Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
82%

A. I. Mesterséges értelem (2001)

Artificial Intelligence: AI
Filmadatlap
 
29
Szereplők
17
Vélemények
44
Képek
2
Videók
 
dailyfilmsan   2020. 11. 17.

legújabb vélemény

1

Számomra nagyon érdekes az a kérdéskör, amit körbejár a film. Többrétű és mély mondanivalója van. A szeretet különböző szintjeit eleveníti meg. A robotok ábrázolása nagyon bejött, ahhoz képest, hogy 19 éves a film, nagyon jól hozza a futurisztikus at... több»

 
gondi94   2018. 03. 23.

1

Elképesztő rendezés kegyetlen jövő és nagyszerű alakítások jellemzik Steven Spielberg Sci-fijét. Minden karakter a helyén van a színészek csak úgy kápráznak, főleg kiemelkedő a robot(android) gyereket alakító színész, hogy gyermekként is mit lehet al... több»


 
Deku   2017. 07. 24.

0

Kora ellenére én még mai napig megtudom nézni ezt a csodálatos Steven Spielberg filmet. Nem csalódtam benne. Az ilyen kikapcsolódásra mondom, hogy megéri a pénzét. Ez olyan volt amit bármikor újra elővennék és megnézném egy nyugis délutáni szórakozás gyanánt.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 31.

0

Egyszerűen érthetetlen a film az én számomra?Nem értettem az igazi lényeget,és ez baj.Műfajában nagyon hátul áll a sorban. Steven Spielberg túlgondolta. Nem ajánlott.

 
Norbert93   2018. 11. 11.

0

A kora ellenére nem fakult, kiváló módon és nem szájbarágósan tárja elénk a mesterséges intelligencia és az emberi értelem között eltűnő vékony határvonalat. Mindenképpen szomorú alkotás, azt pedig mindenki döntse el szíve szerint, hogy a főhős csak "ragaszkodott" az anyjához vagy tényleg valós érzelmei voltak.

 
BoBamburg   2018. 06. 02.

0

Nem rossz, nem rossz, de számomra mégse az igazi. Szép kis történet, de annyira sose hatott meg csóri kis robot srác története, plusz mindemellett vannak azért hibái a filmnek. És hát nem vitás, vannak jobb alkotások is a műfajon belül (vagy ha csak ... több»

 
Lonka   2016. 02. 21.

0

Nagyon-nagyon szomorú film, a szívem hasadt meg a kisfiúért. Kegyetlen világ is a miénk. UFO-s szál már Stephen Spielberg végjegye, ahol csak tudja ott megjeleníti a kis marslakókat.

Galéria (44)

Haley Joel Osment
Frances O'Connor
Jude Law
Jude Law
Haley Joel Osment
Jude Law
Haley Joel Osment
Jude Law
Haley Joel Osment
Jude Law
Steven Spielberg
Steven Spielberg
Frances O'Connor

Videók (2)

A film összbevétele 235 927 000 dollár volt (imdb.com).

 

A Warner Bros stúdió 160. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A film első 35-40 perce egy az egyben Stanley Kubrick forgatókönyvéből szàrmazik.

(Bogi87)
 

A filmet 2001-ben, a Velencei Filmfesztiválon mutatták be.

(Bogi87)
 

Több mint 40 weboldalt hoztak létre a film kedvéért (pl. Cybertronics Corp honlapja).

(Bogi87)
 

A Warner Bros. egy alternatív valóság játékkal (The Beast) promotálta a filmet.

(Bogi87)
 

Spielbergnek nem volt könnyű dolga, mert még zajlottak a filmmel kapcsolatos utómunkálatok, mikor megkezdődött a Minority Report forgatásának előkészítési fázisa.

(Bogi87)
 

A robotika területén szakértőnek számító Cynthia Breazeal számos alkalommal nyújtott technikai kérdésekben segítséget a stábnak.

(Bogi87)
 

Spielberg, hogy ne szivàrogjon ki semmi informàció a film forgatàsàról, se a színészeknek, se a stàbtagoknak nem adta ki egyben a teljes forgatókönyvet. A sajtó teljes métékben ki volt tiltva a forgatàsról, a szereplőknek pedig titoktartàsi nyilatkozatot kellett alàírniuk.

(Bogi87)
 

A Spruce Goose Dome 16. emeletét csinálták meg a Swinton háznak, míg a 29. emeleten készítették el Rouge City díszletét.

(Bogi87)
 

Egy-két jelenetet leszàmítva, amit az Oxbow Regional Parkban vettek fel Oregonban, a film nagy részének forgatása a Warner Bros. stúdiójában és a Spruce Goose Dome-ban zajlott Long Beach-en, Los Angeles déli részén.

(Bogi87)