Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92
Filmadatlap
 
101
Szereplők
44
Vélemények
140
Képek
14
Videók
 
hsanya182   2015. 10. 29.

Elég hatásos és érett szemű társadalomkritika, mely a technológiánk okozta problémákra hívja fel a figyelmet! Minden részben mások a szereplők és egyedi dolgokra ad rávilágítást. Első évad/1. része már magával hordozza az érdekes fekete humoros társadalomkritikai szemléletet, mely az internet okozta bonyodalmakról szól. A 2.rész a valóságsóóók világáról, az ember megszokott robot-életmódjáról vonja le a következtetést, a 3.rész pedig erős dráma a párkacsolatok, az emlékek és az elmúlás hármöszögéről ! :) Megéri!

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

Nagyon bejött ez a sorozat, pedig sokáig csak szemeztem vele. Nyilván vannak gyengébb sztorik/részek is benne, az alapötletek pedig már ismerősek, de némelyik sokáig az emberrel marad még a megnézése után.


 
kabel   2015. 08. 31.

The Black Mirror egy hihetetlenül ötletes sorozat, tele hasonlatokkal és metafórákkal, mely talán nem olyan mélyek, de nagyon erősekés hatásosak és elérik amit szeretnének. Külön érdekesség, hogy a történetek különálló sztorikat mesélnek, így nincs furcsa torlódás, hanem mindegyik rendező arra teheti a hangsúlyt amire szeretné. Már a legelső epizód is nagyot üt. Az abszurd szituáció pedig nem áll túl messze a valóságtól még akkor is, ha ennyire radikális. Elég megrendítő látni, ahogy a technológia használói annak csapdájába esnek. Mindenképp érdemes megtekinteni!

 
Mate   2015. 05. 01.

Nagyon erős, nagyon nyomasztó, elgondolkodtató és egyedi sorozat. Minden rész másféle társadalomkritika, mást ad át a nézőnek és ezt zseniálisan teszi. Nem véletlenül hívják Black Mirror-nek, egy erős torztükröt állít elénk.

 
Imádom Nagy Antalt   2015. 08. 19.

A Black Mirror egy véres gyémánt. Olyan értékes, amelyhez fogható nem igazán van a Földön, de nincs rajta egy milliméternyi tiszta felület sem. Vér tapad minden pici részecskéjéhez, de egy igaz társadalomkritika nem is lehetne másmilyen. A szívünk is vérzik tőle.

Jessica Brown Findlay
Daniel Kaluuya
 
Mindenkinek ajánlom a sorozatot, hamar le lehet darálni és még gondolkodásra is ösztönöz, ami egyre ritkább a mozgóképek részéről manapság. több»
 
Charlie Brooker antológia-sorozata zseniális, s kétségkívül maradandó élmény, egy olyan tükör, amibe nem merünk belenézni. több»
 
Mind a 4 epizódra jellemző, és a legnagyobb kontraszt ebben is látható az első évadhoz képest, hogy hiányzik a narratívára és a témára jellemző összetettség: a történetek a már részek elején világosan kijelölt pont felé futnak, és arra sem képesek, hogy útközben újabb oldalait mutassák be a célkeresztbe állított jelenségnek. több»
 

2017-ben legjobb tévéfilm kategóriában nyert Emmy-díjat.

(GedyPapa)
 

Az első két évaddal ellentétben a harmadikban már többségében nem brit, hanem amerikai színészek játszanak. Ez annak tudható be, hogy a brit Channel 4 két évad után nem rendelte be a harmadik szezont. A szériát végül az amerikai központú Netfilx karolta fel.

(hp)
 

A sorozat összes epizódjában más-más karakterek szájából elhangzik az 'oi' szócska.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.