A film jelenleg Nr.1. a magyar Netflixen, a Mafabon 65 százalékot adtatok neki, Jackob nevű felhasználónk véleménye pedig ezekkel a sorokkal kezdődik: "Azt hiszem, nem mondok vele újat, ha azt állítom, ez nem csak nekem, de sokaknak nagy csalódás lesz. Egyszerűen arcpirítóan blöff ez a film, annak ellenére, hogy elképesztően hatalmas potenciál van az egész koncepcióban." Melyik moziról is van szó?

A Vihar előtt egy 2019-es amerikai krimi-thriller film, melyet Steven Knight írt, producerként és rendezőként is jegyez. 2019-ben a Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou és Jeremy Strong főszereplésével készült alkotás egy halászhajó kapitányát követi, akit volt felesége megkeres, hogy gyilkolja meg bántalmazó új férjét. Először 2017 januárjában jelentették be, a film főforgatása pedig még júliusban elkezdődött Mauritiuson.

A Serenity-t az Egyesült Államokban 2019. január 25-én mutatta be az Aviron Pictures. 2019-ben kritikai és kereskedelmi kudarc lett, miután a forgalmazó hirtelen leállította a marketingtevékenységet.

A Serenity 8,5 millió dolláros bevételt hozott az Egyesült Államokban és Kanadában és 5,8 millió dollárt más területeken, ami világszerte összesen 14,4 millió dolláros bevételt jelentett, plusz 1,4 millió dollárt a házi videós értékesítéssel. A film gyártási költségei 25 millió dollárra rúgtak.

Az Egyesült Államokban és Kanadában a Serenity-t Király ez a srác! című filmmel együtt mutatták be, és az eredeti előrejelzések szerint a nyitóhétvégén 2561 moziból 7 millió dollár körüli bevételt vártak. A film az első napon 1,6 millió dollárt hozott, beleértve a csütörtök esti előzetesekből származó 250 000 dollárt, ami 4 millió dollárra csökkentette a becsléseket. Végül 4,4 millió dollárral debütált, és a nyolcadik helyen végzett, ami Hathaway karrierjének legrosszabb szélesvásznú nyitása volt. A második hétvégén a film 62 százalékkal 1,7 millió dollárra esett vissza, és a 14. helyen végzett.

A Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő oldalon a film 199 kritika alapján mindössze 21 százalékos tetszést aratott, és 4,1/10-es átlagértékelést. A weboldal kritikai konszenzusa így szól: "A Serenity egy magas koncepciójú rejtély csavarral, ami nem az, aminek elsőre tűnik - sajnos közel sem olyan okos vagy szórakoztató, mint amilyennek gondolja magát."

A The Hollywood Reporter Todd McCarthyja azt írta: "A színészek általában jól szórakozhatnak az ilyen melodramatikus szerepekben, de Knight stratégiái inkább arra szolgálnak, hogy korlátozzák, mintsem arra, hogy felszabadítsák őket."

Rex Reed a The New York Observer kritikájában azt írta, hogy "Az új év még egy hónapja sem tart, de a Serenity nevű szemét máris 2019 legrosszabb filmjének számít". Michael O'Sullivan a The Washington Posttól azt írta, hogy "[a] párbeszédek rosszak, az önparódia határáig.... Az alakítások karikatúraszerűek, különösen Hathawayé, akinek femme fatale-ja úgy hat, mint egyfajta élőszereplős Jessica Rabbit a Roger nyúl a pácban című filmből. A forgatókönyv pedig bővelkedik klisékben és lusta rövidítésekben." Ezt a véleményt osztotta a New Yorker kritikája is, amely a filmet "metafilmként összeállított klisék puszta gyűjteményének nevezte." A Rolling Stone-ban Peter Travers úgy határozta meg a filmet, hogy "olyan, mint A test melege és a Hatodik érzék fattyú gyermeke, mínusz a hő és az érzékek."

A film több, a 2019-es év legrosszabb filmjeinek listáján is szerepelt, többek között a Hollywood Reporter, a The A.V. Club, a Variety és a CBS News listáján.

dráma | misztikus | thriller

Baker Dillt, a rejtélyes halászhajó-kapitányt sötét múltja kísérti és nyomasztja, mígnem egy nap a csodálatos karibi paradicsomban utol is éri. A sziget igazi turistacélpont,... több»