Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74
Filmadatlap
 
28
Szereplők
11
Vélemények
33
Képek
5
Videók

Vélemények: Álom doktor (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2019. 11. 08.
Folytatás 39 év múlva

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm. Mike Flanagan, a horror-specialista megpróbált fából vaskarikát fabrikálni, vagyis egy – szerintem – szószátyár, túlírt, csapnivaló könyv alapján nézhető, jó filmet készíteni. Tegyük hozzá rögtön az elején, hogy tűrhető módon sikerült! Természetesen csak abban az esetben hihető a történet, ha a néző „beveszi” a túlburjánzó fantasy elemeket, amelyek sokkal magasabb szinten jelentkeznek, mint az előzményben. (King majdnem minden művében vannak ilyen szálak, az utóbbi időben azonban jelentősen megerősödtek, dominanciát élveznek.) A „Ragyogás” 39 év után megrendezett folytatásáról van szó, amely nyomokban visszautal a Mag... több»

 
HETEDIK   2019. 11. 08.

A 2017-es AZ óta sorra jönnek a jobbnál jobb King filmek, hát ez finoman szólva sem lett az. A legjobb szó rá a gagyi. Ilyesztô vagy feszültséget keltő jelenet még véletlenül sincs benne, mint ha nem is a Ragyogás folytatása lenne. Óriási csalódás!


 
Ms. Akárki   2019. 11. 09.

Nagyon jó folytatás lett. Pedig nagyon féltem, hogy elrontják ezt a a régi nagy klasszikust. Érdekes volt újra ebben a világban mozogni az ennyi év utáni Ragyogás után. Ewan McGregor összes filmjét szeretem szinte, de most ez a kedvencem az biztos. A könyvet persze jobban szeretem de egész kellemes meglepetés volt ez a feldolgozás is.

 
MKristijan   2019. 11. 08.
Mikor King is beleszólhat a filmbe

Körülbelül 3 hete néztem meg először a Kubrick féle Ragyogást, a könyvet nem olvastam. Ezzel a háttérrel ültünk le megnézni a filmet. Az hogy Kubricknak megvolt a maga stílusa, pont ettől lesz a Ragyogás, Ragyogás. Mike Flanagan udvarolhat King-nek azzal, hogy issza a szavait, de ez a film 2 dolgot tartalmaz, Kubrick stílusát és King korrigálását. Azt a korrigálást amit mondhatunk kiérdemelt a film. Kicsit szájbarágósan itt-ott de gyakorlatilag nem bántam meg, hogy dolgokat belemondtak az arcomba. A kalapot kicsit idétlennek tartottam, mágusszerű volt, inkább a Hercegnő és a Béka jutott eszembe róla, és végig azt néztem hogy mennyire hasonlít a nő Sandra Bullockra. Kíváncsi lennék egy eredeti nyelvű verzióra is, mert nem mindenhol működött jól a szinkron. A kislány sem volt annyira tökéletes de a szinkron inkább csak rontott. Összegzésként Flanagan jól dolgozott, de szem előtt maradt a nosztalgia, és Kubrick munkája is, ami igazából sikerre vitte a művet. Mindenféleképp kellett ez a rész, örültem hogy láthattam.

 
Lubi   2019. 11. 07.
Megjött Danny

Az idei ősz filmtermése a nyolcvanas évekbeli klasszikusok folytatásainak nosztalgiavonalán sorakozó Rambó és Terminátor filmek után a Ragyogás folytatásával borzolja tovább a kedélyeket. Ez már azért sem meglepő, mert a Stephen King könyveiből készült adaptációk is a korábbiaknál egyre gyakrabban készülnek. Csak az elmúlt évben számos King mű született újra a filmvásznon vagy éppen a képernyőn. A Kedvencek temetője, az Az második része, a Magas fűben, valamint a Mr. Mercedes és Castle Rock filmek és sorozatok után King valószínűleg legismertebb regényének, a Ragyogásnak a folytatása, az Álom doktor is megkapta a maga filmes feldolgozását. A Ragyogás első filmes feldolgozása Stanley Kubrick ... több»

 
Caravaggio1978   2019. 11. 09.
Én nem csalódtam

Ma néztem meg,nekem nagyon tetszett a történet,a megvalósítással sem volt gondom,bár a végét kicsit jobban összehozhatták volna,azaz inkább úgy fogalmazok hogy az utolsó összecsapást pár jelenettel megtoldhatták volna.

 
Robrob   2019. 11. 15.

Nem vártam túlzottan sokat ettől a filmtől, de azt az alacsony lécet is, csak inogva bírta megugrani. Akinek tetszett az Álom doktor, mint könyv, annak tetszeni fog a film is. Mivel a King atmoszférát hibátlanul hozza, és ülteti át a filmvászonra. Ám aki Ragyogás folytatást vár, az rossz helyen keresgél. Mivel a film a saját, és inkább Stephen King útját járja. Úgy érzem, hogy már-már túlzottan is. Hiányzik belőlle az egyediség, az élet. A rendező hibát követett el szerintem, hogy ennyire hű maradt, az eredeti műhöz. Mivel nem minden működik úgy a filmvásznon, mint a könyvek lapjain. Unalmassá, és fáradtá szelidül az Álom doktor a film felétől. A játékidő pedig teljesen irreleváns. Az egyetlen dolog ami megmentette nálam a filmet, az a nosztalgi vonat volt.

 
Lowcash   2019. 11. 10.

Ewan McGregor zseniálisan alakít ebben a filmben, el se tudom mondani mennyire örültem az ő jelenlétének. Az atmoszférája pedig elképesztően áthatja az ember, de annyira, hogy még órákkal a megnézése után is még nagyon pörög rajta.

 
Zsombi   2019. 11. 08.

Oké, én ezt a King feldolgozást nagyon vártam, mivel a Ragyogás a kedvencem, így meg vagyok róla győződve, hogy azt nem kell újra feldolgozni, hiszen nagyon jól illeszkedik ehhez, erre utalnak is. Kubricz zseniális alkotást tett le az asztalra, az Álom doktor pedig méltó is lett hozzá.

 
VérAlex   2019. 11. 06.

Nagyon vártam ezt a horrort, de sajnos semmi eredetiséget nem találtam benne. A cselekménye gyerekes, a szereplőkkel nem sikerült azonosulni, még csak egy normális (valóban) ijesztő jelenetet sem sikerült elrejteni benne. Az év csalódása.

 
Ronin   2019. 10. 31.

Nagyon jó az atmoszférája, a színészek is odatették magukat, de ahhoz képest, hogy egy ikonikus horror folytatása, nem egy extra teljesítmény. Felejthető.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.