Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70

A boszorkány (2015)

The VVitch: A New-England Folktale
Filmadatlap
 
27
Szereplők
31
Vélemények
21
Képek
4
Videók
A boszorkány
 
HADNAGY   2020. 07. 11.

legújabb vélemény

Look!

Végtelenségig lehetne írni róla de elég ide annyi, hogy a karaktereket nagyon eltalálták. Adott a sztori: Van egy család, amely tagjai szinte mind analfabéta, semmihez nem értő emberek, akik igen nehéz helyzetbe kerülnek miután kitagadja őket a közösségük, vallási okokból. Ez persze okoz némi fejtörést egy erdő szélén, élelem, biztonság, és remény híján. Általában nem hiszünk a boszorkányokban, de mire a film végéhez érünk megváltozhat a véleményünk. A történet egyszerű, de annál izgalmasabb, avégét én egy kicsit átszerkeszteném, de alapjában véve, teljesen befogadható a film. A középkorból származó vallási bigottság és fanatizmus találkozik a sötét mágiával. Hogy melyik győz? Hát az erősebb! Ami itt nem a kereszténységet pártolja.

 
dulkap   2016. 08. 26.

Hiába a remek kritikák és vélemények innen-onnan, számomra a film csalódás. Jól kezdődik és kitűnő az atmoszféra, de aztán igazából nem történik semmi, főleg ami horror lenne. Mikor már valami történik, hirtelen visszatér a film a gyenge középszerbe. A színészi játékok ugyan jók, de a karakterek csak unalmas, ostoba és képmutató emberek. Nem jöttem rá mitől olyan félelmetes és egyedülálló sokak számára, nekem csak egy unalmas blöff volt.


 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

Szerintem ez is egy szuper újabb fajta horror. Izgalmas, szuper színészek és a képi megjelenítés is egyedi.

 
indingo   2018. 03. 08.

Az eleje jól indult, elkezdett érdekelni hogy mi is áll a háttérben. A hangulat, a képek, ez a színtelenség nagyon bejött. Ahogy bontakozott ki a sztori, nálam úgy indult meg a lejtőn is. Az ikrekkel például ki sem derült, hogy mi lett.

 
Deku   2017. 11. 20.

Érezhetően közepes szintű a film és nem egy kiemelkedő alkotás de ez nem gond. Ennél szinte csak jobb filmeket láttam meg persze azokat amikre nem emlékszem. Nekem megjárta, bőven nézhető.

 
Szilonka   2018. 04. 11.

Mostanában elég sok filmben látom Anya Taylor-Joyt. Nagyon tehetséges kis színésznő. A film nekem kicsit zavaros volt, már az elejétől fogva, de azt még betudtam annak, hogy bontakozik a történet.

 
Kóborló   2019. 08. 28.

Zsigerekig hatoló, horrorisztikus családi dráma

Úgy másfél évvel ezelőtt volt először szerencsém megismerkedni ezzel a filmmel, és már akkor is egy igencsak rendhagyó alkotásként tekintettem rá, ami számomra teljes mértékben kimerítette a horror (vagy a dráma) kategóriáját. Ehhez persze szükség volt két igencsak fontos alapanyagra, az egyik, hogy végre valahára visszahozták a boszorkányokat a horror műfajába, és itt nagyon is fontos megemlíteni, hogy mindezt úgy tették a film készítői, hogy nem egy akció-fantasy-horror zsánerein belül láthatjuk őket újra, hanem a nagybetűs horroron belül, és szerencsére nem is egy found footage szemszögből. A másik fontos alapanyaga a filmnek a korhű időszak bemutatása, illetve, ahogy ezt technikailag megvalósították a film készítői. E két fontos alapkő letétele után már sejtettem, hogy egy különleges filmhez lesz szerencsém. Amikor a készítők még arra is figyelnek, hogy miként is tálalják a film címét nekünk nézőknek, akkor érezhető igazán, milyen sok kutatómunka is volt ennél a filmnél. Merthogy a története az 1600-as években játszódik, és a boszorkányt angolul W-el írják, de az akkori feljegyzések alapján még így állt a boszorkány írásos formában: VVitch. Mindezek mellett még a szövegkörnyezetre és a szereplők öltözködésére is nagyon odafigyeltek, hogy minél inkább az akkori kornak megfelelő legyen. Ezek apróságoknak tűnhetnek sokaknak, de számomra nagy dolgok, hisz ezzel is csak azt sug... több»

Ralph Ineson
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy

A film összbevétele 40 423 945 dollár volt (imdb.com).

 

A film két főszereplője az apát alakító Ralph Ineson és az anyát alakító Kate Dickie. Mindketten szerepeltek a Trónok harca című fantasy sorozatban, bár ott közös jelenetük nem volt.

(Kóborló )
 

A film történései, illetve a párbeszédek javarészt korhű írásokon alapulnak.

(Kóborló )
 

A film eredeti címében a VVitch szóból szándékosan hagyták el a W betűt, méghozzá azért, mert az 1600-as években, amikor a film története játszódik, nem igazán volt használatban az írásos feljegyzésekben.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Robert Eggers-nek ez volt a nagyjátékfilmes debütálása.

(Kóborló )
 

Anya Taylor-Joy első stáblistás filmszerepe.

(dulkap)
 

A filmet 25 napig forgatták Kanadában.

(dulkap)
 

Az operatőr Jarin Blaschke szinte az egész filmet természetes fényeknél vette fel.

(dulkap)
 
8/10 Akik egyszerűen csak többre vágynak mind minőségben, mind egyediségben a kortárs tucathorroroknál, azok nagyon fogják szeretni. több»
 
Egy igazi régi vágású paráztatás: egy film, ahol nem az ijesztgetésé a főszerep, s a feszültség kézzel tapintható és bőr alá kúszó. 9/10
 
Eggers előtt a kivitelezés szempontjából kalapot emelek, mert a hangulatot megteremtő helyszín kifogástalan, minden autentikus, az operatőri munka pedig gyönyörű. 7/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.