Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
23
Szereplők
20
Vélemények
30
Képek
5
Videók
Vihar előtt
 
iq.csabi   2020. 01. 11.

legújabb vélemény

Azért adtam 4 csillagot a filmre, mert semmiképpen nem átlagos! Egy picit azért jobb és többet adott, mint gondoltam volna. Nagyon érdekes történet, az előzetes alapján abszolút nem erre számította. Kissé lassú és a vége is elég különleges.

 
indingo   2019. 02. 20.

a nap véleménye

McConaughey új filmje pocsék vagy zseniális? Nézd meg és dönts!

A 2019-es év eddig túl sok izgalmas és meglepő filmet nem hozott. A Vihar előtt című filmről egyetlen pozitív kritikát sem olvastam. Túl sok jóval tehát nem kecsegtetett a film, de azt már régen megtanultam, hogy filmek terén ne higyj másoknak. Az előzetes alapján nagyban körvonalazódott a történet, egy gyönyörű nő felbérel egy idegent, hogy ölje meg az erőszakoskodó férjét. Nem hangzik valami izgalmasan. A történet egy gyönyörű eldugott kis szigeten játszódik. Meleg, homokos tengerpart, pálmafák, cukornád illat a levegőben és a legfontosabb szabadság. Kell ennél több? Egy kisváros, ahol mindenki tud mindent, de valójában senki sem tud semmit. Nagyon nehéz a filmről úgy beszélni, hogy az ember ne térjen ki a tartalmára. Annyit elárulhatok, hogy teljesen másról szól, mint ami a szemünk előtt zajlik és talán pont ettől zseniális. Meglep és elgondolkoztat a története. Még harmadnap is eszembe jutnak képek, szereplők és jelentek belőle, hogy ők vajon miért is kerültek a történeteb. Mindenképpen többször nézős, úgy hogy az ember már tudja a titkok. Picit emlékeztet más filmekre, de mégis egyedi. A sok lehúzás talán annak tudható be, hogy nem értette a néző miről is szól a film vagy az ellentettje. Pontosan tudta miről szól, de megvezetve érzi magát. A film eredeti címe Serenity, ami higgadtságot jelent. Bár ennek túl sok jelentősége nincs, ugyanis a főszereplő hajóját hívják így.... több»


 
mamiéstöti2   2019. 02. 19.

Az előzetese alapján már nagyon vártam ezt a filmet, de számomra egy csalódás volt, főleg a végét rontották el.

 
Szilonka   2019. 08. 06.

Szerintem ez egy különleges, bár picit elvont film. A története következetes és a vége eléggé megható is.

 
VvV   2019. 10. 26.

Én egy különleges történetet kaptam a filmtől. Meglepett a story, nem erre számítottam és kellemesen csalódtam benne.

 
BoBamburg   2019. 07. 28.

Trailer jól volt megcsinálva, mert elhitette velem, hogy valami valami egészen más lesz a kész film. Végig abban a tudatban voltam, hogy nagyjából vágom mi folyik itt, csak az a kérdés mi lesz a vége. Aztán egyszer csak BOOM, dob egy új csavart a film, ami ugyan nem a filmtörténelem legerősebbje, de jó ötlet volt, és remekül elvitte egy másik irányba a filmet. Nem lesz a kedvenc thrillerem, de nekem személy szerint bejött.

 
Lonka   2019. 08. 14.

Annyira vakvágányon van végig a néző és a végén jön az arculcsapás, a csattanó, a tűzijáték. Jól megkomponált, érdekes film.

Matthew McConaughey
Diane Lane
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Djimon Hounsou
Jason Clarke
Diane Lane
Diane Lane
Djimon Hounsou
Matthew McConaughey
Jason Clarke
Anne Hathaway
Matthew McConaughey
Anne Hathaway
Anne Hathaway
Djimon Hounsou
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Anne Hathaway
Anne Hathaway
Matthew McConaughey
Anne Hathaway
Djimon Hounsou
Diane Lane
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Djimon Hounsou
Matthew McConaughey
Anne Hathaway
Matthew McConaughey
Matthew McConaughey
Jason Clarke
Anne Hathaway
Matthew McConaughey
Anne Hathaway

A film összbevétele 8 547 045 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 70 138 628 forintot termelt.

 

A film főbb szerepeiben két Oscar-díjas (Matthew McConaughey, Anne Hathaway) és két Oscar-díjra jelölt színészt (Diane Lane, Djimon Hounsou) láthatunk, de a rendezőt, Steven Knight-ot is jelölték már az Akadémia aranyszobrára a Gyönyörű mocsokságok forgatókönyvéért.

(hp)
 

A film premierdátumát eredetileg 2018. szeptember 28-ra tűzte ki az Aviron Pictures, de a bemutatót végül október 19-re halasztották.

(hp)
 

A filmet Mauritiuson forgatták. A munkálatok 2017 júliusának második felében kezdődtek meg.

(hp)
 

Matthew McConaughey és Anne Hathaway második alkalommal dolgozott együtt a Csillagok között után.

(hp)
 

Matthew McConaughey és Djimon Hounsou második közös filmje az 1997-es Amistad után.

(hp)
 

A film női főszerepét eredetileg Uma Thurman alakította volna, de végül nem tudta vállalni a forgatást. Ezt követően szerződött le a filmhez Diane Lane.

(hp)
 
A Vihar előtt egy elsőre gyatra, összedobott, felületes trópusi ponyva-krimi misztikus elemekkel, amely fő csavaramagyarázat lehet ugyan az eseményekre, de komoly logikai kérdéseket vet fel. Ha azonban könnyed kikapcsolódásként és bűnös élvezetként tekintünk rá, akkor a színészek lelketlen játéka ellenére is szórakoztató lehet; sőt, különcsége is értelmet nyerhet, bár egyéb gyengeségeire véletlenül sem szolgál mentségként. több»
 
Spoiler nélküli kritikát írni a Vihar előttről nem egyszerű feladat, lévén a filmben kritizálandó dolgok nagy részét pont a fordulatai jelentik. több»
 
Egyszerűen a mozi minden jelenetéről süt, hogy zs-kategóriás, mindezt pedig hogy egy pillanatra se felejtsük el mind a film operatőre, mind pedig a zeneszerzője nem átallottak számunkra végig hangsúlyozni. Egyszerűen egy borzasztóan felvett, rosszul megvágott, nézhetetlen fércmunka lett Steven Knight filmje, amelyet nemhogy legyártani, de már otthon a matiné közben végigszenvedni is bűn. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.