Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Farkasok órája (1968)

Vargtimmen
Filmadatlap
 
19
Szereplők
5
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Videók (1)

 
SScreambomb   2021. 11. 08.

legújabb vélemény

0

Tipikus 60-as évekbeli szürreális horror, én már kb. az első 10 percben be voltam f*sva, mikor Johan az álmairól mesélt. Elég személyes film Bergmantól, a saját érzéseit akarta bemutatni, a gyerekkori traumájáról, és hogy ő hogyan élte meg a hirtelen... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 01.

0

Ingmar Bergman mintha egy másik bolygóról származna.Talán a legszebb fekete-fehér képsorokkal dolgozó rendező.Lásd:Szűzforrás,Hetedik Pecsét.Max von Sydow elemi erővel néz velünk szemben a képernyőn.Dráma,és misztikum.Zseniális.

 
elekm90   2020. 02. 22.

0

Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Úgy mondom, hogy egy mestermű, hogy nehezen nézhető film és különösebben nem is tetszett. Értettem a szimbolikáját, a különböző alakokat, akik főhősünk kétségeit és félelmeit testesítik meg, azonban mégs... több»

 
Sniper   2015. 07. 18.

0

Bergman egyik legijesztőbb filmje. Nem is tudom, hová tenni. Igényes és különleges alkotás, de azért nem lesz a kedvenceim egyike. Viszont művészetéhez ez is hozzátartozik, így meg kell nézni és pont.

 
zirgon   2018. 10. 18.

0

Max von Sydow zseniális, Bergman pedig utánozhatatlan. Ez a film egészen különleges; mondanivalóját, képkockáit és rejtett szimbolikáját tekintve is páratlan alkotás.

 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített filmes listában megtalálható.

(Norbi)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Ingmar Bergman, a film rendezője nagyon szerette Hitchcock munkásságát, kedvenc filmje tőle a Madarak (1963) volt. Éppen ezért a Farkasok órája c. filmben is találhatunk erre való utalásokat pl. mikor Johan Veronica-t keresi a kastélyban, hirtelen egy fekete madár repül neki az ablaknak.

(Bogi87)
 

A Skandináv-országokban farkasok órájának nevezik az éjszaka és a hajnal közti időszakot. Úgy tartják, ekkor hal és születik meg a legtöbb ember, tehát ezek a legtermékenyebb órák, akár a születés, akár a halál szemszögéből tekintünk rá. Alvás szempontjából is ezek az órák a legfontosabbak, hiszen ilyenkor alszunk a legmélyebben, ilyenkor álmodunk.

(Bogi87)
 

A film nyitó és zárójelenetével az alkotók azt a hatást kívánják elérni, mintha a történet alapja egy igaz történet lenne.

(Bogi87)