Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
80%

Őslények országa (1988)

The Land Before Time
Filmadatlap
 
22
Szereplők
6
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2020. 05. 12.

legújabb vélemény

0

Ez egy klasszikus rajzfilm, amit szívesen néztem gyerekkoromban, de most valamiért nem idézte elő azt a nosztalgikus érzést. Túl sok volt benne az affektálás. Persze nem felnőtt fejjel kell nézni, de valószínűleg a gyerekek sem erre az inger szintre ... több»

 
Thibo84   2019. 04. 13.

0

Egy szépen kidolgozott mese szívhez szóló történettel, ami minden korosztályt magával ragad. Az érzelmek egész skálája jelenik meg benne, amint kicsiny hőseink egy nagy kaland részeseivé válnak és rádöbbennek, hogy együttesen minden akadályt legyőzhe... több»

 
Lamboh   2017. 10. 17.

0

Valamiért sosem szerettem úgy igazán ezt a mesefilmet. Pedig aztán nem jut eszembe róla semmi olyan amit hibaként tudnék feltüntetni. Egyszerűen csak nem az én filmem.

 
Ms. Akárki   2019. 08. 02.

0

Édes mese és titkon tanítja is a kisebbeket alapvető dinoszauruszokkal kapcsolatos ismeretekről. Édes és kihívásokkal teli kalandos történet. A rajzolt látványvilága is gyönyörű.

 
NFG   2018. 03. 19.

0

Nővérem kedvenc meséje volt! Mindig vele néztem és én is nagyon megszerettem! Nagyon édes kis karakterek vannak benne! Érdemes megnéznie mindenkinek, aki szereti a dínókat!

 
FunBoi   2016. 11. 20.

0

gyerekkorom nagy kedvence, amit anno végigsírtam, felejthetetlen rajzfilm, felnőtteknek is kötelező

A film összbevétele 84 460 846 dollár volt (imdb.com).

 

Az egész franchise során a Napot soha nem nevezik a valódi nevén, hanem "nagy körnek" hívják.

(dailyfilmsan )
 

A produkciót kiterjedt kutatómunka előzte meg, amely során a készítők meglátogatták a New York-i és Los Angeles-i természettudományi múzeumokat és a washingtoni Smithsonian Intézetet.

(dailyfilmsan )
 

A filmhez több mint 600 háttérrajz készült. Ezek többsége gyönyörű, de kopár sivatagokat ábrázolt, ugyanis azt az utasítást kapták, hogy törekedjenek a hiteles ábrázolásra. Ez nagy fejtörést okozott a kreatív csapat számára, és ahol tudtak, belecsempésztek egy kis lombozatot a háttérbe.

(dailyfilmsan )
 

A Littlefootot eredetileg Thunderfootnak hívták volna, de egy gyermekkönyvből származó Triceratops-ot már így hívtak, így meg kellett változtatni.

(dailyfilmsan )
 

Az Indiana Jones franchise-on kívül ez az egyetlen film, amelyen George Lucas és Steven Spielberg közösen dolgozott.

(dailyfilmsan )