Akkor és most: Horrorfilmek gyerekszereplői voltak, de mit csinál most ez a 8 színész?

A legikonikusabb, legemlékezetesebb horrorfilmszerepek közül néhányat gyerekszínészek tettek emlékezetessé, kezdve Haley Joel Osment könnyes "Halott embereket látok" mondatától a Hatodik érzékben, egészen a kísérteties Samara karakteréig A körben.

Íme, mit csinál most ez a 8 gyerekszínész, aki horrorfilmekben játszott.

 

#8
Alex Vincent

Alex Vincent

szül. 1981. 04. 29. (42 éves)
Newark, New Jersey, Amerikai Egyesült Államok
Alexander Vincent LoScialpo 1981 augusztus 29-én született New Jersey-ben. Hat évesen szerepelt először filmben. Ez pedig nem más volt, mint a mára már kultikussá vált Gyrekjáték (1988), melyben a sátáni Chucky baba tulajdonosát, Andy Barclay-t keltette életre. Két évvel később feltűnt a második epizódban is. A forgatáson kivívta... több»
Alex Vincent mindössze 6 évesen debütált színészként a Gyerekjáték című filmben. 1990-ben a Gyerekjáték 2 című folytatásban is szerepelt. Vincent 1993-ban szünetet tartott a színészkedésben, majd 2008-ban a Dead Country című filmben tért vissza, mielőtt újra eljátszotta híres szerepét. Vincent 2013-ban csatlakozott a Chucky átka, 2017-ben pedig a Chucky kultusza szereplőgárdájához.
#7
Miko Hughes

Miko Hughes

szül. 1986. 02. 22. (38 éves)
Apple Valley, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Miko John Hughes Apple Valley-ben, Kalifornia államban született 1986. február 22-én. Anyja Mary Phelps, apja John Hughes technikus. 3 testvére van, Mike, Mitch és Molly. Angol és indián felmenőkkel rendelkezik. Már 22 hónapos korában szerepelt, filmes karrierjét 1989-ben kezdte a Kedvencek temetőjében. 1990-ben Chad Hershelként... több»
Miko Hughes első filmszerepe Gage Creed volt az eredeti 1989-es Kedvencek temetője című filmben. Akkoriban még csak 3 éves volt. Hughes később szerepelt az Ovizsaru című filmben, valamint olyan tévésorozatokban, mint a Beverly Hills, 90210 és a Doogie Howser, M.D.. Hughes 2021-ben a Floaty című thrillerben szerepelt. A közelmúltban a The Untold Story (2016) és a Remains(2011) című filmekben is játszott.
#6
Daveigh Chase

Daveigh Chase

szül. 1990. 07. 24. (33 éves)
Las Vegas, Nevada, Egyesült Államok
Édesapja John Schwallier, édesanyja Cathy Chase. Miután szülei elváltak, Chase az édesanyjával élt Oregonban. Van egy fivére, Cade Chase, aki 2006-ban született. Az Oak Elementary schoolban végezte el a tanulmányait. Már egészen fiatalkorában elkezdett énekelni és táncolni, ezáltal különféle közösségi rendezvényeken lépett... több»
Daveigh Chase játszotta a nyugtalanító Samarát A körben. Ezt megelőzően Chase a Lilo és Stitch című filmben és az azt követő tévésorozatban Lilo hangját adta. Chase még mindig színészkedik és szinkronizál. Chase a King of the Golden Sun című sorozatnak és a Let It Die című videojátéknak kölcsönözte a hangját, emellett olyan filmekben is szerepelt, mint az Amerikai románc, az Átváltozás és a Wild Blue.
#5
Haley Joel Osment

Haley Joel Osment

szül. 1988. 04. 10. (36 éves)
Los Angeles, Kalifornia, Amerikai Egyesült Államok
Haley Joel Osment 1988-ban született Los Angelesben, Kalifornia államban. Egy testvére van, Emily Osment, aki szintén színész. Gyerekként kosarazott, focizott, birkózott és golfozott, utóbbit azóta is nagy lelkesedéssel űzi. 2011-ben diplomázott a rangos New York University's Tisch School of the Arts-ban. Színészi karrierjét négy... több»
Haley Joel Osment 11 évesen szerepelt a Hatodik érzék című filmben. A "Halott embereket látok" mondata máig ikonikus horrorfilmes pillanat. Osment folytatta a színészkedést, olyan sorozatokban szerepelt, mint a Szilícium-völgy és a The Boys, valamint olyan filmekben, mint a Netflix Ted Bundyról készült Rendkívül gonosz, sokkolóan gonosz és aljas című filmje, Zac Efronnal a főszerepben. Legutóbb az Egy telemarketinges halála és a Robot Csirke című filmekben tűnt fel. Tavaly azt mondta a The Independentnek, hogy van egy olyan elvárás, hogy a gyereksztárok önpusztító útra térnek, de ő nem ezt tapasztalta: "Azt hiszem, néha elvárás, hogy ott legyen ez a sötétség" - mondta - "De azt hiszem, sokkal több olyan történet van, amikor pozitív élményeink voltak gyerekként, és nem ez a fajta klisés önpusztító történet ment tovább. És ez volt a helyzet nálam is."
#4
Kirsten Dunst

Kirsten Dunst

szül. 1982. 04. 30. (41 éves)
Point Pleasant, New Jersey
Kirsten Caroline Dunst 1982. április 30-án született Point Pleasantben, New Jerseyben, egy művészlelkű anya és egy gyógyszerészeti ellátó ügynök apa lányaként. Már kisgyerekként színésznő szeretett volna lenn, és miután szülei elváltak, anyja úgy döntött, Los Angelesbe költöznek, hogy lánya álma valóra... több»
Kirsten Dunst 1994-ben, 11 évesen játszotta Claudiát az Interjú a vámpírral című filmben Tom Cruise és Brad Pitt oldalán. Egy évvel később Judy Shepherdöt alakította a Jumanjiban Robin Williams oldalán. Azóta olyan ikonikus filmekben szerepelt, mint a Pókember vagy az Egy makulátlan elme örök ragyogása. 2021-ben a Thomas Savage könyve alapján készült A kutya karmai közt című thrillerben láthattuk.
#3
Carrie Henn

Carrie Henn

szül. 1976. 05. 07. (47 éves)
Panama City, Florida, Amerikai Egyesült Államok
Carrie Henn játszotta Newtot az 1986-os Aliens című filmben. Henn 9 éves volt, amikor megkapta az űrárva Newt szerepét A bolygó neve halálban, és semmilyen korábbi színészi tapasztalata nem volt. A legjobb fiatalabb színészi alakításért elnyerte a Saturn-díjat. Henn otthagyta a színészetet és tanár lett. 2016-ban megjelent az Aliens 30. évfordulós Comic Con paneljén, a színésztársaival, Sigourney Weaverrel és Bill Paxtonnal együtt, de egyébként távol maradt a rivaldafénytől.
#2
Abigail Breslin

Abigail Breslin

szül. 1996. 04. 14. (28 éves)
New York City - New York - Amerikai Egyesült Államok
Abigail Kathleen Breslin 1996-ban született New Yorkban. Már három évesen reklámban szerepelt. Ötéves korában kapta meg első nagyjátékfilmes szerepét a Jelek (2002) című, M. Night Shyamalan által rendezett sci-fiben. Ő alakította Bót, a kisebbik lánygyereket az űrlények inváziója alá került családban. A főszerepben Mel Gibsont... több»
Abigail Breslin első filmszerepe a 2002-es Jelek című filmben volt, Mel Gibson oldalán. 10 évesen Breslin lett az egyik legfiatalabb színész, akit valaha Oscar-díjra jelöltek a Little Miss Sunshine/A család kicsi kincse című filmért. Breslin azóta szerepelt a Dirty Dancing 2017-es remake-jében, és továbbra is szerepel horrorfilmekben. Láthattuk például a Zombieland, a Scream Queens - Gyilkos történet vagy a Zombieland 2. - A második lövés című alkotásokban.
#1
Chloë Grace Moretz

Chloë Grace Moretz

szül. 1997. 02. 10. (27 éves)
Atlanta, Amerikai Egyesült Államok
1997. február 10-én született a Georgia állam béli Atlantában. Édesapja német származású plasztikai sebész, édesanyja nővér, Chloë mellett négy fiuk van: Brandon, Trevor, Colin és Ethan. A fiatal színésznő 2001-ben New Yorkba, majd 2003-ban Los Angelesbe költözött karrierje miatt, melyet már gyermekkora óta meghatározott a... több»
Chloë Grace Moretz olyan horrorfilmekben kezdte pályafutását, mint az Amityville Horror. Moretz olyan tévésorozatokban is szerepelt, mint a Nevem, Earl és a Született feleségek. A színésznő folytatta a horrorfilmekben való munkát, leginkább a Carrie 2013-as remake-jében játszott címszerepe emlékezetes. Legutóbb Maude Garrettet alakította az Árnyék a felhőben című filmben, 2021-ben pedig a Tom és Jerry című filmben szerepelt.