Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
84
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Vélemények: Rosemary gyermeke (1968)

 
BoBamburg   2019. 08. 20.

legújabb vélemény

Jó pár éve olvastam az azonos című könyvet, és az nagyon tetszett, meg is akartam nézni utána a filmet, de valahogy mindig elfelejtettem, toltam halasztottam. De sebaj, most pótoltam, és szintén nagyon tetszett, nem hiába tartják a horror nagyjai közt.

 
NorbiP   2017. 03. 11.

Nekem ez a film jelenti a horrort, nem a mai alkotások. Polanski nagyon jó munkát végzett, és a vége számomra nagyot ütött. Bárkinek tudom ajánlani, aki tudni szeretné milyen a klasszikus horror,


 
Deku   2017. 12. 23.

Pocsék volt ezt még végig nézni is nem, hogy a színészeknek játszani benne. Nos itt mindent összevetve nem történet maradandó alkotás. Egy unalmas délutánra éppen elmegy érzést ad. De ennyi.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 30.

Klasszikus? Igen. Jó? Nem. Nem ütött annyira a film. Inkább volt vicces, mint ijesztő. Mia Farrow viszont csúcs volt. Tényleg elhittem neki, hogy szenved, ahogyan azt is, hogy 3 kilóval a hasában totyog. Viszont a történet gyerekcipőben járt nagyon is. Nem sikerült neki félelmet korbácsolnia. Ellenben az Omen filmekhez nem árt hozzácsatolni és megnézni. Engem nem fogott meg.

 
sabnock666   2018. 03. 15.

Megosztó film az biztos. Kötelező darab,aki szereti a klasszikus úgymond békebeli horrort. Néha nyers,néha felkavaró,de alapjában véve fordulatos, izgalmas. Mia Farrow jól játssza a szerepét,ajánlott!

 
batukán   2015. 12. 31.

EZ a film egyáltalán nem volt félelmetes. Az idős párral már az elején nem stimmelt valami. Nagyon nem zavarta őket, hogy a lányuk öngyilkos lett. Na mindegy, Szóval elég kiszámítható.

 
kernernoemi   2016. 10. 22.

A film számomra sokkoló volt, legalább a vég lehetett volna kicsit könnyedebb. Megrázó, félelmetes, izgalmas de csöppet sem könnyű fiim. Csak erős idegzetűeknek ajánlom. Durva és nyers.

 
kisgondor   2015. 03. 30.

Kicsit vontatott és nem is csattan úgy a vége ahogy szeretném. De az elgondolás amúgy nagyon jó. Egyszer nézhető horror, a 60-as évekből.

 
Holló   2015. 12. 31.

Ez a film Roman Polanski gyermeke, egy igazi fenevad. A rendező keze munkáját dícséri minden jelenet. A főhősnő alakítása is párját ritkítja. Az az egészben a zseniális, hogy viszonylag szegényes eszköztárral sikerül kiváltaniuk a nézőkből azt, amit manapság több millió dolláros CGI technológiával sem sikerül. Ez kérem egy kötelező darab.

 
BloodyMary   2015. 12. 23.

Igazi oldschool horror, ami nem a vérengzős jelenetekre, hanem a lelki terrorra épít. A rendező kimondottan ügyesen valósítja meg a regényből áradó borzongást. Egy filmben, főleg egy ilyen horrorbab nem kell mindent elmagyarázni. A színészek alakítása emlékezetes, kár, hogy manapság a horror már nem erről szól.

 
Attyla   2015. 11. 13.

Mondjuk van benne egy két idegesítő hiba. Ezt a két öreg kretént páros lábbal rugnám ki az ajtón bemutatkozás nélkül. Nemhogy ételt italt elfogadni tőlük főleg az után, hogy kiugrott az ablakukon egy lány. Fagyit se eleget evett a csaj azt utána még kihordta a babát hagyjuk mar. Sokkal nagyobbat ütött volna a film ha ártalmatlanabbnak állitják be a sátánistákat. Ez a csaj egy idióta volt. A hangulat miatt viszont megkapja a négyest.

 
Captain Geek   2019. 07. 17.

Nem a jumpscaretől fogsz rettegni

Mai szemmel nézve különös alkotásnak tűnhet a film, ugyanis egy olyan horrorról van szó, aminek eszköztára és felépítése egészen más a zsáner mai képviselőihez képest. A filmben ugyanis nincs egyetlen jumpscare sem, és nem is igazán szerepeltet démoni, természetfeletti elemeket, hovatovább a kamera kifejezetten kerüli, a durvább jelenetek megmutatását. Ezek után az egyszeri néző joggal teheti fel magának a kérdést, hogy ez akkor tulajdonképpen, miért is horrorfilm? A válasz pedig a film atmoszférájában keresendő. Az elején elejtett nyomokat, amik jelzik, hogy itt valami nincs rendben a szereplők közötti kapcsolatok kibontása követi, a légkör pedig egyre szorongatóbbá, kilátástalanná válik. A terror a filmben itt nem fizikai, hanem pszichológiai jellegű. A főszereplőt játszó színésznő játéka pedig elképesztően bemutatja a karakter fokozatos átalakulását, ami egy idő után egyre félelmetesebbé válik. A film vége, pedig olyan iszonyatosan groteszk, hogy teljesen felforgatja a néző érzelmi világát, hiszen a nevetés, rettegés és iszonyat egyaránt logikus reakciónak tűnnek. Tehát a film abszolút a feszengésre, a pszichés nyomásra épít, ahogy hajdanán a horrorok fénykorukban. Ettől a filmtől nem fogsz félve végigsétálni a kivilágítatlan utcán, és nem fürkészel szörnyek után az ágyad alatt. Viszont határozottan szorongani fogsz és gondolkodni, hosszú időn át.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.