven keresztül zajlottak.

(csd)
 

A Toldi Jankovics Marcell utolsó alkotása.

(csd)
 

Az animációs sorozat Arany János azonos című balladája nyomán készült.

(csd)
 
Toldi Miklós históriájával először mindenki alsósként találkozik; Arany János ütemhangsúlyos sorait énekenként, óráról-órára hangosan felolvasva vesszük az irodalomórán, versszakonként jól megrágva. Nem csoda, ha a négyütemű felező tizenkettesek nem hatolnak mindannyiunk lelkéig, így a Toldira sokan máig csak egy kötelező, letudandó tananyagként emlékszünk. több»