Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
70

A boszorkány (2015)

The VVitch: A New-England Folktale
Filmadatlap
 
27
Szereplők
30
Vélemények
21
Képek
4
Videók
A boszorkány
 
Ákos Varga   2020. 02. 26.

legújabb vélemény

Off, vagy valami olyasmi

A guta kerülget, amikor egy közép vagy újkori film leírásában azt olvasom: keresztény értékrend. NEM! Katolikus értékrend. Tegyük már helyére a dolgokat. Kereszténység már volt Jézus előtt is, volt Péter indította katolicizmus idején is, és van most is. Nem azonos a katolicizmussal.

 
dulkap   2016. 08. 26.

Hiába a remek kritikák és vélemények innen-onnan, számomra a film csalódás. Jól kezdődik és kitűnő az atmoszféra, de aztán igazából nem történik semmi, főleg ami horror lenne. Mikor már valami történik, hirtelen visszatér a film a gyenge középszerbe. A színészi játékok ugyan jók, de a karakterek csak unalmas, ostoba és képmutató emberek. Nem jöttem rá mitől olyan félelmetes és egyedülálló sokak számára, nekem csak egy unalmas blöff volt.


 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

Szerintem ez is egy szuper újabb fajta horror. Izgalmas, szuper színészek és a képi megjelenítés is egyedi.

 
indingo   2018. 03. 08.

Az eleje jól indult, elkezdett érdekelni hogy mi is áll a háttérben. A hangulat, a képek, ez a színtelenség nagyon bejött. Ahogy bontakozott ki a sztori, nálam úgy indult meg a lejtőn is. Az ikrekkel például ki sem derült, hogy mi lett.

 
Deku   2017. 11. 20.

Érezhetően közepes szintű a film és nem egy kiemelkedő alkotás de ez nem gond. Ennél szinte csak jobb filmeket láttam meg persze azokat amikre nem emlékszem. Nekem megjárta, bőven nézhető.

Ralph Ineson
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy
 
8/10 Akik egyszerűen csak többre vágynak mind minőségben, mind egyediségben a kortárs tucathorroroknál, azok nagyon fogják szeretni. több»
 
Egy igazi régi vágású paráztatás: egy film, ahol nem az ijesztgetésé a főszerep, s a feszültség kézzel tapintható és bőr alá kúszó. 9/10
 
Eggers előtt a kivitelezés szempontjából kalapot emelek, mert a hangulatot megteremtő helyszín kifogástalan, minden autentikus, az operatőri munka pedig gyönyörű. 7/10 több»

A film összbevétele 40 423 945 dollár volt (imdb.com).

 

A film két főszereplője az apát alakító Ralph Ineson és az anyát alakító Kate Dickie. Mindketten szerepeltek a Trónok harca című fantasy sorozatban, bár ott közös jelenetük nem volt.

(Kóborló )
 

A film történései, illetve a párbeszédek javarészt korhű írásokon alapulnak.

(Kóborló )
 

A film eredeti címében a VVitch szóból szándékosan hagyták el a W betűt, méghozzá azért, mert az 1600-as években, amikor a film története játszódik, nem igazán volt használatban az írásos feljegyzésekben.

(Kóborló )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.