Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A csoda (2022)

The Wonder
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
13
Képek
3
Videók

Galéria (13)

Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
Niamh Algar
Elaine Cassidy
Toby Jones
Niamh Algar
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh
Florence Pugh

Videók (3)

 
kabel   2022. 11. 29.

legújabb vélemény

0
A Wonder egy hihetetlen érdekes adaptáció

A felszínen csak egy kicsit lassú sztorit kapunk, ahol egy nővér meglátogat egy furcsa adottsággal rendelkező lányt, és a nézővel együtt próbáljuk megérteni, a lány miért nem eszik. Azonban a film ennél jóval többről szól. A történet lényege maga a történet, a mesék, a dolgok, amiket elmondunk maguknak, vagy amikkel átverjük magunkat. Mennyire hihetünk másoknak, mennyire hihetünk magunknak. A film még egy érdekes csavart is beletesz egy olyan narratív elemmel, amely csak ebben a történetben működik.

 
Artemisia   2022. 11. 19.

a nap véleménye

2
Lelki táplálék

Vallási fanatizmus, babonás félelmek, tudomány és hit egymásnak feszülése, Sebastian Lelio rendezésében, és Florance Pugh főszereplésével a Netflix kínálatában. A csoda Emma Donoghue 2016-os regényének adaptációja, középpontjában egy olyan esemény ... teljes kritika»

 
varjú   2022. 11. 16.

1

Pugh itt igazán hatásos, megfontolt és szimpatikus, de semmiképpen sem hiszékeny karaktert alakít. A történet lassú, és őszintén szólva a végkifejletet kissé hiteltelennek és elégtelennek tűnik, de ő és a fiatal Cassidy nagyon jól hozzák a karakterek... több»

 
kisslujo   2022. 11. 18.

1
Szórakoztatóan elkeserítő

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ez a történet (Emma Donoghue regénye) az alapproblémát tekintve kortalan, a környezet csak színeket fest mellé. Semmit nem fejlődtünk a gyermekeink figyelemmel követésében, nem vagyunk felkészülve a szükséges beavatkozásra sem. Ma sem érdekel senkit a kiindulási alap, csak az elkenések működnek. Csodát kiáltani, azt könnyebb. És érdekes, mindenki az evés - nem evés körül repdes, sehol sem olvasok a családi tragédia valódi okáról véleményt. Pedig megelőzhető lenne. A két modern karakter sem tesz mást, mint csalással kimenekíti az áldozatot, a heppiend kedvéért. Ez is valami, de nem megoldás egy fejlődni képtelen társadalomnak. Jól szórakoztam a filmen, miközben elkeseredtem a valóságon.

 
JRD   2022. 11. 22.

0

Érdekes regényadaptáció. Érdemes megnézni, hiszen a vallás, a hit és a tudomány, a racionális válaszok keresése áll egymással szemben. Két fanatikus oldal „harca” a hitt igazáért. Így vagy úgy, mindenképpen érdekes téma egy jól megrendezett filmben.... több»

 
lacafacateofil   2022. 06. 08.

0

Egy lassú film a hit erejéről, és arról, hogy néha hogyan vezethet minket az önpusztítás útjára, és biztos, hogy a film végéig találgatni fogtok, és a stáblista lepergése után is lesz miről beszélgetni.

 
A csoda a Netflix idei filmes felhozatalának egyik csendes, de hatásos csodafegyvere lehet. A múlt eseményeiből kiindulva tud ma is egyre aktuálisabb témákról mesélni, és mindvégig a karakterei, a tetteik mögött megbúvó humánum kerül előtérbe. Továbbá arra is ügyesen irányítja rá a figyelmet, hogy az elmesélt történetek minden másnál fontosabbak az embereknek. Mert végsősoron azok alakítják világlátásunkat, és vele együtt tetteinket is. Még akkor is, ha látszólag a ráció ellen mennek, vagy éppen gonosz dolgokra ösztönzik a közönséget. több»