Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
82
Filmadatlap
 
28
Szereplők
41
Vélemények
14
Képek
2
Videók
Donnie Darko
 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

legújabb vélemény

: Jesszus,ez a Jake Gyllenhaal milyen bugyuta szerepet játszik végig,mint akinek végig citrom van a nyelve alatt!Nekem sok újat nem adott,és a vége is olyan semmi sem volt.

 
Deku   2017. 07. 18.

Eléggé komor és depresszív hangulata van ennek a műnek. Sok tekintetben tud nagyon felkavaró és durva lenni. Elég beteg történet ez de tetszett természetesen.


 
Dodi   2015. 06. 09.

Hihetetlen. Már több, mint fél éve láttam, de még mindig kiráz a hideg, ha a film zsenialitására gondolok. Hogy az első másfél órában szinte semmit nem tudsz, a fejedben egyre csak a "Most mi van????" kérdés motoszkál, aztán az utolsó két percben hirtelen mindenre fény derül...

 
hsanya182   2017. 12. 18.

Kamaszoknak szóló művészfilm szerű. Pszichoterápiáról, félelemről, szerelemről, szókimondó szövegelésekkel. Nekem kissé unalmas volt, én nem találtam benne semmi újat, de fiataloknak, önismereti úton járóknak adhat érdekes élményt, felismerést.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 28.

Izgalmas és rendkívül sötét hangulatú időutazós/féreglyukas témájű sci-fi. Jake Gylenhaal tökéletes főszereplő volt. Nagyon érzelmes volt a lezárása, hogy feláldozza magát, hogy a szerettei, ismerősei élhessenek.

 
harnas1207   2018. 12. 20.

Talán a legelvontabb film amit valaha láttam. Valóban túlértékelt, de igeni élvezhető. Személy szerint én vártam volna valami őrült nagy csavart vagy katarzist a végére.

 
moviewer   2017. 08. 08.

Nagyon jó film. A történetvezetés végig elég sejtelmes és bizonytalanságban tart. Ezért leginkább úgy ajánlom megnézésre, ha van velünk valaki, aki már látta, és segíthet az esetlegesen felmerülő kérdések megválaszolásában.

Jake Gyllenhaal
Drew Barrymore
Drew Barrymore
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Maggie Gyllenhaal
 

A film elején felcsendül az Echo & the Bunnymen együttes száma a The Killing Moon, a Bunnymen magyarul nyúl embert jelent a szám hivatalos videóklippjében pedig egy kosztümös jelmezes egyén látható aki egy helyben álldogál mozdulatlanul akárcsak a filmben, ennek hatására alkothatta meg Richard Kelly a film kultikus alakját egyénét Frank-t az űrnyúlat.

(Owotonor)
 

A Magyar plakáton az alábbi idézet volt olvasható a film címe alatt: "Nem jutsz elég messze soha".

(Owotonor)
 

A rendező első és egyetlen filmje ami pozitív pontszámot kapott a nézőktől és kritikusoktól, ezután még 2 filmet rendezett Richard Kelly.

(Owotonor)
 

Richard Kelly, aki film írója a film megjelenése után 2 évvel kiadta könyvét is, melynek címe The Donnie Darko Book. A könyv előszavát a főszerepet játszó színész, maga Jake Gyllenhaal írta. Richard Kelly könyvéből elolvashatjuk többek között a film forgatókönyvét (rendezői változat), interjút a film megalkotójával, képeket és rajzokat a Donnie Darko filmből, valamint az ihletül szolgáló grafikákat.

(Bogi87)
 

A filmben látható egy nyúl, melyet először 15 cm-es formában, majd egy kétszer akkora, 30 cm-es alakban, ráadásul beszélni tudó változatban elkészített a NECA (National Entertainment Collectibles Association).

(Bogi87)
 

A film rendezői változata +20 perc a normál, eredeti változathoz képest. Ebben az anyagban néhol felcserélték a zenéket a filmben, továbbá képek is megtekinthetőek Az időutazás filozófiája c. könyvből, amely a filmben szóba kerül.

(Bogi87)
 

A filmnek Blu-ray-változata is megjelent 2009-ben az Egyesült Államokban, majd egy évvel később az Egyesült Királyságban is. Ez utóbbi egy két lemezes, speciális kiadás volt, ugyanis az eredeti film mellett a rendezői változat is megtekinthető rajta, továbbá a színészek és a stábtagok audiokommentárjai is meghallgathatóak.

(Bogi87)
 

A Donnie Darko-nak elkészült egy rendezői változata is, melyet 2004-ben adtak ki, ebben érdekes számcserék figyelhetőek meg. A Never Tear Us Apart című dal került a film legelejére az INXS-től, míg az Under the Milky Way-t egy későbbi résznél hallgatjuk, akkor mikor Donnie apjával beszélget az autóban. Az Under the Milky Way-t egyébként a The Killing Moon-al helyettesítették ebben a változatban.

(Bogi87)
 

A film legelején az Echo & the Bunnymen angol new wave együttes The Killing Moon száma hallható.

(Bogi87)
 

Érdekesség, hogy az egyik jelenetben a Joy Division angol rockegyüttes Love Will Tear Us Apart dalának 1995-ös változata csendül fel, habár maga a Donnie Darko film története korábban, egészen pontosan 1988-ban játszódik

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.