Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
79
Filmadatlap
 
28
Szereplők
21
Vélemények
33
Képek
7
Videók

Érdekességek: Álom doktor (2019)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

A film összbevétele 5 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 63 559 695 forintot termelt. A hazai mozik összesen 41 648 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Mike Flanagan rendező rengeteg időt töltött azzal, hogy képkockáról képkockára tanulmányozza a Ragyogás Panoráma Hotelben játszódó jeleneteit, hogy a filmjében tökéletes hűséggel jeleníthesse meg a szállodát.

(hp)
 

Ewan McGregor egy interjúban elmondta, hogy többször újranézte a Ragyogást a forgatás előtt. A színész bevallása szerint Jack Nicholson hangjából és artikulációjában is inspirálódott, ugyanis úgy vélte, hogy Danny karakterében sok van az apjából.

(hp)
 

A szerepre való felkészülés során Ewan McGregor a Ragyogásban a fiatal Dannyt alakító egykori gyerekszínésszel is találkozott, aki napjainkban biológiatanárként dolgozik.

(hp)
 

Stephen King egy interjúban elmondta, hogy először 1998-ban merült fel a Ragyogás folytatásnak megírása, miután valaki megkérdezte tőle, hogy mi történt Danny karakterével a regényben játszódó eseményeket követően.

(hp)
 

A film főszerepére olyan sztárok is pályáztak, mint Dan Stevens, Chris Evans, Matt Smith és Jeremy Renner, de a rendező választása végül Ewan McGregorra esett, a döntésére pedig maga Stephen King is az áldását adta.

(hp)
 

Ewan McGregor csak két évvel idősebb, mint Danny Lloyd, akik az 1980-as Ragyogásban alakította Danny Torrance karakterét.

(hp)
 

A varázsló/bohóc Mysterio Stephen King bevallása alapján a Pókember képregények egyik népszerű gonosza után kapta a nevét.

(hp)
 

Az Álom doktor a 2017-es Stephen King adaptáció, az AZ hatalmas anyagi sikere után kapott csak zöld utat a Warnertől.

(hp)
 

Az azonos című Stephen King regény 36 évvel az 1977-es Ragyogást követően került a könyvesboltok polcaira.

(hp)
 

Az Álom doktor forgatása 2018. szeptemberében kezdődött meg Georgia államban. A forgatási helyszínek: Atlanta, St. Simons, Fayetteville Covington, Canton, Midtown, Stone Mountain, Porterdale. A munkálatok 2018. decemberében értek véget.

(hp)
 

A Warner Bros. Pictures 2014. óta fejlesztette az azonos című Stephen King regény filmadaptációját.

(hp)
 

Stephen King igen elismerően nyilatkozott a filmről, és egy olyan produkciónak nevezte az Álom doktort, melytől "ledobja az agyad az ékszíjat".

(hp)
 

A BoxOffice elemzői 20-30 millió dolláros premierhétvégét jósoltak a filmnek.

(hp)
 

Az Álom doktor Stephen King a Ragyogás folytatásaként megjelent azonos című regényének filmadaptációja.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.