2018.11.09 22:40 indingo Olvasottság: 155x
0

Sóhajok, a film amit nem akarsz újra megnézni

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::
Sóhajok. A film címe nagyon találó. Sokszor és hangon sóhaj hagyta el a számat, miközben néztem. Teljesen ismeretlenül vágtam neki a filmnek.

Azt tudtam, hogy az 1977-es sikeres horror remake-je. Egy művész filmbe ültetett horror nem hangzik rosszul. A főszereplők névsora is nagyon kecsegtető volt: Tilda Swinton, Dakota Johnson, Chloe Grace Moretz és Mia Goth. Különböző korosztály, eléggé eltérő színésznők.

Sóhajok, a film amit nem akarsz újra megnézni

Tilda Swintont már sokszor láthattuk egyedi filmekben. Most női szerepen túl egy ősz öregurat is megformál, mesterien. Járásában, mozdulataiban valóban egy nyugdíjas hatását keltette. De miért is kellett egy nőnek játszania egy férfi, aki a történetben amúgy is férfi marad? Kizárólag női színésznőkkel akarták megoldani a filmet. A másik főhős Dakota Johnson pedig próbál kitörni a szürke 50 árnyalatából és a legfurcsább szerepekben láthatjuk őt idén. Ott volt a Húzós éjszaka az El Royale-ban most meg ez. A film az Amerikai Horror Story, Az ördögűző, a 2015-ös The witch egyvelege és hangulatában nekem a Mother!-t juttatta az eszembe. A története nagyon felkavaró. Helyenként annyira gyomorforgató, hogy legszívesebben felállna az ember és otthagyná az egészet. Olyan érzésem volt, hogy a hatalmába kerít a történet és megfertőzi a lelkemet. Sokszor a hideg rázott tőle és az undor kerülgetett. Rengeteg a nyugalom megzavarására alkalmas hanghatás és jelenet volt benne. Többször üvöltöznek és sikongatnak benne vagy elképesztő hangon kacagnak. Nem is tudom, hogy néhány embernek hogyan juthat az eszébe ennyire beteg dolog. Zavartak a történetben levő butaságok. Szuper, 21. századi boszorkák vagyunk, de nem ismerjük fel, hogy ki a hozzánk érkező idegen, fiatal lány? Nem lett volna egyszerűbb a társulattól távozni akarók memóriáját törölni és elengedni őket? Úgy éreztem, hogy szándékosan a megbotránkoztatás a szándék, hogy beszédtéma legyen a film. Továbbá a színésznők, akik elolvasták a forgatókönyvet, hogyan vállalhatták el a szerepeket? Nekik ez tetszett. Próbáltak a készítők valós eseményeket belecsempészi a történetbe, de az alapsztori annyira megrázó, hogy ez sem segített rajta. Nincs igazán kedvelhető karakter sem a filmben. A közepétől örültem, hogy egyes jelenetek nevetségessé tették a történetet, így enyhült a bennem lévő feszültség. Helyenként a fülbemászó, bár az adott jelenethez nem igazán illő dalok is el tudták fejemből terelni a rossz gondolatokat. Az eredeti filmhez sem kaptam kedvet. Azon gondolkodtam, hogy ha ezt a misztikus/elvont vonalat nem viszik bele, akár még egy élvezhető történet is lehetett volna. Összességében hátborzongató a film, sosem akarom újra megnézni az életben. Nagyon megosztó, lesz olyan tábor aki imádni fogja, a különlegességét nem is vitatom. Mások számára a nézhetetlen kategória.

63 Sóhajok  (2018)

fantasy | horror | misztikus | thriller

1977-ben egy fiatal amerikai táncos, Susei Bannion Berlinbe költözik, hogy csatlakozzon egy világhírű tánctársulathoz. Érkezését követően a társulat egyik tagja rejtélyes... több»

0