Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Jackie (2016)

Jackie
Filmadatlap
 
26
Szereplők
11
Vélemények
34
Képek
9
Videók

Galéria (34)

Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Pablo Larraín

Videók (9)

 
stewie_griffin_2005   2021. 09. 17.

legújabb vélemény

0

A film nem olyan nagy szám, meg sok minden nem is történik benne, csak a főszereplő érzelmeit mondja el, de Natalie Portman olyan jól alakít, hogy miatta mégis jónak mondom. Bár a Fekete hattyúban lévő szerepét nem múlja felül, de megérdemelte az Osc... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

1
Hitelességre törekszik

A film kapcsán belegondoltam abba, hogy szegény J. F. Kennedy halála (talán) ismertebb, mint maga az élete volt. Nyilván merész kijelentés ez az USA egykori elnökéről, ám ahhoz kétség sem férhet, hogy a merénylet, amelynek áldozata lett, bejárta az e... teljes kritika»

 
GedyPapa   2017. 03. 04.

0

Natalie Portman alakítása. Ezzel leírható ez a film, hiszen ez az, ami megmarad, ami segít átadni a sztorit. Direkt meghallgattam egy eredeti interjút Jackivevel és tényleg át tudta adni a hanghordozást és az outfitet is. Jó film volt szerintem!

 
MP170506   2017. 12. 27.

0

Lassú, nem egy izgalommal teli film. Mégis egy igazán megrázó és elgondolkodtató film. A főszereplő nagyon hiteles alakítást nyújtott, nagyon tetszett!

 
diumiu   2017. 02. 23.

0

Az ötlet nagyon jó, hogy a feleség szemszögéből mutatják be az események, nekem tetszett. A film számomra nyomasztó volt, de Natalie Portman játéka fantasztikus, illetve a zene és a ruhák kiemelkedőek voltak.

 
Arginnon Nézhetetlen  2018. 01. 15.

1

Pablo Larrain filmje, a Jackie Jacqueline Kennedy személyes történetét meséli el. Legalábbis a film ezt állítja magáról. Én azt állítom, hogy képtelen történetet fölépíteni, nincsenek benne épkézláb jelenetek, az üzenet, amit csöppet sem óvatoskodva ... több»

 
Kristofalmos   2017. 01. 02.

0
Kritizálva segíti a tönkrement Amerikát

Végre!Amerikának sikerült kihoznia egy hazafias történetből egy giccsmentes csodát!Bár ehhez egy nagyon merész húzás kellett.Az,hogy a rendezői székbe egy nem amerikai szakember került.Hanem az a Pablo Larraín akinek olyan filmeket köszönhetünk,mint ... teljes kritika»

A film összbevétele 24 270 399 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 33 515 480 forintot termelt. A hazai mozik összesen 25 028 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film költségvetése 9 millió dollár volt és jelenleg 13 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Pablo Larraín kérte Noah Oppenheim forgatókönyvírót, hogy a First lady tv-műsorát, amelyben körbevezeti a nézőket a Fehér házban, építse bele a szkriptbe, ugyanis szerinte ez tökéletesen megmutatta Jackie azon arcát, amelyet a nagyvilág felé mutatott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Pablo Larraín, chilei származású rendező csak akkor volt hajlandó elvállalni a munkát, hogyha Jackie Kennedy szerepét Natalie Portman-ra osztják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Darren Aronofsky már igen korán felfigyelt a Noah Oppenheim által írt forgatókönyvre, azonban nem rendezőként, hanem producerként szeretett volna részt venni a munkálatokban. Aronofsky ajánlotta Natalie Portman-t is a főszerepre, akivel korábban már sikerre vitték a Fekete hattyú című filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Noah Oppenheim, forgatókönyvíró kutatását a John F. Kennedy Elnöki Könyvtárában végezte, itt tanulmányozni tudta az újságcikkeket, archív anyagokat, valamint audiointerjúkat is, amelyeket a First lady-hez a tragédia után legközelebb álló emberekkel készítettek. Oppenheim állítása szerint ez az időszak a történelem egyik legjobban dokumentált korszaka, így nem a források szűkössége, hanem éppen a bősége okozta a munka nehézségét.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Szép, szép, szép – Jackie Kennedy, Natalie Portman, no és Pablo Larraín életrajzi filmje is szép, sőt mi több: gyönyörű. De vajon érdekes is? LÁSZLÓ FERENC KRITIKÁJA. több»
 
Lehetett volna belőle „egyszereplős”, bulvárfilm, ám a Jackie inkább arra vállalkozott, hogy egy összetört, tartását mégsem vesztő, valódi ember portréját rajzolja meg. Zseniálisan sikerült neki. több»
 
A világ leghíresebb özvegyéről, Jacqueline Kennedyről forgatott filmet a chilei filmes, Pablo Larraín. Nem is akármilyet: egyszerre mutatja meg a First Lady nagyságát, politikai érzékenységét, a szerető anyát, a gyászoló szerelmest és a saját lelkiismeretével harcoló mártírt. Natalie Portman pedig talán élete legjobb alakítását nyújtja a karakter különböző stációiban. 90/100 több»