Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Ördöggerinc (2001)

El espinazo del diablo
Filmadatlap
 
19
Szereplők
6
Vélemények
51
Képek
1
Videók

Galéria (51)

Videók (1)

 
indingo   2022. 02. 07.

legújabb vélemény

1

Guillermo del Torótól kicsit betegebbet és különlegesebbet szoktam meg. Ennek ellenére maga a film nem rossz. Kicsit misztikus, de mégis van mondanivalója, és a képi világa is pazar.

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 31.

0

Nagyon sajnálom,de ez nekem nem jött át.Tudom,nagyon is,hogy Guillermo del Toro filmjeihez a nézőnek is speciális látásmód kell,hiszen annyira más szemszögből látja ő a világot.Némi horror,némi misztikum,de például nekem a színészi alakítások sem voltak megnyerőek.Nem egy elég erős mozi.

 
HercegPeter   2019. 08. 04.

0
Guillermo del Toro munkásságának elfeledett gyöngyszeme

Guillermo del Toro rendezései közül az egyik legjobb. Nekem például jobban tetszett, mint a Faun labirintusa és főleg mint a Víz érintése. Ahogy azt megszokhattuk, ez sem egy hétköznapi film, de nem olyan elrugaszkodott, mint a másik két fent említett alkotás. Az első néhány perc/fél óra látszatával ellentétben nem a természetfelettin van a hangsúly. Ahogy az emberi tényező egyre nagyobb teret nyer a filmben úgy válik egyre izgalmasabbá. Ehhez a történethez a háború nagyon jó hátteret szolgáltat, elkülöníti az árvaházat a külvilágtól. Nekem eleinte az hiányzott, hogy alig ismertük meg a szereplőket, főleg a felnőtteket. Persze a történet folyásával egyre többet tudunk meg róluk. Mint mondtam, annak ellenére, hogy a film ereje a horrorosabb, mégis a második fele az érdekesebb. Szerintem ezt a szellemszálat akár ki is hagyhatták volna belőle. Persze így többrétű a film, több lábon tud megállni és nagyobb nézőközönséget tud magához csalogatni. A történet fordulatos és izgalmas, szerencsére nem kiszámítható. A másik oldalról nézve viszont az alakítások eléggé gyengék. A cím választás érdekes. Nem mondom, hogy alul értékelt alkotás, inkább egy elfeledett gyöngyszem Guillermo del Toro munkásságában.

 
Eastern79   2021. 02. 06.

0
Szürreális mese

Guillermo del Toro talán legszebb filmje, annak ellenére, hogy kísértethistóriát látunk. Gyönyörű képekben mesél ismét, és mint oly sok filmjében, most is a rá annyira jellemző műfajkoktélt kapunk. Háborús történetből vált át ifjúsági kalandfilmbe, majd karakterdrámába, hogy aztán a végkifejlet minden várakozást felülmúljon. Del Toro olyan művészien bánik a képekkel, hogy az volt az érzésem, egy megelevenedett festményt látok. Lebilincselő, nagybetűs mozi élmény. Így kell filmet csinálni.

 
tilino   2017. 02. 11.

0

Különleges élményt nyújtott a film amit véleményem szerint csak akkor tudunk élvezni hogy ha megfelelő hangulatban vagyunk és meglátjuk annak mögöttes tartalmát és mondanivalóját.

 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

0

Ismét egy szánalmas, unalmas és röhejes film, aminek se eleje se vége. Az izgalom messze elkerüli ezt a filmet, ahogy engem is elkerült, az unalom már kevésbé került el. Szóval ez nem jött össze.

A film összbevétele 754 749 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező egyszer úgy nyilatkozott, hogy ez a kedvenc saját filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guilleermo del Toro még főiskolás évei alatt kezdett el dolgozni a filmen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)