Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
73

Ördöggerinc (2001)

El espinazo del diablo
Filmadatlap
 
19
Szereplők
3
Vélemények
51
Képek
1
Videók
Ördöggerinc
 
HercegPeter   2019. 08. 04.

legújabb vélemény

Guillermo del Toro munkásságának elfeledett gyöngyszeme

Guillermo del Toro rendezései közül az egyik legjobb. Nekem például jobban tetszett, mint a Faun labirintusa és főleg mint a Víz érintése. Ahogy azt megszokhattuk, ez sem egy hétköznapi film, de nem olyan elrugaszkodott, mint a másik két fent említett alkotás. Az első néhány perc/fél óra látszatával ellentétben nem a természetfelettin van a hangsúly. Ahogy az emberi tényező egyre nagyobb teret nyer a filmben úgy válik egyre izgalmasabbá. Ehhez a történethez a háború nagyon jó hátteret szolgáltat, elkülöníti az árvaházat a külvilágtól. Nekem eleinte az hiányzott, hogy alig ismertük meg a szereplőket, főleg a felnőtteket. Persze a történet folyásával egyre többet tudunk meg róluk. Mint mondtam, annak ellenére, hogy a film ereje a horrorosabb, mégis a második fele az érdekesebb. Szerintem ezt a szellemszálat akár ki is hagyhatták volna belőle. Persze így többrétű a film, több lábon tud megállni és nagyobb nézőközönséget tud magához csalogatni. A történet fordulatos és izgalmas, szerencsére nem kiszámítható. A másik oldalról nézve viszont az alakítások eléggé gyengék. A cím választás érdekes. Nem mondom, hogy alul értékelt alkotás, inkább egy elfeledett gyöngyszem Guillermo del Toro munkásságában.

 
tilino   2017. 02. 11.

Különleges élményt nyújtott a film amit véleményem szerint csak akkor tudunk élvezni hogy ha megfelelő hangulatban vagyunk és meglátjuk annak mögöttes tartalmát és mondanivalóját.


 
Corazon.Donq   2015. 08. 16.

Ismét egy szánalmas, unalmas és röhejes film, aminek se eleje se vége. Az izgalom messze elkerüli ezt a filmet, ahogy engem is elkerült, az unalom már kevésbé került el. Szóval ez nem jött össze.

A film összbevétele 754 749 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező egyszer úgy nyilatkozott, hogy ez a kedvenc saját filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Guilleermo del Toro még főiskolás évei alatt kezdett el dolgozni a filmen.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.