2019.02.04 19:15 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 1115x
1

Jack Nicholson és a REDRUM!!!

A filmet pár hónapja láttam a könyvet pedig nem rég olvastam el és King bestsellerje alapján készített Kubrick film magával ragadott. A tény, hogy jó pár jelenet különbözik a könyvtől, valamint ki is maradt egy két rész, de hát így bő 2 órás filmről beszélünk, amibe azért sikerült bele gyűrni a lényeget. A főszereplő egyik kedvencem és ez a film jól bizonyította, hogy Jack Nicholson remek választás az ilyen jellegű karakterek életre keltésében, mert fergetegesen jól lehozta a neki szánt szerepet.

Mivel 80-as filmről beszélünk ezért ahhoz képest is kell elemezni és értékelni Kubrick filmjét. Személy szerint tetszett és voltak benne egészen hátborzongató jelenetek, persze ehhez kellett Jack Nicholson játéka is, aki rendesen megrémisztett néhol azzal az elmebeteg arcával a film vége fele és ezért is imádom pluszban az ő játékát, de nem szeretnék az mellett elmenni, amikor láttam a filmet és után kiolvastam a könyvet, hihetetlen mód tudtam azonosulni, magával ahogyan elképzeltem a történetet, illetve a Panorámával, az adott szobák jeleneteivel vagy épp mikor Dick Hallorann megérzi a segítségkérést és a szálloda felé veszi az utat, bár ott is jó pár rész kimaradt a rendezésből. Azt hozzá tenném, hogy Stanley Kubrick rendezőnek jó pár dolgot köszönhetünk, illetve nem kevés filmet kaptunk tőle ami egytől egyig rendkívüli a maga sajátos módján, mivel

Jack Nicholson és a REDRUM!!!

Kubrick nem éppen az átlagos rendezőkhöz tartozik és ezért is lett ez a film olyan igazán horror thriller között tengődő alkotás. A film kapott hideget meleget, de szerintem ez remek kis alkotás lett belőle a bakikat leszámítva ami minden filmben benne van és a díjakat sem lehet tőle elvenni. Azt az egyet nem értettem viszont benne, hogy a film végén (vigyázat SPOILER veszély) Scatman Crothers, vagyis Dick Hallorann életét veszti Jack Torrance keze által, de a könyvben nagy nehézségek árán túléli és Wendyvel és fiával együtt menekülnek el a hotel karmai közül. Mindezt leszámítva én nagyon élveztem ezt a parajelenséggel teli filmet.

89 Ragyogás  (1980)

dráma | horror

Jack Torrance (Jack Nicholson) író elvállal egy nyugalmasnak ígérkező munkát: családjával télire az Overloook Hotelbe költözik, hogy ellássa az épület gondnoki teendőit. Az... több»

1