68 Jackie  (2016)

Diana hercegnő a nyolcvanas és kilencvenes évek mondhatni egyik legikonikusabb személyiségének számít, noha életét több dokumentum- és életrajzi filmben is feldolgozták már,  úgy tűnik, hogy Pablo Larraín a korábbiaknál is mélyebbre szeretne ásni.

A 2016-ban mozikba került Jackie-vel Larraín hatalmas elismerést szerzett, a film az Egyesült Államok tragikusan meggyilkolt elnökének, J.F. Kennedy özvegyének Jacqueline Kennedy szemszögéből mutatta be az ominózus eseményt és annak következményeit.

Nem kisebb vállalkozásnak számít a Diana hercegnő életét feldolgozó film is, amely Spencer címen jelenik majd meg, amely a hercegnő leánykori neve utal. Bár a szinopszis egyelőre nem ismert, annyi biztosra tudható, hogy a forgatókönyvön Steven Knight dolgozik, aki korábban a Vihar előtt szkriptjét hozta tető alá.

A szereposztással kapcsolatban azonban már most felmerült Kristen Stewart neve, aki a rendező szerint tökéletes választás lenne a címszerepre:

“Kristen napjaink egyik legjobb színésze, egyszerre tud törékeny, titokzatos és erős karakter lenni, ehhez a szerephez pedig ez kell” - nyilatkozta a rendező. Bár a Spencer előkészületeivel kapcsolatban egyelőre nincsenek bővebb információk, a közeljövőben várhatóan azonban gyakrabban hallunk majd a projektről.