2019.02.20 22:57 indingo Olvasottság: 728x
0

McConaughey új filmje pocsék vagy zseniális? Nézd meg és dönts!

A 2019-es év eddig túl sok izgalmas és meglepő filmet nem hozott. A Vihar előtt című filmről egyetlen pozitív kritikát sem olvastam. Túl sok jóval tehát nem kecsegtetett a film, de azt már régen megtanultam, hogy filmek terén ne higyj másoknak. Az előzetes alapján nagyban körvonalazódott a történet, egy gyönyörű nő felbérel egy idegent, hogy ölje meg az erőszakoskodó férjét. Nem hangzik valami izgalmasan.

A történet egy gyönyörű eldugott kis szigeten játszódik. Meleg, homokos tengerpart, pálmafák, cukornád illat a levegőben és a legfontosabb szabadság. Kell ennél több? Egy kisváros, ahol mindenki tud mindent, de valójában senki sem tud semmit. Nagyon nehéz a filmről úgy beszélni, hogy az ember ne térjen ki a tartalmára. Annyit elárulhatok, hogy teljesen másról szól, mint ami a szemünk előtt zajlik és talán pont ettől zseniális. Meglep és elgondolkoztat a története. Még harmadnap is eszembe jutnak képek, szereplők és jelentek belőle, hogy ők vajon miért is kerültek a történeteb. Mindenképpen többször nézős, úgy hogy az ember már tudja a titkok.

McConaughey új filmje pocsék vagy zseniális? Nézd meg és dönts!

Picit emlékeztet más filmekre, de mégis egyedi. A sok lehúzás talán annak tudható be, hogy nem értette a néző miről is szól a film vagy az ellentettje. Pontosan tudta miről szól, de megvezetve érzi magát. A film eredeti címe Serenity, ami higgadtságot jelent. Bár ennek túl sok jelentősége nincs, ugyanis a főszereplő hajóját hívják így. A magyar címet viszont eléggé eltalálták. Érdekesek a kép megoldások és a kameramozgások. Szokatlan, hogy nincs benne egyetlen dal, zene vagy legalább egy kis zongoraszóló. Semmi. A film szereposztása is említésre méltó,ritkán fordul meg egy történetben ennyi Oscar-díj és jelölés.

Matthew McConaughey örülök, hogy végleg felhagyott az idétlen vígjátékokkal és most úgy érzem, hogy az egyedi, picit misztikus történetek mennek nála. Gondolva itt a Csillagok között-re, a Setét torony-ra vagy A fák tengeré-re. Az ő alakítása a legizgalmasabb a filmben. Ennyiszer szerintem sose mutogatta a fenekét, mint itt. Anne Hathaway az őzike szemeivel való pillázáson kívül sokat nem csinál, Diane Lane pedig eléggé megöregedett. Számomra a film az idei év eddig abszolút kedvence, szeretem ha valami meg tud lepni. És ahogy a tartalom leírásban is szerepel, nem minden az aminek látszik.

dráma | misztikus | thriller

Baker Dillt, a rejtélyes halászhajó-kapitányt sötét múltja kísérti és nyomasztja, mígnem egy nap a csodálatos karibi paradicsomban utol is éri. A sziget igazi turistacélpont,... több»

0