(hp)A BBC nagy sikerű Sherlock című sorozátnak alkotói ezúttal Bram Stoker ikonikus hősének történetét gondolták újra Claes Banggel Drakula gróf szerepében. A Drakula január 4-től látható a Netlixen.
(hp)A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!
A három epizód teljesen más, míg az első annyira megfogott a hangulatával, és végig lekötött a középső résszel karöltve, addig az utolsót alig vártam, hogy vége legyen. A végkifejlet nagyon nagy csalódás, mert a két rész alatt felépített karaktert az utolsó etapban teljesen kiherélték, és logikátlan lépés volt a részéről ilyen bugyuta módon megölni magát, főleg annak tudatában, hogy most már semmi nem állíthatja meg a világuralomra törését, lényegében nincs, amivel elpusztíthatják, de ebbe is bele lehetne kötni, mert a karó a többiekkel elég szépen végzett. A részben lévő mellékszereplők pedig totálisan feleslegesek és bárgyúk voltak, a diszkós eljegyzéstől már-már kínosan éreztem magam, hogy mit szívott a rész írója. Tökéletes lehetett volna ez a sorozat, ha az utolsó rész el se készül, és a másodikban lezárják.
Ezt a szériát három különböző részre lehet osztani, annyira más és más mindhárom epizód, mind hangulatkeltésben, mind a dramaturgiában, és még műfajában is... Van itt vámpírtörténet, thriller, miegymás, és közben ugrálunk az időben, míg az egész egy értelmetlen és érthetetlen, meglehetősen ellentmondásos katyvasz lesz.
Épp olyan lendületes, tartalmas, izgalmas és intellektuális, mint a Sherlock. Tudnak ezek valamit..
Megfogott ez a Drakula sorozat. Csak egy dolog bánt, a Drakula főszereplő kicsit túl koppintja a Lucifer (Lucifer az Újvilágban)... Több
Az első epizód Szlovákiában lévő terüteleken is volt filmezve (pld. Árva vár)