Horrorsorozattal készül az HBO, itt a 30 ezüst magyar feliratos előzetese

Az HBO Europe 30 ezüst (30 Coins / 30 Monedas) című sorozatának világpremierjére a szeptember 2. és 12. között megrendezett, 77. velencei filmfesztiválon kerül sor a hivatalos versenyprogramon kívüli különleges vetítés keretében. A sorozat még ebben az évben műsorra kerül az HBO Europe országaiban, továbbá az HBO Latin-Amerika is bemutatja majd egy később meghatározott időpontban.

A 30 ezüstben az elismert rendező, Álex de la Iglesia egy olyan világba kalauzol, amelyben semmi sem az, aminek látszik és senkiben sem bízhatunk. Vergara atya (Eduard Fernández alakításában) egy személyben ördögűző, bokszoló és ex-fegyenc, akit az egyház száműz, hogy egy vidéki spanyol városkában legyen pap. Felejteni akar és abban bízik, hogy őt is elfelejtik, azonban az ellenségei hamar rátalálnak. Miután furcsa eseményekre kerül sor, Paco, a polgármester (Miguel Ángel Silvestre alakításában) és Elena, a helyi állatorvos (Megan Montaner alakításában) szövetségre lépnek és megpróbálják kideríteni az igazságot, miközben a megszokott valóságot egy világméretű összeesküvésben kulcsszerepet játszó, megátkozott pénzérme torzítja el.

A 30 ezüstöt Álex de la Iglesia rendezte, a forgatókönyvet Álex de la Iglesia és Jorge Guerricaechevarría írta. Az HBO Europe részéről executive producerként működött közre Steve Matthews, Miguel Salvat és Antony Root. Álex de la Iglesia és Carolina Bang a Pokeepsie Films képviseletében töltöttek be executive produceri szerepet. A 30 ezüst a Pokeepsie Films gyártásában készült az HBO Latin-Amerika közreműködésével.