Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
70%

A kör (1998)

Ringu
Filmadatlap
 
16
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
1
Videók
A kör
 
Sabnock Sanatory   2020. 09. 12.

legújabb vélemény

0

Sokkal jobb,mint az amerikai változata,egyszerűen nyomasztóbb,sötétebb és félelmetesebb,szebb képi világgal,és jobban előadott sztorival.Az ázsiai színészek jobban tudják az érzelmeiket megmutatni a képernyőn keresztül.Ez pedig tökéletesen átjön,és fogyasztható.Gyengébb idegzetűeknek nagyon nem ajánlott.

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Hogy lehet mégis egy filmet ennyire elkapkodni. Mert ezen érződik, hogy nincs egyben a sztori a karakterekkel. Azért annyi pozitív dolgot tudok mondani, hogy a végét kellően lezárták és ez itt ilyen esetben már igencsak nagy szó.


 
BoBamburg   2018. 05. 29.

0

Hozza a japán horroroktól elvárható minőséget. Mivel az amcsit láttam elösször (nem is kevésszer és azt is szintén nagyon jó filmnek tartom), így sok újdonságot nem tartogatott a film, még ha apróbb változtatások voltak is (bár tény, hogy a japán ver... több»

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Az amerikai változatánál jóval "keményebb" szerintem, tud valamit, amit az nem (bár az amerikai változatot is szeretem). Sajnos ezt csak később láttam, pedig izgalmasabb lett volna ezt megnézni először.

 
Fildi   2015. 07. 28.

0

Klasszikus, emlékezetes horror, ami valóban hozza azt amit a kategóriától várhatunk: izgalmas, félelmet, rettegést keltő. Tényleg végig borzongtam a filmet, megragadott!

 
Moria99   2015. 08. 21.

0

Itt nem igazán tudtam eldönteni, hogy most kedveltem-e a filmet avagy sem. Voltak benne jó pontok de elég sok volt az ami le is húzta szóval maradjunk abban, hogy olyan erős közepes.

 
AESB   2015. 06. 17.

0

Ez a film nagyon brutális! Egyszer láttam, de nem is akarom többször megnézni. Nagyon pánikoltatós, félelmetes film és tényleg sokkal jobb, mint az amerikai változat, de általában a japán horrorok mindig brutálisak!

Galéria (6)

Videók (1)

A film összbevétele 8 690 429 dollár volt (imdb.com).

 

A gonosz szellem Sadako mozgását úgy valósították meg, hogy az őt alakító színésznő szándékos szaggatottsággal hátrafelé ment és ezt játszották le visszafelé. A színésznőnek egyébként táncművész képzettséggel is rendelkezett.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti regényhez képest fontos változások történtek ebben a filmváltozatban: a főhős riporter itt egy elvált nő, a veszélybe került gyerek pedig fiú (a regényben egy házas férfi a riporter, valamint egy kislány kerül veszélybe).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film szerepel Steven Jay àltal szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 
A körnek tehát emlékezetes alapötletén felül sok kiemelkedő vonása nincs, körítése pedig ahhoz sem elegendő, hogy ez a koncepció egy korrekt színvonalon evickéljen el. Horrorként kevés, kriminek pedig rettentő átgondolatlan és gyenge.
5/10 több»