Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70%

A boszorkány (2015)

The VVitch: A New-England Folktale
Filmadatlap
 
27
Szereplők
32
Vélemények
21
Képek
4
Videók

Vélemények: A boszorkány (2015)

 
Szentgróti Patrik   2020. 09. 16.

legújabb vélemény

A szereplő gárdától a nyomasztó hangulatig, és a korhű elemekkel operált, elég korrekt film lett. Igaz egyszerű és nyitott történet mellett.

 
dulkap   2016. 08. 26.

Hiába a remek kritikák és vélemények innen-onnan, számomra a film csalódás. Jól kezdődik és kitűnő az atmoszféra, de aztán igazából nem történik semmi, főleg ami horror lenne. Mikor már valami történik, hirtelen visszatér a film a gyenge középszerbe.... több»


 
mamiéstöti2   2018. 12. 11.

Szerintem ez is egy szuper újabb fajta horror. Izgalmas, szuper színészek és a képi megjelenítés is egyedi.

 
indingo   2018. 03. 08.

Az eleje jól indult, elkezdett érdekelni hogy mi is áll a háttérben. A hangulat, a képek, ez a színtelenség nagyon bejött. Ahogy bontakozott ki a sztori, nálam úgy indult meg a lejtőn is. Az ikrekkel például ki sem derült, hogy mi lett.

 
Deku   2017. 11. 20.

Érezhetően közepes szintű a film és nem egy kiemelkedő alkotás de ez nem gond. Ennél szinte csak jobb filmeket láttam meg persze azokat amikre nem emlékszem. Nekem megjárta, bőven nézhető.

 
Szilonka   2018. 04. 11.

Mostanában elég sok filmben látom Anya Taylor-Joyt. Nagyon tehetséges kis színésznő. A film nekem kicsit zavaros volt, már az elejétől fogva, de azt még betudtam annak, hogy bontakozik a történet.

 
Sabnock Sanatory   2018. 08. 26.

Eggers megrendezte...Megrendezte? Hát igen.....beindul,próbál a zsigerekig hatni, de belezavarodunk az egészbe. Mi is történik? Elnagyolt, kissé összecsapott film, és a színészi teljesítmény is erősen közepes... Megnéztem, és igyekszem elfelejteni. :)

 
Kóborló   2019. 08. 28.

Zsigerekig hatoló, horrorisztikus családi dráma

Úgy másfél évvel ezelőtt volt először szerencsém megismerkedni ezzel a filmmel, és már akkor is egy igencsak rendhagyó alkotásként tekintettem rá, ami számomra teljes mértékben kimerítette a horror (vagy a dráma) kategóriáját. Ehhez persze szükség vo... teljes kritika»

 
Fahéjgolyó   2016. 11. 25.

Szerintem nagyon ijesztő volt, végig feszült hangulattal ment, rejtélyes volt. A sötét hangulat a végére teljesen elborult és nem várt befejezése lett. Nem vagyok a műfaj rajongója de ez tetszett.

 
TomÁcs   2018. 04. 20.

A környezet egész egy félelmetes hatást keltett, amit csak fokozott a történet, de valahogy a végével nem voltam kibékülve. Nem volt elég konkrét és kidolgozott, inkább a hatásra mentek.

 
VvV   2018. 11. 01.

Elég félelmetes film, mert nem tudja az ember, hogy mire számíthat. Az előzetes alapján nem körvonalazódik se a történet se a koncepció.

 
hsanya182   2016. 09. 04.

Katasztrófikus, idegesítő és vontatott vallási dráma. Ha életed első boszis filmjét néznéd meg, akkor lehet megéri egyszer. Alapból jobb elkerülni ezt a filmet, vallási zagyvaság, idegesítő vallási dumákkal, maga a szülők a gonoszak.

 
TribeBubu   2016. 05. 08.

Úgy volt bereklámozva ez a film, hogy "garantáltan nem fogsz tudni aludni utána". Persze minden horrort hasonló, kritikákból csent idézetekkel igyekeznek eladni, de ennek az előzetese is nagyon meggyőző volt, így igencsak vártam, hogy megnézhessem. M... több»

 
Bazzzsi   2018. 03. 30.

Eléggé félelmetes film, még jó hogy nem este néztem. Lélekre ható fajta mert igazából sok mindent nem mutatna, de mégis hátborzongató. Nem lehet tudni, hogy ki a gonosz.

 
harnas1207 Nézhetetlen  2018. 12. 06.

Nem tudom miért kellett ilyen stílusba lehozni ezt a filmet. Előzetes alapján egy rettentő ijesztő horrort vártam. itt inkább a hangulat akart nyomasztó lenni, és kialakítani bennünk valami rettegést, de nem sikerült.

 
Borga   2016. 11. 25.

Kissé zavaros a film, de ami biztos, hogy igen feszült alkotásról van szó, a feszültség ugyanis már az első másodperctől kezdve jelen van a filmben és kitart a utolsó kockákig. Vallási dogmák, misztikusság és a realitás keveréke a film.

 
Timcsi   2019. 03. 31.

Nekem nem volt túl kerek a történet. Érthető volt maga a sztori, de valahogy hiányzott még valami.

 
Milanman   2018. 04. 05.

A boszorkány zsenialitása abban rejlik, hogy elemi erővel, az emberi lélek legmélyebb, legzsigeribb ösztöneire, félelmeire és babonáira hat, a folklórban megbújó rejtélyeket, kitalációkat, valós alapokon nyugvó, de felnagyított "rémségeket" hoz felsz... több»

 
SzFa   2017. 09. 19.

Nem tetszett, unalmas volt. A reklám alapján sokkal többet vártam, habár valóban felhívják a figyelmet, bemutatja a korabeli életet, az ábrázolás miatt valóban megéri megnézni. Egyáltalán nem volt félelmetes és horror kategória sem illik rá igazán.

 
elekm90   2019. 12. 20.

Robert Eggers-re érdemes lesz odafigyelni, nagyon egyedi hangulatú horrorfilmet (vagy inkább drámát?) készített a család leépüléséről. Bár olykor valóban lassú, egy érdekes próbálkozás arra, hogy más legyen a többi sablon filmnél. 7/10

 
Hedy0809   2017. 03. 07.

Jaj... Szeretem az elgondolkodtató filmeket,de ez maga volt a szenvedés. Vontatott...unalmas...lassú...és minek...?? Semmi sem történik. Azért lehet egyedül horrornak nevezni,h elrabolt tőled másfél órát. Gyenge,gyenge,gyenge.

 
Zenta   2017. 03. 20.

Kicsit csalódott voltam a film után, ugyanis sokkal nagyobb durranásra, félelmetesebb jelenetekre számítottam az előzetes alapján. A történet kissé lapos volt, nem tudta sokáig fenn tartani az érdeklődésemet.

 
Manson   2016. 10. 24.

Kategóriájában jó thriller. Végig izgalmas és érdekes a történet és magával ragadó a sztori. Látványos, rettegést kiváltó, hozza azt amit a műfajtól elvárok.

 
Pappcsino   2016. 12. 08.

Bár azt el kell ismernem, hogy a film hangulata és az atmoszférája egészen elképesztő, sajnos elég gyengére sikerült. A történet sem nagy szám, a feszültségfokozás pedig nulla. Sokkal többet vártam tőle.

 
jozsagabri   2017. 04. 22.

A boszorkány egy hátborzongató horror-thriller. Már az első jelenete is felkelti a figyelmünket, mozgalmas és feszültséget árasztó film, légköre hátborzongató.

 
mrfaktor   2016. 04. 19.

Régóta az első olyan horrorfilm, ami napokig nem hagyott nyugodni. Folyamatosan a film képei peregtek a szemem előtt. Nem látványilag felkavaró, inkább az egész történet és az események láncolata az ami kiveri a biztosítékot.

 
evlin16   2018. 02. 13.

Egyáltalán nem tartom horrornak ezt a filmet, amennyire beharangozták anno annyira rosszra sikeredett számomra. Lehet nem lett volna olyan rossz, ha nincs a rengeteg vontatott semmitmondó felesleges jelenet, ami unalmassá tette.

 
Kristofalmos   2016. 11. 12.

Hihetetlen.Nehéz ráérezni a stílusára,de ha sikerül akkor nagyon tetszeni fog.Eszméletlen hogy szinte semmi pénzből egy ilyen mély,ijesztő filmet aikerült készíteniük az alkotóknak és a nyelvezete is "jól áll"neki.De kell hozzá gyomor.

 
gyerekpeti   2017. 02. 13.

"Tapasztalt" horror,thriller nézőként már nehezen ijedek meg filmeken . Ez alól ez a film sem volt kivétel (mondjuk ettől senki sem fog) , de ettől függetlenül nagyon jó a film hangulata .

 
HADNAGY   2020. 07. 11.

Look!

Végtelenségig lehetne írni róla de elég ide annyi, hogy a karaktereket nagyon eltalálták. Adott a sztori: Van egy család, amely tagjai szinte mind analfabéta, semmihez nem értő emberek, akik igen nehéz helyzetbe kerülnek miután kitagadja őket a közösségük, vallási okokból. Ez persze okoz némi fejtörést egy erdő szélén, élelem, biztonság, és remény híján. Általában nem hiszünk a boszorkányokban, de mire a film végéhez érünk megváltozhat a véleményünk. A történet egyszerű, de annál izgalmasabb, avégét én egy kicsit átszerkeszteném, de alapjában véve, teljesen befogadható a film. A középkorból származó vallási bigottság és fanatizmus találkozik a sötét mágiával. Hogy melyik győz? Hát az erősebb! Ami itt nem a kereszténységet pártolja.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.