Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
Filmadatlap
 
103
Szereplők
61
Vélemények
140
Képek
15
Videók

Vélemények: Fekete tükör (2011)

 
JRD   2022. 05. 19.

legújabb vélemény

0

Érdekes és elgondolkodtató annak ellenére, hogy mindent egy lapra tesz fel. A technika az ellenségünk, a technika rossz, a technika bedarál mindent. (Ha belegondolunk, van is benne igazság, hiszen manapság a legtöbb ember valóban elfelejt élni, és a ... több»

 
ionlywearblack   2018. 06. 08.

a nap véleménye

2

Charlie Brooker, a sorozat alkotója egy kivételes elme. Minden egyes epizódnak megvan a maga varázsa és atmoszférája. Természetesen itt is vannak gyengébb részek, azonban mivel a részek nem szerves részei egymásnak ez egyáltalán nem zavaró. Az epizód... több»


 
indingo   2020. 08. 18.

1

Nagyon készültem rá, hogy majd nagyon fogom szeretni, de csalódnom kellett. Maga az ötlet jó, hogy minden rész független, de a sztorik nem kötöttek le.

 
Mavil   2016. 06. 10.

2

Ezt a sorozatot mindnekinek látnia kéne. A varázsa abban rejlik, hogy valamennyi epizódja egy-egy teljesen önálló történetet dolgoz fel és tár a néző elé úgy, hogy az embernek tátva marad a szája. Minden egyes rész igen fontos mondanivalóval, üzenett... több»

 
csd   2020. 11. 27.

0
Az újdonság mámora

Kétségtelen, hogy a sorozat az indulásakor nagyon különlegesnek számított, legalábbis nálam nagyon betalált. Az állandósult, egysíkú mondanivalójával azonban eléggé kifulladta a koncepció, és valahogy túlságosan is lehangoló volt azt látni, hogy a tartalmi mondani valója sokszor nem más egy-egy epizódnak, hogy a "technika rossz". Persze ettől függetlenül még mindig formabontó a Fekete tükrör, érdemes belevágni.

 
Deku   2017. 08. 21.

0

Nekem nagyon nem jött be, nem volt lapos és unalmas a történet csak egyszerűen engem nem fogtak meg sem ez a sztori sem pedig a karakterek. Kidolgozatlannak tűnt.

 
Szilonka   2020. 08. 29.

2

Nagyon erős sorozat, főként annak tekintetében, hogy minden rész egy új történet és 60 percbe kell egy új storyt belesűríteni. Vérbeli sci-fi.

 
dailyfilmsan   2018. 12. 10.

0

Olyan innovációk jelennek meg ebben a sorozatban hogy már azért érdemes megnézni. Az évadjai kevés epizódszámokkal operál úgyhogy nagyon gyorsan végig lehet darálni az egészet. Minden rész más és más nem folytatólagos a történet így minden rész egy e... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 13.

1

10/10-es sorozat, amelynek minden egyes része tőrdöfés, hiszen digitalizált világban élünk és akármennyire is titkoljuk a nagy részében felismerjük magunkat, illetve a környezetünket. Nagyon hatásos, mély tartalommal rendelkező sztorikat tartalmaz, a... több»

 
bogyóka94   2018. 06. 24.

0

Ez a sorozat LENYŰGÖZŐ! Minden rész más történetet dolgoz fel, egy látszólag mindennapi eseményt némi sci-fi-vel megfűszerezve. Ám az ember akarva-akaratlanul is elgondolkodik, hogy vajon mennyire állnak a sorozatban lévő futurisztikus kütyük távol a... több»

 
elekm90   2020. 10. 24.

0

Zseniális antológia-sorozat, középpontban a technológiával és az emberi természettel. Mondom ezt annak ellenére, hogy az 5. évad már kifejezetten gyengére sikeredett, talán már nem kellene erőltetni.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 17.

0

Zseniális sorozat. Nem is értem, hogy miért nem ismerik itthon többen. Nem tucattermék az biztos. Egyedi ahogy egy egy társadalmi kérdést, vagy problémát bemutat. Mindegyik rész külön kis történet amitől leesik a néző álla. Netflix sorik egyik legjobbja zseniális színészgárdával és zenékkel tűzdelve.

 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 19.

2
Zseniális

Minden ízében zseniális, okos, fordulatos. Nekem nem volt egyik résznél sem különösebb képi élményem, de a történetek rendkívül megfogtak és nagyon tetszettek, ehhez hozzájárult a remek színész paletta is.

 
harnas1207   2018. 11. 27.

0
Görbe tükör

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ajánlották a sorozatot, hogy milyen komoly társadalmi kritikája van. Hogy görbe tükröt állít a mai viselkedési normáknak. Mondom hajrá, nézzük meg. Rögtön az elején egy erős kezdés. Egy teljesen értelmet és logikátlan rész, amivel a célközönséget oda... teljes kritika»

 
Robinson76   2020. 03. 26.

0
Az antológia - sorozatok gyöngyszeme

Napjaink egyik legjobb antológia - sorozata, melynek különálló epizódjai az információs társadalom és a technológiai fejlődést, valamint az azzal járó veszélyeket mutatják be disztópikus köntösbe burkolva. Minden rész eltérő szereplőgárdával rendelkezik és eltérő valóságokban játszódnak, viszont az összes epizód megegyezik abban, hogy a mai életünket mutatja be, valamint azt az életet, ami a nem túl távoli jövőben várhat ránk. Mindenkinek melegen ajánlom, akit érdekel egy aktuálpolitikát és a technológiai fejlődés veszélyeit feszegető, rendkívül jó érzékkel összerakott, színvonalas produkció!

 
hsanya182   2015. 10. 29.

1

Elég hatásos és érett szemű társadalomkritika, mely a technológiánk okozta problémákra hívja fel a figyelmet! Minden részben mások a szereplők és egyedi dolgokra ad rávilágítást. Első évad/1. része már magával hordozza az érdekes fekete humoros társa... több»

 
petraszab   2021. 10. 27.

2

Remek sorozat, ahol minden rész megnézésével egy új történetet kapsz.

 
Bazzzsi   2020. 09. 05.

0

Vegyesek az érzéseim, mert voltak jó részek, amiket még néztem volna, viszont voltak számomra unalomba fulladt történetek.

 
VvV   2020. 09. 20.

0

Remek sci-fi sorozat, minden részét élveztem. Olyan érzése volt az embernek, ha mindig egy új filmet nézne az új történet miatt. Örültem az ismert arcoknak is.

 
Zoltán384279   2021. 08. 15.

0
Ez szánalmas

A sok pozitív kritika miatt néztem meg az első évadot, de megint előjött az, ami általában. Nem az tetszik, ami a többségnek. Ezek a filmek unalmasak. Értem, hogy miről akár szólni az egész, de ez akkor is marhaság. Látszik, hogy angolok csinálták. Még az 1x is ajándék.

 
XETH   2018. 03. 01.

0

Ez a sorozat tényleg zseniális. Zseniális, milyen aprólékosan ki van dolgozva minden egyes rész, mennyire fájdalmasan igaz, mennyire gyorsan haladunk egy ilyen, sok esetben elcseszett világ felé. Minden résznek mély mondanivalója van, olyan témákat d... több»

 
Gigi   2017. 01. 03.

0

Annak ellenére jó értékelést adok, hogy ez a sorozat egyáltalán nem az én világom. De a téma mégis fontos, és olyan szinten feszegeti a film a határokat, hogy emellett nem lehet elmenni szó nélkül. Az első rész után sok idő telt el, mire rávettem mag... több»

 
Annuska   2020. 11. 08.

0

Az első három évadig kifejezetten tetszett, utána már kicsit laposodtak a történetek.

 
Zsceeeka   2018. 03. 31.

0

Nagyon bejött ez a sorozat, pedig sokáig csak szemeztem vele. Nyilván vannak gyengébb sztorik/részek is benne, az alapötletek pedig már ismerősek, de némelyik sokáig az emberrel marad még a megnézése után.

 
kabel   2015. 08. 31.

0

The Black Mirror egy hihetetlenül ötletes sorozat, tele hasonlatokkal és metafórákkal, mely talán nem olyan mélyek, de nagyon erősekés hatásosak és elérik amit szeretnének. Külön érdekesség, hogy a történetek különálló sztorikat mesélnek, így nincs f... több»

 
szabomarc   2019. 01. 04.

0

Zseniális témákat dolgoz fel a sorozat. Semmi köze a részeknek egymáshoz, de ennek a sorozatnak nem is ez a lényege. Néhol nagyon feszegeti a határokat a sorozat, de szerintem zseniális.

 
Borga   2016. 11. 22.

0

Elképesztően jó, igen sokarcú sorozat a Black Mirror, melyet jó szívvel ajánlok mindenkinek. Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek lesz 2-3 nagy kedvence a 3 évad epizódjai között.

 
szf   2019. 01. 25.

0

Ez az a sorozat, aminél sokat gondolkodtam az értékelésen. Nem érzem helyesnek a jót sem, mert némelyik része annyira zseniális volt, hogy akárhányszor újra tudnám nézni és az összes alkalommal ugyanannyira elgondolkodnék rajta, viszont voltak olyan ... több»

 
iq.csabi   2019. 07. 12.

0

Még csak 2 részt láttam, de brutális. A társadalom jelenlegi helyzetét nagyon jól mutatja be, persze fel van nagyítva, de elképesztő.

 
Mate   2015. 05. 01.

0

Nagyon erős, nagyon nyomasztó, elgondolkodtató és egyedi sorozat. Minden rész másféle társadalomkritika, mást ad át a nézőnek és ezt zseniálisan teszi. Nem véletlenül hívják Black Mirror-nek, egy erős torztükröt állít elénk.