Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
82%

Donnie Darko (2001)

Donnie Darko
Filmadatlap
 
28
Szereplők
43
Vélemények
14
Képek
2
Videók

Galéria (14)

Jake Gyllenhaal
Drew Barrymore
Drew Barrymore
Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal
Maggie Gyllenhaal

Videók (2)

 
szoljhozzam   2020. 09. 11.

legújabb vélemény

0

nem tudom eldönteni hogy tetszett vagy sem. Furcsa volt és nem hétköznapi az biztos.

 
indingo   2020. 08. 20.

2

Semmihez sem tudom hasonlítani a filmet. Olyan zavaros az egész története és van benne valami megmagyarázhatatlan félelem, amit kivált az emberből.

 
Deku   2017. 07. 18.

0

Eléggé komor és depresszív hangulata van ennek a műnek. Sok tekintetben tud nagyon felkavaró és durva lenni. Elég beteg történet ez de tetszett természetesen.

 
Sabnock Sanatory   2019. 09. 03.

0

: Jesszus,ez a Jake Gyllenhaal milyen bugyuta szerepet játszik végig,mint akinek végig citrom van a nyelve alatt!Nekem sok újat nem adott,és a vége is olyan semmi sem volt.

 
hsanya182   2017. 12. 18.

1

Kamaszoknak szóló művészfilm szerű. Pszichoterápiáról, félelemről, szerelemről, szókimondó szövegelésekkel. Nekem kissé unalmas volt, én nem találtam benne semmi újat, de fiataloknak, önismereti úton járóknak adhat érdekes élményt, felismerést.

 
Dodi   2015. 06. 09.

1

Hihetetlen. Már több, mint fél éve láttam, de még mindig kiráz a hideg, ha a film zsenialitására gondolok. Hogy az első másfél órában szinte semmit nem tudsz, a fejedben egyre csak a "Most mi van????" kérdés motoszkál, aztán az utolsó két percben hirtelen mindenre fény derül...

 
Ms. Akárki   2019. 04. 28.

0

Izgalmas és rendkívül sötét hangulatú időutazós/féreglyukas témájű sci-fi. Jake Gylenhaal tökéletes főszereplő volt. Nagyon érzelmes volt a lezárása, hogy feláldozza magát, hogy a szerettei, ismerősei élhessenek.

 

A film elején felcsendül az Echo & the Bunnymen együttes száma a The Killing Moon, a Bunnymen magyarul nyúl embert jelent a szám hivatalos videóklippjében pedig egy kosztümös jelmezes egyén látható aki egy helyben álldogál mozdulatlanul akárcsak a filmben, ennek hatására alkothatta meg Richard Kelly a film kultikus alakját egyénét Frank-t az űrnyúlat.

(Owotonor)
 

A Magyar plakáton az alábbi idézet volt olvasható a film címe alatt: "Nem jutsz elég messze soha".

(Owotonor)
 

A rendező első és egyetlen filmje ami pozitív pontszámot kapott a nézőktől és kritikusoktól, ezután még 2 filmet rendezett Richard Kelly.

(Owotonor)
 

Richard Kelly, aki film írója a film megjelenése után 2 évvel kiadta könyvét is, melynek címe The Donnie Darko Book. A könyv előszavát a főszerepet játszó színész, maga Jake Gyllenhaal írta. Richard Kelly könyvéből elolvashatjuk többek között a film forgatókönyvét (rendezői változat), interjút a film megalkotójával, képeket és rajzokat a Donnie Darko filmből, valamint az ihletül szolgáló grafikákat.

(Bogi87)
 

A filmben látható egy nyúl, melyet először 15 cm-es formában, majd egy kétszer akkora, 30 cm-es alakban, ráadásul beszélni tudó változatban elkészített a NECA (National Entertainment Collectibles Association).

(Bogi87)