Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
70%

A boszorkány (2015)

The VVitch: A New-England Folktale
Filmadatlap
 
27
Szereplők
34
Vélemények
21
Képek
4
Videók
A boszorkány
 
belavagyok   2020. 11. 04.

legújabb vélemény

0

Anya Taylor-Joy engem mindig lenyűgöz, miatta a 3 csillag. A története kicsit zavaros, és a vége is olyan semmilyen lett.

 
dulkap   2016. 08. 26.

1

Hiába a remek kritikák és vélemények innen-onnan, számomra a film csalódás. Jól kezdődik és kitűnő az atmoszféra, de aztán igazából nem történik semmi, főleg ami horror lenne. Mikor már valami történik, hirtelen visszatér a film a gyenge középszerbe.... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

0

Szerintem ez is egy szuper újabb fajta horror. Izgalmas, szuper színészek és a képi megjelenítés is egyedi.

 
indingo   2018. 03. 08.

0

Az eleje jól indult, elkezdett érdekelni hogy mi is áll a háttérben. A hangulat, a képek, ez a színtelenség nagyon bejött. Ahogy bontakozott ki a sztori, nálam úgy indult meg a lejtőn is. Az ikrekkel például ki sem derült, hogy mi lett.

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Érezhetően közepes szintű a film és nem egy kiemelkedő alkotás de ez nem gond. Ennél szinte csak jobb filmeket láttam meg persze azokat amikre nem emlékszem. Nekem megjárta, bőven nézhető.

 
Kóborló   2019. 08. 28.

0
Zsigerekig hatoló, horrorisztikus családi dráma

Úgy másfél évvel ezelőtt volt először szerencsém megismerkedni ezzel a filmmel, és már akkor is egy igencsak rendhagyó alkotásként tekintettem rá, ami számomra teljes mértékben kimerítette a horror (vagy a dráma) kategóriáját. Ehhez persze szükség vo... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 26.

0

Eggers megrendezte...Megrendezte? Hát igen.....beindul,próbál a zsigerekig hatni, de belezavarodunk az egészbe. Mi is történik? Elnagyolt, kissé összecsapott film, és a színészi teljesítmény is erősen közepes... Megnéztem, és igyekszem elfelejteni. :)

Galéria (21)

Ralph Ineson
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy

Videók (4)

A film összbevétele 40 423 945 dollár volt (imdb.com).

 

A film két főszereplője az apát alakító Ralph Ineson és az anyát alakító Kate Dickie. Mindketten szerepeltek a Trónok harca című fantasy sorozatban, bár ott közös jelenetük nem volt.

(Kóborló )
 

A film történései, illetve a párbeszédek javarészt korhű írásokon alapulnak.

(Kóborló )
 

A film eredeti címében a VVitch szóból szándékosan hagyták el a W betűt, méghozzá azért, mert az 1600-as években, amikor a film története játszódik, nem igazán volt használatban az írásos feljegyzésekben.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Robert Eggers-nek ez volt a nagyjátékfilmes debütálása.

(Kóborló )
 

Anya Taylor-Joy első stáblistás filmszerepe.

(dulkap)
 

A filmet 25 napig forgatták Kanadában.

(dulkap)
 

Az operatőr szinte az egész filmet természetes fényeknél vette fel.

(dulkap)
 
8/10 Akik egyszerűen csak többre vágynak mind minőségben, mind egyediségben a kortárs tucathorroroknál, azok nagyon fogják szeretni. több»
 
Egy igazi régi vágású paráztatás: egy film, ahol nem az ijesztgetésé a főszerep, s a feszültség kézzel tapintható és bőr alá kúszó. 9/10
 
Eggers előtt a kivitelezés szempontjából kalapot emelek, mert a hangulatot megteremtő helyszín kifogástalan, minden autentikus, az operatőri munka pedig gyönyörű. 7/10 több»