Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Szilaj, a vad völgy paripája (2002)

Spirit: Stallion of the Cimarron
Filmadatlap
 
23
Szereplők
55
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 15.

legújabb vélemény

0

Ez nem egy olyan rajzfilm,amin el lehetne érzékenyülni,és az események is százszor lerágott csontok.Mintha sem eleje,és sem vége nem lenne.Időpazarlás.

 
Artemisia   2019. 11. 16.

3

Nagyon szép rajzfilm. Az állatfilmek-és mesék mindig meghatóak, ez az alkotás pedig fokozott érzelmekkel adja vissza a lovak valóságban is mély, érzékeny lelkivilágát. Az egész történet Szilaj megtörhetetlen lelkéről szól, maga a cselekmény csak kör... több»

 
hszpp   2017. 02. 05.

2

Vagy ezerszer láttam,s minduntalan képes vagyok elsirni rajta magam. Csodásabbnál csodásabb zenekkel,s a grafika is igen kedves. Imadom:)))

 
puffancshercegnő   2016. 09. 16.

2

Kedvenc mesém. Imádom a lovas filmeket, meséket, de már annyi van, hogy nehéz szemezgetni az igazán jókat. EZ viszont magasan viszi a lécet. A történet egyszerűen remek, a képi világa gyönyörű, és a betétdalok mind tökéletesen illenek a filmbe.

 
Deku   2017. 07. 08.

0

Nálam ez a lovas téma nem bejövős, lehet ez volt az oka annak, hogy annyira nem szerettem a filmet. Az első húsz percben még reménykedtem aztán már hagytam a fenébe azt is hogy talán kijön belőle valami értelmes dolog.

 
dailyfilmsan   2019. 01. 14.

0

Teljes mértékben megérdemli a max pontot. Nem volt túl bonyolult, bemutatott egy kis történelmet. Pont annyit amennyit kell egy lovas történethez. A zenéi nagyon jók, szerintem a Tarzan után ennek a rajzfilmnek találták el legjobban a zenéit. Nem tú... több»

 
Fahéjgolyó   2016. 11. 07.

1

Egyik kedvenc animációs filmem. Felnőttel számára is izgalmas a történet. Több fordulat is van benne, végig fenntartja a figyelmet. A betétdalok külön elismerést érdemelnek. Aki szereti a lovas filmeket nem fog csalódni.

A film összbevétele 122 563 539 dollár volt (imdb.com).

 

A rajzfilmen 4 éven keresztül dolgoztak a készítők.

(dailyfilmsan)
 

A készítők 80 millió dollárt használtak fel a rajzfilm elkészítésekor.

(dailyfilmsan)
 

A rajzfilmben az állatok nem beszélnek. A hangjukat szintén állatok kölcsönzik. Szilaj kivételt képez hiszen csak az ő hangját hallhatjuk persze csak belső monológként.

(dailyfilmsan)
 

A Dreamworks stúdió 40. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

A film fordítói sokszor a minőség miatt kénytelenek voltak mást írni a magyar szövegbe. Ilyen például Szelíd neve is. A borítón és egyéb helyeken nem Szelíd név van hanem Eső. De azért valljuk be elég hülyén jönne ki ha Szelíd Eső néven szerepelne a filmben szerintem.

(tvmérnök)