Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
92
Filmadatlap
 
103
Szereplők
49
Vélemények
140
Képek
15
Videók
Jessica Brown Findlay
Daniel Kaluuya
 
Robinson76   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Az antológia - sorozatok gyöngyszeme

Napjaink egyik legjobb antológia - sorozata, melynek különálló epizódjai az információs társadalom és a technológiai fejlődést, valamint az azzal járó veszélyeket mutatják be disztópikus köntösbe burkolva. Minden rész eltérő szereplőgárdával rendelkezik és eltérő valóságokban játszódnak, viszont az összes epizód megegyezik abban, hogy a mai életünket mutatja be, valamint azt az életet, ami a nem túl távoli jövőben várhat ránk. Mindenkinek melegen ajánlom, akit érdekel egy aktuálpolitikát és a technológiai fejlődés veszélyeit feszegető, rendkívül jó érzékkel összerakott, színvonalas produkció!

 
ionlywearblack   2018. 06. 08.

a nap véleménye

Charlie Brooker, a sorozat alkotója egy kivételes elme. Minden egyes epizódnak megvan a maga varázsa és atmoszférája. Természetesen itt is vannak gyengébb részek, azonban mivel a részek nem szerves részei egymásnak ez egyáltalán nem zavaró. Az epizódok az elkényelmesedett, technika uralta utópisztikus jövőbe kalauzolnak minket. Minden évadnak van kiváló darabja, 15 Million Merits című részben fulladoztam, a Entire History of You című epizódban potyogtak a könnyeim, annyira megterhelő részek voltak. Mindenkinek ajánlom a White Christmas című karácsonyi különkiadást, ami személyes kedvencem. Hónapról hónapra újranézem, egy kapcsolatról szól, amely iszonyatosan drámai, fordulatos és olyan jövőképet takar ami itt kopogtat az ajtónkon. Nosedive című epizód szinte már meg is történt, a közösségi média és képmegosztó oldalak uralják a világot, annyira értékes egy ember ahány lájkja van. Hang the DJ című epizód a párkapcsolatok, mai dinamikájáról, törékenységéről szól. Ne szégyellje senki, ha összetörve nézi a képsorokat és lassan rájön merre haladunk.. Mindegyik rész ereje abban rejlik, hogy egy-két modern technikai eszköz továbbgondolva teljesen hihető jövőképet feltételez. A néző elhiszi, hogy hopp pár év és már itt fogunk tartani. Az emberi kapcsolatok eltűnnek, minden felszínes lesz senki és semmi nem fog számítani többé csak a technika. Aki elkezdi nézni, egy egy rész után ne lepődjön meg, ha kicsit magára ismer és talán átértékeli az életet.


 
Mavil   2016. 06. 10.

Ezt a sorozatot mindnekinek látnia kéne. A varázsa abban rejlik, hogy valamennyi epizódja egy-egy teljesen önálló történetet dolgoz fel és tár a néző elé úgy, hogy az embernek tátva marad a szája. Minden egyes rész igen fontos mondanivalóval, üzenettel rendelkezik, nehéz lenne kiválaztani, melyik közülük a legjobb... mindegyik!

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

10/10-es sorozat, amelynek minden egyes része tőrdöfés, hiszen digitalizált világban élünk és akármennyire is titkoljuk a nagy részében felismerjük magunkat, illetve a környezetünket. Nagyon hatásos, mély tartalommal rendelkező sztorikat tartalmaz, amiket érdemes lenne iskolákban is vetíteni, hiszen ők azok a korosztály, akik számára a leginkább fontos lenne meglátni a virtuális világ negatív oldalát is!

 
Deku   2017. 08. 21.

Nekem nagyon nem jött be, nem volt lapos és unalmas a történet csak egyszerűen engem nem fogtak meg sem ez a sztori sem pedig a karakterek. Kidolgozatlannak tűnt.

 
Mindenkinek ajánlom a sorozatot, hamar le lehet darálni és még gondolkodásra is ösztönöz, ami egyre ritkább a mozgóképek részéről manapság. több»
 
Charlie Brooker antológia-sorozata zseniális, s kétségkívül maradandó élmény, egy olyan tükör, amibe nem merünk belenézni. több»
 
Mind a 4 epizódra jellemző, és a legnagyobb kontraszt ebben is látható az első évadhoz képest, hogy hiányzik a narratívára és a témára jellemző összetettség: a történetek a már részek elején világosan kijelölt pont felé futnak, és arra sem képesek, hogy útközben újabb oldalait mutassák be a célkeresztbe állított jelenségnek. több»

A film összbevétele 320 000 dollár volt (imdb.com).

 

2017-ben legjobb tévéfilm kategóriában nyert Emmy-díjat.

(GedyPapa)
 

Az első két évaddal ellentétben a harmadikban már többségében nem brit, hanem amerikai színészek játszanak. Ez annak tudható be, hogy a brit Channel 4 két évad után nem rendelte be a harmadik szezont. A szériát végül az amerikai központú Netfilx karolta fel.

(hp)
 

A sorozat összes epizódjában más-más karakterek szájából elhangzik az 'oi' szócska.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.