Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
92%

Fekete tükör (2011-2019)

Black Mirror
Filmadatlap
 
103
Szereplők
57
Vélemények
140
Képek
15
Videók
 
Andrea387225   2021. 03. 28.

legújabb vélemény

0
Sun Junipero

Minden része érdekes, elgondolkodtató, számomra a legpozitívabb a Sun Junipero című. A zenék ikonikusak, a két főszereplő kitűnő a szerepében.

 
ionlywearblack   2018. 06. 08.

a nap véleménye

2

Charlie Brooker, a sorozat alkotója egy kivételes elme. Minden egyes epizódnak megvan a maga varázsa és atmoszférája. Természetesen itt is vannak gyengébb részek, azonban mivel a részek nem szerves részei egymásnak ez egyáltalán nem zavaró. Az epizód... több»


 
Mavil   2016. 06. 10.

2

Ezt a sorozatot mindnekinek látnia kéne. A varázsa abban rejlik, hogy valamennyi epizódja egy-egy teljesen önálló történetet dolgoz fel és tár a néző elé úgy, hogy az embernek tátva marad a szája. Minden egyes rész igen fontos mondanivalóval, üzenett... több»

 
indingo   2020. 08. 18.

1

Nagyon készültem rá, hogy majd nagyon fogom szeretni, de csalódnom kellett. Maga az ötlet jó, hogy minden rész független, de a sztorik nem kötöttek le.

 
csd   2020. 11. 27.

0
Az újdonság mámora

Kétségtelen, hogy a sorozat az indulásakor nagyon különlegesnek számított, legalábbis nálam nagyon betalált. Az állandósult, egysíkú mondanivalójával azonban eléggé kifulladta a koncepció, és valahogy túlságosan is lehangoló volt azt látni, hogy a tartalmi mondani valója sokszor nem más egy-egy epizódnak, hogy a "technika rossz". Persze ettől függetlenül még mindig formabontó a Fekete tükrör, érdemes belevágni.

 
Szilonka   2020. 08. 29.

2

Nagyon erős sorozat, főként annak tekintetében, hogy minden rész egy új történet és 60 percbe kell egy új storyt belesűríteni. Vérbeli sci-fi.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nekem nagyon nem jött be, nem volt lapos és unalmas a történet csak egyszerűen engem nem fogtak meg sem ez a sztori sem pedig a karakterek. Kidolgozatlannak tűnt.

Galéria (140)

Jessica Brown Findlay
Daniel Kaluuya

Videók (15)

A film összbevétele 320 000 dollár volt (imdb.com).

 

2017-ben legjobb tévéfilm kategóriában nyert Emmy-díjat.

(GedyPapa)
 

Az első két évaddal ellentétben a harmadikban már többségében nem brit, hanem amerikai színészek játszanak. Ez annak tudható be, hogy a brit Channel 4 két évad után nem rendelte be a harmadik szezont. A szériát végül az amerikai központú Netfilx karolta fel.

(hp)
 

A sorozat összes epizódjában más-más karakterek szájából elhangzik az 'oi' szócska.

(hp)
 

A Fekete tükör első két évadát a Channel 4 készítette, de a harmadik évad már a Netflix égisze alatt készült el.

(hp)
 

A sorozatot hazánkban az HBO-n követhette nyomon a közönség.

(hp)
 

Robert Downey Jr. egy időben produkciós cégével szerette volna megfilmesíteni az Emlékchip című epizódot.

(hp)
 

A harmadik évad egyik epizódját Jodie Foster fogja rendezni.

(hp)
 

A Fekete tükör egyes évadai rendkívül pozitív fogadtatásban részesültek. A RottenTomatoes kritikaösszesítő portál alapján a széria összértékelése 96 százalék (2017. április).

(hp)
 

Az Endemol press azt írta a sorozatról, hogy olyan, mintha az The Twilight Zone (1959) és a Meghökkentő mesék (1979) sorozatok keveréke lenne.

(ps)
 

feltette a kérdést: ha a technológia drog, akkor mik a mellékhatásai?

(ps)
 
Mindenkinek ajánlom a sorozatot, hamar le lehet darálni és még gondolkodásra is ösztönöz, ami egyre ritkább a mozgóképek részéről manapság. több»
 
Charlie Brooker antológia-sorozata zseniális, s kétségkívül maradandó élmény, egy olyan tükör, amibe nem merünk belenézni. több»
 
Mind a 4 epizódra jellemző, és a legnagyobb kontraszt ebben is látható az első évadhoz képest, hogy hiányzik a narratívára és a témára jellemző összetettség: a történetek a már részek elején világosan kijelölt pont felé futnak, és arra sem képesek, hogy útközben újabb oldalait mutassák be a célkeresztbe állított jelenségnek. több»