Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
69%

A boszorkány (2015)

The VVitch: A New-England Folktale
Filmadatlap
 
27
Szereplők
33
Vélemények
21
Képek
4
Videók
A boszorkány
 
BÉLA Nézhetetlen  2020. 10. 18.

legújabb vélemény

Kszar

Se füle se farka, vontatott szar !!!

 
dulkap   2016. 08. 26.

Hiába a remek kritikák és vélemények innen-onnan, számomra a film csalódás. Jól kezdődik és kitűnő az atmoszféra, de aztán igazából nem történik semmi, főleg ami horror lenne. Mikor már valami történik, hirtelen visszatér a film a gyenge középszerbe.... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

Szerintem ez is egy szuper újabb fajta horror. Izgalmas, szuper színészek és a képi megjelenítés is egyedi.

 
indingo   2018. 03. 08.

Az eleje jól indult, elkezdett érdekelni hogy mi is áll a háttérben. A hangulat, a képek, ez a színtelenség nagyon bejött. Ahogy bontakozott ki a sztori, nálam úgy indult meg a lejtőn is. Az ikrekkel például ki sem derült, hogy mi lett.

 
Deku   2017. 11. 20.

Érezhetően közepes szintű a film és nem egy kiemelkedő alkotás de ez nem gond. Ennél szinte csak jobb filmeket láttam meg persze azokat amikre nem emlékszem. Nekem megjárta, bőven nézhető.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 26.

Eggers megrendezte...Megrendezte? Hát igen.....beindul,próbál a zsigerekig hatni, de belezavarodunk az egészbe. Mi is történik? Elnagyolt, kissé összecsapott film, és a színészi teljesítmény is erősen közepes... Megnéztem, és igyekszem elfelejteni. :)

 
Kóborló   2019. 08. 28.

Zsigerekig hatoló, horrorisztikus családi dráma

Úgy másfél évvel ezelőtt volt először szerencsém megismerkedni ezzel a filmmel, és már akkor is egy igencsak rendhagyó alkotásként tekintettem rá, ami számomra teljes mértékben kimerítette a horror (vagy a dráma) kategóriáját. Ehhez persze szükség vo... teljes kritika»

Ralph Ineson
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy

A film összbevétele 40 423 945 dollár volt (imdb.com).

 

A film két főszereplője az apát alakító Ralph Ineson és az anyát alakító Kate Dickie. Mindketten szerepeltek a Trónok harca című fantasy sorozatban, bár ott közös jelenetük nem volt.

(Kóborló )
 

A film történései, illetve a párbeszédek javarészt korhű írásokon alapulnak.

(Kóborló )
 

A film eredeti címében a VVitch szóból szándékosan hagyták el a W betűt, méghozzá azért, mert az 1600-as években, amikor a film története játszódik, nem igazán volt használatban az írásos feljegyzésekben.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Robert Eggers-nek ez volt a nagyjátékfilmes debütálása.

(Kóborló )
 

Anya Taylor-Joy első stáblistás filmszerepe.

(dulkap)
 

A filmet 25 napig forgatták Kanadában.

(dulkap)
 

Az operatőr Jarin Blaschke szinte az egész filmet természetes fényeknél vette fel.

(dulkap)
 
8/10 Akik egyszerűen csak többre vágynak mind minőségben, mind egyediségben a kortárs tucathorroroknál, azok nagyon fogják szeretni. több»
 
Egy igazi régi vágású paráztatás: egy film, ahol nem az ijesztgetésé a főszerep, s a feszültség kézzel tapintható és bőr alá kúszó. 9/10
 
Eggers előtt a kivitelezés szempontjából kalapot emelek, mert a hangulatot megteremtő helyszín kifogástalan, minden autentikus, az operatőri munka pedig gyönyörű. 7/10 több»