Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Fekete tükör (2011-2019)

Black Mirror
Filmadatlap
 
103
Szereplők
62
Vélemények
140
Képek
15
Videók

Galéria (140)

Jessica Brown Findlay
Daniel Kaluuya

Videók (15)

 
Manfred393292   2022. 10. 09.

legújabb vélemény

0

2x próbálkoztam vele. Iszonyat gagyiságnak tűnt. Feladtam.

 
ionlywearblack   2018. 06. 08.

a nap véleménye

2

Charlie Brooker, a sorozat alkotója egy kivételes elme. Minden egyes epizódnak megvan a maga varázsa és atmoszférája. Természetesen itt is vannak gyengébb részek, azonban mivel a részek nem szerves részei egymásnak ez egyáltalán nem zavaró. Az epizód... több»

 
indingo   2020. 08. 18.

1

Nagyon készültem rá, hogy majd nagyon fogom szeretni, de csalódnom kellett. Maga az ötlet jó, hogy minden rész független, de a sztorik nem kötöttek le.

 
Mavil   2016. 06. 10.

2

Ezt a sorozatot mindnekinek látnia kéne. A varázsa abban rejlik, hogy valamennyi epizódja egy-egy teljesen önálló történetet dolgoz fel és tár a néző elé úgy, hogy az embernek tátva marad a szája. Minden egyes rész igen fontos mondanivalóval, üzenett... több»

 
csd   2020. 11. 27.

0
Az újdonság mámora

Kétségtelen, hogy a sorozat az indulásakor nagyon különlegesnek számított, legalábbis nálam nagyon betalált. Az állandósult, egysíkú mondanivalójával azonban eléggé kifulladta a koncepció, és valahogy túlságosan is lehangoló volt azt látni, hogy a tartalmi mondani valója sokszor nem más egy-egy epizódnak, hogy a "technika rossz". Persze ettől függetlenül még mindig formabontó a Fekete tükrör, érdemes belevágni.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nekem nagyon nem jött be, nem volt lapos és unalmas a történet csak egyszerűen engem nem fogtak meg sem ez a sztori sem pedig a karakterek. Kidolgozatlannak tűnt.

 
Szilonka   2020. 08. 29.

2

Nagyon erős sorozat, főként annak tekintetében, hogy minden rész egy új történet és 60 percbe kell egy új storyt belesűríteni. Vérbeli sci-fi.

A film összbevétele 320 000 dollár volt (imdb.com).

 

2017-ben legjobb tévéfilm kategóriában nyert Emmy-díjat.

(GedyPapa)
 

Az első két évaddal ellentétben a harmadikban már többségében nem brit, hanem amerikai színészek játszanak. Ez annak tudható be, hogy a brit Channel 4 két évad után nem rendelte be a harmadik szezont. A szériát végül az amerikai központú Netfilx karolta fel.

(hp)
 

A sorozat összes epizódjában más-más karakterek szájából elhangzik az 'oi' szócska.

(hp)
 

A Fekete tükör első két évadát a Channel 4 készítette, de a harmadik évad már a Netflix égisze alatt készült el.

(hp)
 

A sorozatot hazánkban az HBO-n követhette nyomon a közönség.

(hp)
 
A végére hagytam az évad és talán a sorozat legjobbját, a San Juniperot, ami szakít a Black Mirror pesszimista hangvételével, és egy olyan elképesztően feelgood utazásra invitál, amelyen nem lehet nem mosolyogni, és amelynek nagyon lehet örülni. Megmutatja, hogy a jövő szép is lehet. A Black Mirror zsenialitása nem ismer határokat. több»
 
Charlie Brooker antológia-sorozata zseniális, s kétségkívül maradandó élmény, egy olyan tükör, amibe nem merünk belenézni. több»
 
Összességében ezúttal egy, az előző két évadnál jóval hullámzóbb színvonalú évadot kapunk, amely egyaránt rendelkezik kiemelkedően jó, és az általa eddig megszokott szinttől jócskán elmaradó epizóddal is. több»