Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
24
Szereplők
6
Vélemények
6
Képek
1
Videók
A mágus
Anthony Hopkins
Ann-Margret
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
Anthony Hopkins
David Ogden Stiers
 
Berto49   2019. 07. 03.

legújabb vélemény a nap véleménye

A bűvész és bábuja

41 éve készült ez a film, de a mai thrillerek között is megállja a helyét, sőt! Meglepetés volt, hogy a nagyívű filmeposzok alkotója, Richard Attenborough („A híd túl messze van”,„Gandhi” etc.) ilyen zsánerű filmet is készített. Régóta szerepelt a kívánságlistámon, most végre rábukkantam. Egy skizofrén „mágus” és a bábu alakjában Pufiként manifesztálódott másik énjének tragikus története. Anthony Hopkins egyetlen korábban készült filmjét láttam csak („Az oroszlán télen” című történelmi drámát, amelyben Oroszlánszívű Richárdot alakította, a tehetségét már abban is bizonyította), de ebben 41 éves korában (meghökkentően fiatal külsővel) érezni lehetett, hogy fogékonysága van olyan alakok megfor... több»

 
ereln   2016. 04. 27.

2 hete néztem emg a filmet, nem is tudtam, hogy létezik. Nagyon elkapott a hangulata, mostanában nagyon rákaptam ezekre a régi filmekre, valahogy van egy mesteri hangulatuk. A régi jó rendezők még tudták, hogy mit csinálnak.


 
Zénó   2017. 07. 28.

Kitűnő színészek, remek zeneszerző, mégis hiányérzetem van... a történet lapos, erőltetett, néha gyerekes ezzel a szerencsétlen bábuval, aminek a hatása alá került a művész.

 
Manson   2016. 10. 21.

Anthony Hopkinst nagyon jó színésznek tartom és ebben a filmben sem okozott csalódást. Nagyon izgalmas, feszült film, ami nagyon is felkelti a néző figyelmét és fenn is tartja végig.

 
RókaÚr   2015. 12. 10.

Fuh, hát szerintem ez a film nagyon pszichó. Lehet látni, hogy Hopkins nem a semmiből szedte később Lecter karakterét. Lúdbőrös lesz az ember az egésztől, igazi félelmetes pszicho-horror, amit csak nappal mertem nézni.

A film összbevétele 25 942 000 dollár volt (imdb.com).

 

Roppant módon érdekes és szórakoztató W. Goldman: „Mit is hazudtam? Egy hollywoodi filmíró tapasztalatai” című könyve, amely szerencsére 2002 óta az Európa gondozásában magyarul is olvasható Upor László jegyzeteivel és fordításában.

(Berto49)
 

A forgatókönyvet William Goldman saját regénye (Magic, 1978) alapján írta.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.