Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
68%

Idő (2021)

Old
Filmadatlap
 
30
Szereplők
9
Vélemények
31
Képek
9
Videók
Idő

Galéria (31)

Gael García Bernal
Nolan River
M. Night Shyamalan
Gael García Bernal
Kailen Jude
Nikki Amuka-Bird
M. Night Shyamalan
Thomasin McKenzie-Harcourt
Matthew Shear
Saleka Shyamalan
Alex Wolff
M. Night Shyamalan
Luca Faustino Rodriguez
Rufus Sewell
Jeffrey Holsman
Eliza Scanlen
M. Night Shyamalan
Alex Wolff
Eliza Scanlen
Nikki Amuka-Bird
Thomasin McKenzie-Harcourt
Aaron Pierre
Vicky Krieps
Alex Wolff
Daniel Ison
Francesca Eastwood
Gael García Bernal
Gael García Bernal
Thomasin McKenzie-Harcourt
Alex Wolff

Videók (9)

 
Caravaggio1978   2021. 09. 20.

legújabb vélemény

0
Ötlet volt, megvalósítás nem

Összességében egy nézhető film, igaz, nagyon nem jött lázba senki, aki nézte itt, unalmas, jó, jó, néha-néha fel-felkapja a fejét egy-egy eseményre... Maga az alapötlet egészen jó is lett volna, csak nagyon elnyújtott és unalmas képsorozat lett belőle, sok-sok kis hiba csúszott a filmbe. Nem lövöm le a poént, de aki figyelemmel nézi a filmet, észreveszi a sok bakit, amit elfelejtettek. A mozi utolsó harmadában jókat nevettem a történéseken, annyira nevetséges és gyerekes jelenetek voltak, hogy már-már burleszkfilm feelingje volt. A legnagyobb jelenetek a rendező filmjeiben, mikor saját maga a szereplő, ez olyan jópofa. Fura film, nem izgalmas, kicsit unalmas, de jó kis vége lesz.

 
Artemisia   2021. 08. 29.

a nap véleménye

8
A tehetség múlandó

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

M. Night Shyamalantól megszokhattuk már a nem mindennapi, abszurd témaválasztást. Nincs ez másképp legújabb filmje, az Idő esetében sem, mely Pierre-Oscar Lévy és Frederik Peeters 2010-es képregényét, a Sandcastle-t vette alapul. Maga az alapanyag pe... teljes kritika»

 
Harper   2021. 07. 30.

a nap véleménye

3
Idő (Old) - Shyamalan ezúttal közepeset alkotott

Nagyon vártam már Manoj N. Shyamalan, indiai származású amerikai rendező legújabb filmjét, mert nagy rajongója vagyok a munkásságának, és a Jelek, Hatodik érzék, Üveg, illetve Lány a vízben után kíváncsi voltam, mivel rukkol elő. Aztán a Mafab döntés... teljes kritika»

 
Eastern79   2021. 09. 18.

0
Egy jó rendező középszerű próbálkozása

M. Night Shyamalan ismét egy érdekes történettel rukkolt elő, azonban a furcsa sztori lehetőségeit már kevésbé aknázta ki. Elmehetett volna a biohorror irányába is akár (jó példa erre a barlangos jelenet), vagy lehetett volna sokkal misztikusabb, ha nem lövi el szinte az összes patront az első órában. Morális és érzelmi tartalma is a csak a felszínt kapargatja az elmúlással kapcsolatosan, azonban még így is egy érdekes mozi lett. Egy próbát mindenképp megér.

 
Moze   2021. 07. 29.

2
Elpazarolt idő?

A rendező nagy rajongója vagyok, de úgy érzem, most a szintet nem sikerült megugrania. De! Ennek ellenére, ha úgy gondolunk rá, hogy ez nem egy klasszikus Shyamalan film, akkor viszont eléggé erős. Feltétlen ajánlom, érdekes témaválasztás és érdekes megvalósítás.

 
kevelin   2021. 08. 16.

0

Nem sok filmet láttam eddig Shyamalantól, de ezek után biztosan benevezek egy-kettőre. Nekem nagyon tetszett. Izgalmas volt, végig feszült, lehet, hogy nem túl magas az ingerküszöböm, de nekem bejött.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 07. 30.

1

A film 163 140 840 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 102 626 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

M. Night Shyamalan 2020. szeptember 26-án hozta nyilvánosságra a film első poszterét.

(hp)
 

M. Night Shyamalan 35 mm-es szalagra forgatta a filmet.

(hp)
 

A film története laza szálakon kapcsolódik Pierre Oscar Levy és Frederik Peeters "Sandcastle" című képregényéhez.

(hp)
 

2019 októberében jelentették be hivatalosan, hogy a Universal Studios és a rendező, M. Night Shyamalan két thrillerre szóló szerződést írt alá. Shyamalan a rendezés mellett mindkét film forgatókönyvét jegyzi, valamit ő vállalta magára a produceri teendőket is.

(hp)
 

A film forgatása 2020. szeptember 26-án kezdődött meg. Ugyanezen a napon jelentették be a film hivatalos címét is.

(hp)
 
Az utóbbi évek legkülönlegesebb filmélménye az Idő, hiszen papíron nem kellene működnie, s kétségtelen, hogy sokak számára nem is fog. Shyamalan nem fogja többé a kezünket, nem kíván köztes megoldásokra támaszkodni, inkább bedob minket világa kellős közepére és megvárja, kik lesznek azok, akik átvészelik azt ép ésszel a végéig. több»
 
Miután Hollywood és a közönség is kivetette magából, úgy tűnt, gyökereihez való visszatérésével M. Night. Shyamalan rendezőt visszafogadják a nézők. De vajon tudott-e ismét újat mutatni a fordulatok koronázatlan királya, legfrissebb horror-thrillerével, az Idővel? több»
 
Én szeretem Borgest, adom. De ez az Agatha Christie-be ojtott Benjamin Button, harmadrendű kiszerelésben, tényleg már csak ez hiányzott. Ha lenne humora ennek a csávónak, akkor ő maga is Borges-paródiának gondolná, de neki nincsen humora. több»