Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
71%

A boszorkány (2015)

The VVitch: A New-England Folktale
Filmadatlap
 
27
Szereplők
35
Vélemények
21
Képek
4
Videók
A boszorkány
 
Artúr   2021. 03. 29.

legújabb vélemény

1
Alter boszorkány-horror

Ha valami nem feltétlenül mozgalmas horrort keresel, és izgalmasnak találod a gyarmatosítás korabeli kosztümös filmeket, akkor jó helyen jársz. Habár a cselekmény nem valami összetett, a zene, színészi játék, képi világ izgalmas hangulatot teremt a film nézése közben. Elgondolkodtató dialógusok, meghökkentő kameraképek jellemzik a filmet, ami misztikus ködbe burkolózik. Olyan, mintha a film a történetnek csak a 60 %-át adná. A többit pedig kénytelen kelletlen a saját fejedben teremted meg, ezzel pedig a sztori beköltözik az agyadba, és még napok múltán is ezen töprengsz.

 
dulkap   2016. 08. 26.

1

Hiába a remek kritikák és vélemények innen-onnan, számomra a film csalódás. Jól kezdődik és kitűnő az atmoszféra, de aztán igazából nem történik semmi, főleg ami horror lenne. Mikor már valami történik, hirtelen visszatér a film a gyenge középszerbe.... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

0

Szerintem ez is egy szuper újabb fajta horror. Izgalmas, szuper színészek és a képi megjelenítés is egyedi.

 
indingo   2018. 03. 08.

0

Az eleje jól indult, elkezdett érdekelni hogy mi is áll a háttérben. A hangulat, a képek, ez a színtelenség nagyon bejött. Ahogy bontakozott ki a sztori, nálam úgy indult meg a lejtőn is. Az ikrekkel például ki sem derült, hogy mi lett.

 
Deku   2017. 11. 20.

0

Érezhetően közepes szintű a film és nem egy kiemelkedő alkotás de ez nem gond. Ennél szinte csak jobb filmeket láttam meg persze azokat amikre nem emlékszem. Nekem megjárta, bőven nézhető.

 
Kóborló   2019. 08. 28.

0
Zsigerekig hatoló, horrorisztikus családi dráma

Úgy másfél évvel ezelőtt volt először szerencsém megismerkedni ezzel a filmmel, és már akkor is egy igencsak rendhagyó alkotásként tekintettem rá, ami számomra teljes mértékben kimerítette a horror (vagy a dráma) kategóriáját. Ehhez persze szükség vo... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 26.

0

Eggers megrendezte... Megrendezte? Hát igen... Beindul, próbál a zsigerekig hatni, de belezavarodunk az egészbe. Mi is történik? Elnagyolt, kissé összecsapott film, és a színészi teljesítmény is erősen közepes. Megnéztem, és igyekszem elfelejteni. :)

Galéria (21)

Ralph Ineson
Anya Taylor-Joy
Anya Taylor-Joy

Videók (4)

A film összbevétele 40 423 945 dollár volt (imdb.com).

 

A film két főszereplője az apát alakító Ralph Ineson és az anyát alakító Kate Dickie. Mindketten szerepeltek a Trónok harca című fantasy sorozatban, bár ott közös jelenetük nem volt.

(Kóborló )
 

A film történései, illetve a párbeszédek javarészt korhű írásokon alapulnak.

(Kóborló )
 

A film eredeti címében a VVitch szóból szándékosan hagyták el a W betűt, méghozzá azért, mert az 1600-as években, amikor a film története játszódik, nem igazán volt használatban az írásos feljegyzésekben.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének, Robert Eggersnek ez volt a nagyjátékfilmes debütálása.

(Kóborló )
 

Anya Taylor-Joy első stáblistás filmszerepe.

(dulkap)
 

A filmet 25 napig forgatták Kanadában.

(dulkap)
 

Az operatőr szinte az egész filmet természetes fényeknél vette fel.

(dulkap)
 
Eggers előtt a kivitelezés szempontjából kalapot emelek, mert a hangulatot megteremtő helyszín kifogástalan, minden autentikus, az operatőri munka pedig gyönyörű. több»
 
Példátlanul korhű film, kifogástalan rendezés, hátborzongató atmoszféra és zene, és egy olyan „főgonosz”, akivel rég nem találkoztunk, s akit nem is lehetett volna méltóbban feléleszteni. több»