Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Megszállottság (1981)

Possession
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
elekm90   2020. 12. 05.

legújabb vélemény

0

Jól indult a film a civakodó párral, aztán számomra egyre jobban leromlott, az utolsó félórában elképesztő dolgok történnek, és nem a szó jó értelmében. Értettem, hogy szenvednek ebben a kapcsolatban, és ezt akarta valami abszurd módon ábrázolni a fi... több»

 
mamiéstöti2   2017. 08. 17.

0

Sam Neill szerepeltetése némi reményt keltett bennem, ezért nekiláttam... bár ne tettem volna, még a tartalma is megfelelt az ízlésemnek, de a filmben ebből nem sokat láttam.

 
Berto49   2018. 11. 29.

0
A válás gyötrelmei

Viszonylag sok bizarr, különleges filmet láttam már, de ez a lengyel születésű, de szinte csak emigrációban alkotó Andrzej Żuławski (1940-2016) leghíresebb – illetve leghírhedtebb – filmje túltesz mindegyiken. Egy helyen olvastam, hogy „hisztérikus v... teljes kritika»

 
esfworld   2019. 12. 02.

0
Meg kell látni benne a jót

Nagyon szeretem az elvont pszichothrillereket és ez minden tekintetben nagyon ütős egy film lett! Sam Neill-nek nagyon jól állnak az ilyen témájú filmek, nem is értem, hogy lyukadt ki az Ómen után a Jurassic Park-ban. Persze ott is kifogástalan volt a játéka. A másik, amit kiemelnék az a gyönyörű színésznő, nagyon jól átadja a kiégett asszonyt.

A film összbevétele 1 113 538 dollár volt (imdb.com).

 

Egyes filmes honlapokon „Birtoklás” címváltozattal szerepel.

(Berto49)
 

A film különlegessége a multi-kultiságában is keresendő, hiszen lengyel rendezője van (Andrzej Zulawski), férfi főszereplője Új Zélandról származik (Sam Neill), míg női főhőse francia (Isabelle Adjani), emellett a szereplők többsége német.

(erare)
 

A lengyel rendezőnek, Andrzej Zulawskinak ez volt az első angol nyelvű filmje.

(erare)
 

Isabelle Adjani 1981-ben nem csak a Megszállottságért, de a Kvartett című filmért is elnyerte a Legjobb színésznőnek járó Arany Pálmát.

(erare)
 

A forgatókönyvíró-társrendező Andrzej Zulawski később bevallotta, hogy a film forgatókönyvét éppen válása közepén írta, s ez döntő hatással volt a kezéből kiadott anyagra.

(erare)