Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

A kör (2002)

The Ring
Filmadatlap
 
27
Szereplők
69
Vélemények
40
Képek
2
Videók
A kör
 
belavagyok   2020. 10. 20.

legújabb vélemény

0

A kör című film szerintem a horrorok királynője. Nagyon okos film, nem csak rémisztgetni akar, hanem minden más érzékszervre is hatni.

 
indingo   2017. 04. 11.

1

Nekem ez a kedvenc horrorom. Nem felületes, hanem aprólékosan ki van dolgozva. Nem csak belecsöppenünk a történetbe, hanem a kezdetekről is kapunk információt.


 
Puncs   2019. 04. 06.

0

Nem tartozom a nagy horror fogyasztók közé, úgyhogy nekem ez a film ijesztő és félelmetes volt. Ez volt az első horror, amit életemben láttam, talán ez is sokat nyom nálam a latban. Ötletesnek találom a sztoriját, végig izgalmas volt és feszültséggel... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 14.

0

Mára már szinte kötelezővé vált a horror műfajában, azonban még mindig nem tudom azt, hogy miért? Adott egy videókazetta, egy lány és telefonhívások. Ennek a körforgásában zajlik az egész film, ami nyíltan a pszichológiai hadviselésre megy rá, amit f... több»

 
Szilonka   2016. 04. 15.

0

Az egyik legjobb a témában. Nekem nagyon tetszett az ötlet és jó volt a megvalósítás is. Ami különösképpen kiemeli más horror filmek közül, az az, hogy nem egy helyen játszódik, van benne mozgás és ez jót tesz neki.

 
Norbi   2018. 07. 28.

0

Én még hajdanán úgy ültem le megnézni, hogy ez most durva lesz, mert mindenki ezt mondta nekem és én naiv el is hittem. Elég gyenge, pedig nem volt benne izgalmas rész...a vége sikerült jól , ennyi.

 
TomÁcs   2016. 05. 07.

0

Remek film már többször láttam. Meglepően látványos, nagyon izgalmas a története. Alapdarab, ajánlom a horror kedvelőinek.

Galéria (40)

Videók (2)

A film összbevétele 249 348 933 dollár volt (imdb.com).

 

A japán regény és film címe Ringu (mely az angol szó átírása japánra), angolul viszont a "ring" több dologra is vonatkoztatható a filmben, mint a telefoncsörgés és a fénykör a lezárt kútban. A regény szerzője, Suzuki Kouji elmondása szerint a cselekmény ciklikus voltára akart utalni vele.

(Miska bácsi)
 

Naomi Watts csak az ötödik színésznő volt, akinek felajánlották a film főszerepét, először Jennifer Connelly kapta meg a forgatókönyvet.

(Miska bácsi)
 

A film számos jelenetét kiparodizálták vígjátékokban.

(7ETEDIK )
 

A film egy japán horror feldolgozás.

(7ETEDIK )
 

A film még a VHS korszakban készült.

(7ETEDIK )
 

A marketing annyira sikeres volt, hogy sokan tényleg hittek a gyilkos kazettában.

(7ETEDIK )
 

A film hatalmas anyagi siker lett.

(7ETEDIK )
 

Kanadában és az Egyesült Államokban néhány évvel a film megjelenése után szárnya kelt az iskolás gyerekek körében egyfajta városi legenda egy bizonyos gyilkos video létezéséről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film sikerének köszönhetően beköszöntött az ázsiai horror remake-ek korszaka Hollywood-ban (például a Harag-filmek, amelyeket Átok címmel adaptáltak vagy A fekete víz, a Nem fogadott hívás és A szem).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor a film megjelent DVD-n egy nap alatt két millió példányt adtak el belőle.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Összességében nem rossz sőt, még abszolút a színvonalasabb, igényesebb horrorfilmek közé sorolandó, de az évek múlásával sajnos egyre inkább vált nevetségessé, izzadságszagúvá és unalmassá. több»