Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Rango (2011)

Rango
Filmadatlap
 
29
Szereplők
33
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Rango

Galéria (13)

Videók (1)

 
Lvntesz   2022. 02. 06.

legújabb vélemény

0

Egyedi felfogású kis animációs film. Tipikusan az a darab, amit a meglátásom szerint inkább szántak az idősebb korosztály számára. Visszagondolva, a megjelenésekor még fiatalabb fejjel nem jött át annyira ez a történet, de ahogy most néztem, egy iga... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 18.

1

Ezt is megértem,hogy egy kaméleon lesz a szuperhősöm.Zseniális kis animációs mese,egy végtelenül kedves,aranyos történettel,helyzetkomikumokkal megtűzdelve,szép,és hallgatható párbeszédek,gyönyörűen megszerkesztett és rajzolt karakterek.Felnőtteknek,gyerekeknek egyaránt tálalható.

 
mamiéstöti2   2017. 05. 07.

0

A film képi világa elég egyedinek mondható, de ettől függetlenül sok újdonsággal nem kecsegtet, habár van benne néhány poén, amire még ennyi év távlatából is emlékszem.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2021. 08. 31.

0
Érdekes karakterek, eléggé egyedi, és egy jó kis cselekmény, de semmi új

Először nagyon érdekesen nézett ki Gore Verbinski megkomponált animációs filmjének a képi világa, de az ember gyorsan hozzá tudott szokni, és amint telnek a percek, egy roppant jó kis mesét tudhatott magáénak. A kör és A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka rendezője most egy animációs filmmel szolgált a nézőknek. A Karib-tenger kalózaiban is együtt dolgozó Johnny Depp volt főhősünk megformálója és eredeti hangja. A mozdulatok, a mimikák egy-két jelenetben jól kivehetők voltak, és Deppre nagyon jól rá volt formálva Rango, a gyík. Ötletes és nagyon érdekesek volt ez a western stílusú, igencsak érdekesnek mondható, kitalált állat karakterek a mesében, de jól forrt össze ez a nem szokványos stílus. Jó humorral lett fűszerezve, és jó kis pörgős mindvégig a mese, illetve remek maga a cselekmény is.

 
Thibo84   2016. 06. 18.

0

Nagyon szépen kidolgozott rajzfilm, a történet sem utolsó, de a poénokat nem gyerekeknek szánták.

 
Deku   2017. 09. 13.

0

Hát ez brutálisan jól sikerült. Tele volt szerethető, okos és jól működő karakterrel akiket remek színészeknek adtak a kezeik közé. Nem volt sallang sem unalom. Ez nagyon ajánlós fajta.

 
Orosz István   2016. 05. 28.

0

Tipikus sablon sztori a főhős nem annak vallja magát aki, erre rájönnek elmegy jön a gonosz és visszatér, mindenki megbocsát neki és ő lesz a hős. De azért ennél többről is van szó mindenesetre érdemes megnézni, humorral bőven fűszerezve van. Gyerekeknek biztosan tetszeni, fog én inkább kritikus szemmel nézem.

A film összbevétele 245 724 603 dollár volt (imdb.com).

 

A legtöbb animációs filmet úgy szinkronizálják, hogy egyenként behívják a színészeket a stúdióba, ahol felmondják a szövegeiket. A Rangó forgatásán ez épp ellentétesen zajlott. A színészekkel a többiek társaságában eljátszatták az eseményeket, eközben pedig elkészítették a hangfelvételt is. A karakterek mozgását és mimikáját is a színészek kölcsönözték.

(hp)
 

A Nyugat Szellemének külsejét Clint Eastwood inspirálta. A filmben a Nyugat Szellemének golfautójában 5 Oscar-szerű szobor látható, épp annyi, ahány díjat Eastwood is nyert.

(hp)
 

Bár Timothy Olyphant karaktere (Nyugat Szellem) kulcsfontosságú szerepet tölt be a történetben, mindössze kilenc mondatot szólt.

(hp)
 

Csörgőkígyó Jake karakterét Lee Van Cleef inspirálta.

(hp)
 

A Rango volt Gore Verbinski első animációs filmje.

(hp)