Eléggé félelmetes film, még jó hogy nem este néztem. Lélekre ható fajta mert igazából sok mindent nem mutatna, de mégis hátborzongató. Nem lehet tudni, hogy ki a gonosz.
A környezet egész egy félelmetes hatást keltett, amit csak fokozott a történet, de valahogy a végével nem voltam kibékülve. Nem volt elég konkrét és kidolgozott, inkább a hatásra mentek.
Elég félelmetes film, mert nem tudja az ember, hogy mire számíthat. Az előzetes alapján nem körvonalazódik se a történet se a koncepció.
Szép lassan indul be ez az 1630-as években játszódó történet, ami szerintem egy pozitív dolog, ha indokolt, és ebben a filmben például szerintem sokat hozzátett. Nem arra próbáltak rámenni a filmben, hogy minél több jump-scare legyen benne, hanem egy... Több
Katasztrófikus, idegesítő és vontatott vallási dráma. Ha életed első boszis filmjét néznéd meg, akkor lehet megéri egyszer. Alapból jobb elkerülni ezt a filmet, vallási zagyvaság, idegesítő vallási dumákkal, maga a szülők a gonoszak.
Szerintem nagyon ijesztő volt, végig feszült hangulattal ment, rejtélyes volt. A sötét hangulat a végére teljesen elborult és nem várt befejezése lett. Nem vagyok a műfaj rajongója de ez tetszett.
Ha valami nem feltétlenül mozgalmas horrort keresel, és izgalmasnak találod a gyarmatosítás korabeli kosztümös filmeket, akkor jó helyen jársz. Habár a cselekmény nem valami összetett, a zene, színészi játék, képi világ izgalmas hangulatot teremt a film nézése közben. Elgondolkodtató dialógusok, meghökkentő kameraképek jellemzik a filmet, ami misztikus ködbe burkolódzik. Olyan, mintha a film a történetnek csak a 60 %-át adná. A többit pedig kénytelen kelletlen a saját fejedben teremted meg, ezzel pedig a sztori beköltözik az agyadba, és még napok múltán is ezen töprengsz.
Többször néztem meg a filmet mire értékelni tudtam. Nagyon lassú és csendes de ebben rejlik az ereje. A szürke, hideg hangulat megágyaz a szereplőknek és szépen csendben kiforrja magát a történet. Nem ugrál eléd a gonosz késsel a kezében, szépen lassan nyom maga alá a film és a bőröd alá kúszik.
A boszorkány zsenialitása abban rejlik, hogy elemi erővel, az emberi lélek legmélyebb, legzsigeribb ösztöneire, félelmeire és babonáira hat, a folklórban megbújó rejtélyeket, kitalációkat, valós alapokon nyugvó, de felnagyított "rémségeket" hoz felsz... Több
Nem tetszett, unalmas volt. A reklám alapján sokkal többet vártam, habár valóban felhívják a figyelmet, bemutatja a korabeli életet, az ábrázolás miatt valóban megéri megnézni. Egyáltalán nem volt félelmetes és horror kategória sem illik rá igazán.
Anya Taylor-Joy engem mindig lenyűgöz, miatta a 3 csillag. A története kicsit zavaros, és a vége is olyan semmilyen lett.