Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
65%

Idő (2021)

Old
Filmadatlap
 
30
Szereplők
34
Vélemények
31
Képek
9
Videók
Idő

Galéria (31)

Gael García Bernal
Nolan River
M. Night Shyamalan
Gael García Bernal
Kailen Jude
Nikki Amuka-Bird
M. Night Shyamalan
Thomasin McKenzie-Harcourt
Matthew Shear
Saleka Shyamalan
Alex Wolff
M. Night Shyamalan
Luca Faustino Rodriguez
Rufus Sewell
Jeffrey Holsman
Eliza Scanlen
M. Night Shyamalan
Alex Wolff
Eliza Scanlen
Nikki Amuka-Bird
Thomasin McKenzie-Harcourt
Aaron Pierre
Vicky Krieps
Alex Wolff
Daniel Ison
Francesca Eastwood
Gael García Bernal
Gael García Bernal
Thomasin McKenzie-Harcourt
Alex Wolff

Videók (9)

 
Tóth István   2022. 06. 19.

legújabb vélemény

0
Tik tak tik tak

Egy tökéletes próbálkozás és remek ötlet a film! Persze vannak hibái, de összeségében egy nagyon jó sztorit kapunk és végig élvezhető! Megéri megnézni!

 
Artemisia   2021. 08. 29.

a nap véleménye

11
A tehetség múlandó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

M. Night Shyamalantól megszokhattuk már a nem mindennapi, abszurd témaválasztást. Nincs ez másképp legújabb filmje, az Idő esetében sem, mely Pierre-Oscar Lévy és Frederik Peeters 2010-es képregényét, a Sandcastle-t vette alapul. Maga az alapanyag pe... teljes kritika»

 
Harper   2021. 07. 30.

a nap véleménye

6
Idő (Old) - Shyamalan ezúttal közepeset alkotott

Nagyon vártam már Manoj N. Shyamalan, indiai származású amerikai rendező legújabb filmjét, mert nagy rajongója vagyok a munkásságának, és a Jelek, Hatodik érzék, Üveg, illetve Lány a vízben után kíváncsi voltam, mivel rukkol elő. Aztán a Mafab döntés... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2021. 10. 31.

4

Hát ettől szerintem én is öregedtem csettintesre vagy 20 évet. Szörnyen unalmas. Pedig az előzetes alapján izgalmasnak tűnt.

 
Sabnock Sanatory   2021. 11. 29.

3
M. Night Shyamalan, az ön ideje lejárt.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Pedig nem vagyok egy negatív fazon, komolyan mondom... De itt tényleg nem értettem a film koncepcióját. Egy vacak gyógyszerért ment a népirtás? Hú bakker... Shyamalan... Minden oké ott fent, a toronyban? Jó persze, értem én ezt az egész felhajtást, d... teljes kritika»

8
 
elekm90   2021. 11. 08.

3
Jó koncepció, összecsapott és átgondolatlan kivitelezés

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

M. Night Shyamalan nálam az a rendező/forgatókönyvíró, aki legtöbbször érdekes alaphelyzeteket vázol fel, aztán ezt vagy sikerül jól megvalósítani és vászonra vinni, vagy nem, nálam ez az alkotása az utóbbi kategóriába esett. Tetszett az ötlet, ahogy... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 09. 18.

2
Egy jó rendező középszerű próbálkozása

M. Night Shyamalan ismét egy érdekes történettel rukkolt elő, azonban a furcsa sztori lehetőségeit már kevésbé aknázta ki. Elmehetett volna a biohorror irányába is akár (jó példa erre a barlangos jelenet), vagy lehetett volna sokkal misztikusabb, ha nem lövi el szinte az összes patront az első órában. Morális és érzelmi tartalma is a csak a felszínt kapargatja az elmúlással kapcsolatosan, azonban még így is egy érdekes mozi lett. Egy próbát mindenképp megér.

A film 167 140 770 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 105 080 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Ken Leung (Jarin) korábban szerepelt a Lost című sorozatban, amely szintén egy titokzatos szigetről szólt.

(diumiu)
 

M. Night Shyamalan 2020. szeptember 26-án hozta nyilvánosságra a film első poszterét.

(hp)
 

M. Night Shyamalan 35 mm-es szalagra forgatta a filmet.

(hp)
 

A film története laza szálakon kapcsolódik Pierre Oscar Levy és Frederik Peeters "Sandcastle" című képregényéhez.

(hp)
 

2019 októberében jelentették be hivatalosan, hogy a Universal Studios és a rendező, M. Night Shyamalan két thrillerre szóló szerződést írt alá. Shyamalan a rendezés mellett mindkét film forgatókönyvét jegyzi, valamit ő vállalta magára a produceri teendőket is.

(hp)
 
Az utóbbi évek legkülönlegesebb filmélménye az Idő, hiszen papíron nem kellene működnie, s kétségtelen, hogy sokak számára nem is fog. Shyamalan nem fogja többé a kezünket, nem kíván köztes megoldásokra támaszkodni, inkább bedob minket világa kellős közepére és megvárja, kik lesznek azok, akik átvészelik azt ép ésszel a végéig. több»
 
Miután Hollywood és a közönség is kivetette magából, úgy tűnt, gyökereihez való visszatérésével M. Night. Shyamalan rendezőt visszafogadják a nézők. De vajon tudott-e ismét újat mutatni a fordulatok koronázatlan királya, legfrissebb horror-thrillerével, az Idővel? több»
 
Én szeretem Borgest, adom. De ez az Agatha Christie-be ojtott Benjamin Button, harmadrendű kiszerelésben, tényleg már csak ez hiányzott. Ha lenne humora ennek a csávónak, akkor ő maga is Borges-paródiának gondolná, de neki nincsen humora. több»