Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Érdekességek: Rosemary gyermeke (1968)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 33 395 426 dollár volt (imdb.com).

 

William Castle producer groteszk démonbébit szeretett volna megjeleníteni a film végén, amikor Mia Farrow a gyermekét nézi, de Roman Polanski megvétózta az ötletet.

(dailyfilmsan)
 

A The Wrap egyik cikke szerint Mia Farrow elhagyta Frank Sinatrat, hogy ebben a filmben szerepelhessen. Sinatra kérte Farrow-t, hogy lépjen ki a filmből, mivel a házasságuk romokban hevert, de Farrow túl igéretesnek találta a filmet, így nemet mondott férje kérésére.

(dailyfilmsan)
 

Patty Duke-ot is meghallgatták Rosemary Woodhouse szerepére, de Mia Farrow kapta meg a szerepet.

(dailyfilmsan)
 

Mia Farrow valódi nyers májat evett a filmben, annak ellenére, hogy akkoriban vegetáriánus volt.

(dailyfilmsan)
 

Az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben ez a film is fellelhető

(Norbi)
 

Edgartown, Massachusetts, Egyesült Államok Minnie Castevet alakításáért 1969-ban a legjobb női mellékszereplő Oscar-díját vehette át.

(Berto49)
 

A rendező, Roman Polanski nevéhez három kitűnő horror fűződik; az "Iszonyat" (1965), a "Rosemary gyermeke" (1968) és "A lakó" (1976). 1969-ben Polanski valóságos horror közvetlen átélője is lett, mert a Manson-banda akkor mészárolta le az állapotos feleségét, Sharon Tate-et.

(Berto49)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

A megvakult ember telefonhangját Tony Curtis adja.

(dulkap)
 

Az a jelenet, amikor Mia Farrow kimegy az útra a forgalomba, rögtön élesben volt kamerázva, a sofőrök nem voltak értesítve a forgatásról. Roman Polanski azzal nyugtatta a színésznőt, hogy senki sem fog elütni egy terhes nőt.

(ps)
 

Rosemary gyermeke 1966.6.6-án született.

(ps)
 

A telefonfülkés jelenetet megszakítás nélkül vették fel.

(ps)
 

A film hűen követi Ira Marvin Levin regényét, csak néhány jelentéktelen részletet hagytak ki a filmből, hogy az ne legyen túl hosszú.

(ps)
 

Az Oscar-díjra jelölt Sam O'Steen később megrendezte a film folytatását, amelyet a magyar közönség kevésbé ismer. A film angol címe Look What's Happened to Rosemary's Baby (1976).

(ps)
 

A készítők Burt Reynoldsot is kipróbálták Guy Woodhouse szerepére.

(ps)
 

Ez volt filmes effektekért felelős szakértő utolsó filmje.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.