Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

A boszorkány (2015)

The VVitch: A New-England Folktale
Filmadatlap
 
27
Szereplők
36
Vélemények
21
Képek
4
Videók
A boszorkány

Galéria (21)

Ralph Ineson
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy

Videók (4)

 
drg0602   2022. 01. 20.

legújabb vélemény

0

Fura, egyedi, lassú film, amely nem rossz, de azért egy kicsit hiányérzetem is van, ami szerintem abból adódik, hogy túl lett egy kicsit értékelve az alkotás. Tényleg vannak benne nagyon jó jelenetek. Nekem személy szerint nincs bajom a színészi telj... több»

 
dulkap   2016. 08. 26.

1

Hiába a remek kritikák és vélemények innen-onnan, számomra a film csalódás. Jól kezdődik és kitűnő az atmoszféra, de aztán igazából nem történik semmi, főleg ami horror lenne. Mikor már valami történik, hirtelen visszatér a film a gyenge középszerbe.... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

0

Szerintem ez is egy szuper újabb fajta horror. Izgalmas, szuper színészek és a képi megjelenítés is egyedi.

 
indingo   2018. 03. 08.

0

Az eleje jól indult, elkezdett érdekelni hogy mi is áll a háttérben. A hangulat, a képek, ez a színtelenség nagyon bejött. Ahogy bontakozott ki a sztori, nálam úgy indult meg a lejtőn is. Az ikrekkel például ki sem derült, hogy mi lett.

 
Kóborló   2019. 08. 28.

1
Zsigerekig hatoló, horrorisztikus családi dráma

Úgy másfél évvel ezelőtt volt először szerencsém megismerkedni ezzel a filmmel, és már akkor is egy igencsak rendhagyó alkotásként tekintettem rá, ami számomra teljes mértékben kimerítette a horror (vagy a dráma) kategóriáját. Ehhez persze szükség vo... teljes kritika»

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Érezhetően közepes szintű a film és nem egy kiemelkedő alkotás de ez nem gond. Ennél szinte csak jobb filmeket láttam meg persze azokat amikre nem emlékszem. Nekem megjárta, bőven nézhető.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 26.

0

Eggers megrendezte... Megrendezte? Hát igen... Beindul, próbál a zsigerekig hatni, de belezavarodunk az egészbe. Mi is történik? Elnagyolt, kissé összecsapott film, és a színészi teljesítmény is erősen közepes. Megnéztem, és igyekszem elfelejteni. :)

A film összbevétele 40 423 945 dollár volt (imdb.com).

 

A film két főszereplője az apát alakító Ralph Ineson és az anyát alakító Kate Dickie. Mindketten szerepeltek a Trónok harca című fantasy sorozatban, bár ott közös jelenetük nem volt.

(Kóborló )
 

A film történései, illetve a párbeszédek javarészt korhű írásokon alapulnak.

(Kóborló )
 

A film eredeti címében a VVitch szóból szándékosan hagyták el a W betűt, méghozzá azért, mert az 1600-as években, amikor a film története játszódik, nem igazán volt használatban az írásos feljegyzésekben.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Robert Eggersnek ez volt a nagyjátékfilmes debütálása.

(Kóborló )
 

Anya Taylor-Joy első stáblistás filmszerepe.

(dulkap)
 
Eggers előtt a kivitelezés szempontjából kalapot emelek, mert a hangulatot megteremtő helyszín kifogástalan, minden autentikus, az operatőri munka pedig gyönyörű. több»
 
Példátlanul korhű film, kifogástalan rendezés, hátborzongató atmoszféra és zene, és egy olyan „főgonosz”, akivel rég nem találkoztunk, s akit nem is lehetett volna méltóbban feléleszteni. több»