Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Disznó (2021)

Pig
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 05.

legújabb vélemény

3
Röff-röff... Uiiii-uiiiii...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kíváncsi voltam az ezerszer leírt Nicolas Cage-re. Mit is ad nekem, nekünk? Nézzük... Az elsőfilmes Michael Sarnoski nem kis fába vágta a fejszéjét, debütáló alkotásához ugyanis egy elég szürreális és bizarr történetet írt, a főszerepre pedig kinézte... teljes kritika»

2
 
Eastern79   2021. 08. 04.

a nap véleménye

5
Kevés dolog van, amiért érdemes élni

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nicholas Cage az utóbbi időben a független filmeseket részesítette előnyben, elmondása szerint ugyanis nagyon zavarta a hollywoodi produkcióknál, hogy nem volt lehetősége improvizálni. Azt hiszem, egyre többen vagyunk így a mindennapi életben is. Azo... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2021. 12. 06.

0

Messze kiemelkedik Cage mostanában forgatott szennyei közül, egy lassú és csontig hatoló dráma, aminek nagyon komoly mondanivalói vannak. Nem mindenki vevő az ilyesmire, aki igen, arra biztosan hatással lesz.

 
elekm90   2021. 08. 02.

0

Az első, amit le kell szögeznem, hogy ez nem egy bosszúfilm, hanem egy dráma, ráadásul a lassú és csendes fajtából. Amikor először hallottam, magam sem erre számítottam. Nagyon jól csinálja, hogy fokozatosan adagolja az információt, és rántja le a le... több»

 
pj19   2021. 07. 21.

1

Megindító, mély dráma kiváló alakítással. Nicholas Cage jól játssza a megtört férjet, aki elveszítette a feleségét és az egyetlen szeretett kis malacát. Nézzétek meg bátran, elgondolkodtató film!

 
filmtro.hu   2021. 07. 31.

1
Egy valószínűleg meg nem értett, de zseniális dráma

Szerintem ez az a film, amiről méltatlanul fog megfeledkezni a filmes világ. Spoilermentesen egy kicsit részletesebben itt írtam róla: https://filmtro.hu/pig/

1
 
BoBamburg   2022. 06. 20.

0

Nem mondom azért, hogy kedvenc filmem lenne Cage-től, de baromi jó volt egy ilyen stílusú filmben, egy ilyen szerepben látni. Aki nem szereti a lassú tempójú, fura filmeket, az kerülje messziről, mert csak csalódni fog. Aki viszont nyitottabb kicsit, annak érdemes egy próbát tenni vele.

 

A Mandy (2018), a Color Out of Space (2019) és a Pig című filmek, amelyekben Nicolas Cage játssza a főszerepet, ugyanazzal a vágóval, Brett W. Bachmannal készültek. Mindhárom film egy erdőben kezdődik, illetve a Disznó és a Mandy (2018) is három fejezetből áll, különböző címekkel.

(Hupka Adrián)
 

Nicolas Cage szerint ez a film és a Mandy (2018) is a veszteségről szól.

(Hupka Adrián)
 

Michael Sarnoski rendező elmondása szerint mindössze 20 nap állt rendelkezésére a film elkészítésére, így minden színésznek mindent az első pillanattól kezdve jól kellett csinálnia, mivel nem volt költségvetés újrafelvételekre vagy csúszásokra.

(Hupka Adrián)
 

A költségvetés nagyon kicsi volt, ezért nem tudtak betanított disznót alkalmazni.

(Hupka Adrián)
 
Ezen a ponton talán már senkinek nem kell bemutatni, hogy milyen karrierívet futott be Nicolas Cage. Az egykor a legnagyobb sztárok közt számon tartott színész először egyre gyengülő minőségű akciófilmek szereplőjévé vált, majd a ‘10-es évek elejétől fokozatosan csúszott egyre lejjebb és lejjebb. Bár az utóbbi évek terméséből felváltva akadtak vállalhatóbb, és direkt trash filmjei, A Disznó végre igazi kiugrási pontot jelenthet számára. Michael Sarnoski első nagyjátékfilmjében ugyanis Cage újra komolyan vehető alakítást nyújt, és a film is minőségi alkotás. Ráadásul most már magyarul is elérhető a Scream! felületén. több»
 
Ha már Nicolas Cage, a Pig tulajdonképpen ugyanazt valósítja meg, mint a pár éve bemutatott Mandy, csak éppen szögesen ellentétes megközelítéssel – de Sarnoski ars poeticája lényegesen fesztelenebbül és hitelesebben csapódik le, mint a Mandy a legharsányabb retro-zsánerelemekkel túltöltött ámokfutása. több»