Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
66%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
34
Képek
9
Videók
Jackie
 
Arginnon Nézhetetlen  2018. 01. 15.

legújabb vélemény

Pablo Larrain filmje, a Jackie Jacqueline Kennedy személyes történetét meséli el. Legalábbis a film ezt állítja magáról. Én azt állítom, hogy képtelen történetet fölépíteni, nincsenek benne épkézláb jelenetek, az üzenet, amit csöppet sem óvatoskodva ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 15.

Hitelességre törekszik

A film kapcsán belegondoltam abba, hogy szegény J. F. Kennedy halála (talán) ismertebb, mint maga az élete volt. Nyilván merész kijelentés ez az USA egykori elnökéről, ám ahhoz kétség sem férhet, hogy a merénylet, amelynek áldozata lett, bejárta az e... teljes kritika»


 
GedyPapa   2017. 03. 04.

Natalie Portman alakítása. Ezzel leírható ez a film, hiszen ez az, ami megmarad, ami segít átadni a sztorit. Direkt meghallgattam egy eredeti interjút Jackivevel és tényleg át tudta adni a hanghordozást és az outfitet is. Jó film volt szerintem!

 
MP170506   2017. 12. 27.

Lassú, nem egy izgalommal teli film. Mégis egy igazán megrázó és elgondolkodtató film. A főszereplő nagyon hiteles alakítást nyújtott, nagyon tetszett!

 
diumiu   2017. 02. 23.

Az ötlet nagyon jó, hogy a feleség szemszögéből mutatják be az események, nekem tetszett. A film számomra nyomasztó volt, de Natalie Portman játéka fantasztikus, illetve a zene és a ruhák kiemelkedőek voltak.

 
Kristofalmos   2017. 01. 02.

Kritizálva segíti a tönkrement Amerikát

Végre!Amerikának sikerült kihoznia egy hazafias történetből egy giccsmentes csodát!Bár ehhez egy nagyon merész húzás kellett.Az,hogy a rendezői székbe egy nem amerikai szakember került.Hanem az a Pablo Larraín akinek olyan filmeket köszönhetünk,mint ... teljes kritika»

 
szabó.petra   2017. 09. 24.

A színészek alakítása nagyszerű. Már amiatt érdemes megnézni a filmet. A cselekmény is nagyon tetszett. A karakteres Jackie szerepét nagyszerűen van alakítva

Natalie Portman
Natalie Portman
Natalie Portman
Pablo Larraín

A film összbevétele 24 270 399 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 33 515 480 forintot termelt. A hazai mozik összesen 25 028 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film költségvetése 9 millió dollár volt és jelenleg 13 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

Pablo Larraín kérte Noah Oppenheim forgatókönyvírót, hogy a First lady tv-műsorát, amelyben körbevezeti a nézőket a Fehér házban, építse bele a szkriptbe, ugyanis szerinte ez tökéletesen megmutatta Jackie azon arcát, amelyet a nagyvilág felé mutatott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Pablo Larraín, chilei származású rendező csak akkor volt hajlandó elvállalni a munkát, hogyha Jackie Kennedy szerepét Natalie Portman-ra osztják.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Darren Aronofsky már igen korán felfigyelt a Noah Oppenheim által írt forgatókönyvre, azonban nem rendezőként, hanem producerként szeretett volna részt venni a munkálatokban. Aronofsky ajánlotta Natalie Portman-t is a főszerepre, akivel korábban már sikerre vitték a Fekete hattyú című filmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Noah Oppenheim, forgatókönyvíró kutatását a John F. Kennedy Elnöki Könyvtárában végezte, itt tanulmányozni tudta az újságcikkeket, archív anyagokat, valamint audiointerjúkat is, amelyeket a First lady-hez a tragédia után legközelebb álló emberekkel készítettek. Oppenheim állítása szerint ez az időszak a történelem egyik legjobban dokumentált korszaka, így nem a források szűkössége, hanem éppen a bősége okozta a munka nehézségét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Noah Oppenheim korábban az NBC Today Show műsorában dolgozott, így sok érdekes téma keltette fel a figyelmét. Oppenheim édesanyja nagy rajongója volt Jackie Kennedynek, így már korán elhatározta, hogy ír egy forgatókönyvet a történetéről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jackie Kennedy híres Fehér ház túráját 1962-ben éppen Valentin-napon mutatták be. A first lady-t még Emmy-díjjal is jutalmazták a produkcióért.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A feilmet a Velencei Filmfesztivélon mutatták be 2016-ban, ahol Noah Oppenheim elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó díjat.

(BéBé)
 

A filmet 23 napig forgatták Párizsban, majd 10 napig Washingtonban és Baltimoreban.

(BéBé)
 

Jacqueline Kennedy szerepét eredetileg Rachel Weisz kapta meg, de ő később visszalépett.

(BéBé)
 
Nem egy meghatározó, évtizedeken átívelő emlékezetre érdemes klasszikus, ugyanakkor az már ezen a filmen is látszik, hogy Larraín nem egy egy Oscarig elálló, tiszavirágéletű örökséget épít.
8/10 több»
 
Történelmileg egy igen rövid időszakot mutat be, de ez is elég arra, hogy megismerjük Jackie-t, az igazit. Bárkinek tudom ajánlani, már csak Portman alakítása miatt is. Érzelmes, de nem giccses. Legtöbbször szomorú, de vannak vidám és vannak elgondolkodtató pillanatai is. 7,5/10 több»
 
Lehetett volna belőle „egyszereplős”, bulvárfilm, ám a Jackie inkább arra vállalkozott, hogy egy összetört, tartását mégsem vesztő, valódi ember portréját rajzolja meg. Zseniálisan sikerült neki. több»