Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
66%

Boldog halálnapot! 2. (2019)

Happy Death Day 2U
Filmadatlap
 
27
Szereplők
34
Vélemények
25
Képek
9
Videók
 
Eastern79   2021. 02. 23.

legújabb vélemény

1
Klassz folytatás

Kimondottan élveztem, sokkal jobban sikerült, mint az első rész. A történet gyakorlatilag ott folytatódik, ahol az véget ért, csak még több időzavar és még több bonyodalom és még több furcsa halál vár ránk. Hamar kiderül, hogy nem az első részben megismert sémát követik, bár bizonyos mértékben azokra az eseményekre is kapunk magyarázatot, mivel egy kis sci-fi vonal is került a filmbe, ami jót tett neki, ráadásul tanulság is van, ami nem lett elbagatellizálva. Kellemes fekete humora pedig nem tolakodó, de nem is lapos.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 19.

a nap véleménye

2
Élünk, halunk, újra élünk, majd halunk…immáron másodszor

2017-ben a Boldog halálnapot! egy kellemes meglepetést tudott produkálni: az Idétlen időkig alapkoncepcióját összemixelte a slasher-filmek dramaturgiájával, megfűszerezte egy kis tiniromantikával, ami így együttesen egy kiszámítható, de mégis szórako... teljes kritika»


 
indingo   2019. 06. 16.

0

Egy fokkal talán jobb, mint az eső rész, de a története itt is elég erőltetett, de ami még jobban zavart az az idegesítő főszereplő csaj.

 
HercegPeter   2019. 07. 17.

0

Van egy jó és egy rossz hírem. A jó, hogy választ kaptunk az újjáéledések okára, a rossz, hogy ez a magyarázat szörnyű. Inkább maradtunk volna tudatlanok. Az első részhez képest a humor megmaradt, de kevesebb az izgalom és több az érzelem. A karakter... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 18.

1

Sajnos ez a semmi filmek kategóriájának dobogósa. Unalmas, giccses és semmitmondó. Az első epizód oké, egy kis popcornnal és sörrel elmegy, de itt már a huszadik perc tájékán azt éreztem, az agyvizem lassan felforr. És az egyetem kockái, akik nem is ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 08. 01.

0
Horrorból Sci-Fibe át, avagy Sissy hogyan tesz el láb alól.

Ha horrorként kellene értékelnem akkor egyest kapna, mivel az első részhez képest minden horror jellegét elvesztette a film. Viszont mint egy Sci-Fi megéri a közepes értékelést. Vajon miért? Mert egy egész érdekes tudományos kutatás köré ágyazza a film velejét ezzel megmagyarázza a folyamatos visszatérést. A magyarázat csavart hoz magával ami érzelmesség és velőssé teszi a filmet. Szóval nem nézhetetlen csak ne horrora készüljünk. Már csak azért ne mert több benne az öngyilkosság mint a gyilkosság szerintem. Inkább az érzelmekre mentek rá az írók mikor a történetet tovább gondolták és hát mondjuk ki nem biztos hogy ez volt a helyes út. Túl nyálas és középszerű lett emiatt. Viszont ezeken túllendülve egy nagy pozitívuma van a filmnek és az a főszereplője, Tree. Már az első részben is jól nyújtotta a karaktert, de itt igazán beleérett a szerepébe, Jessica Rothe nak nem láttam még kb egy filmjét sem az előző részt leszámítva de engem megvett magának a szerepjátékával. Ha másért nem is akkor miatta meg lehet nézni a filmet.

 
7ETEDIK   2019. 03. 25.

0

Az elsőtől sem dobtam hátast, de ez még azt is alulmúlta. Ez az év eddig a horror filmeknek kikiáltott trágyadomboktól hemzseg.

Galéria (25)

Jessica Rothe
Jessica Rothe
Jessica Rothe

Videók (9)

A film összbevétele 64 251 045 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 62 679 009 forintot termelt.

 

Christopher Landon elmesélte, hogy azért egy fura bébi maszk takarja el a gyilkos arcát, mert egyszerre vicces és ijesztő is, sőt nem sokkal a film forgatása előtt tudta meg, hogy hamarosan fia születik, így akkoriban majdnem mindenhol babákat látott.

(Thibo84)
 

A film annak a Blumhouse produkciós cégnek a gyártásában készült, mely az utóbbi években olyan kasszasiker horrorokat mutatott be, mint a Felelsz vagy mersz, Amityville: Az ébredés, a Tűnj el!, a Széttörve, az Ouija: A gonosz eredete vagy a Parajelenségek.

(hp )
 

A film első része hatalmas kasszasiker volt. 4,8 millió dolláros költségvetése mellé több mint 125 millió dollárt termelt világszerte.

(hp )
 

Christopher B. Landon egy interújban elárulta, hogy a film választ ad majd a kérdésre, hogyan került a főszereplő a végtelenül ismétlődő időhurokba.

(hp )
 

A film forgatása 2018. május 14-én kezdődött meg New Orleansban, Louisiana államban.

(hp )
 

A Boldog halálnapot 2. premierjét eredetileg február 14-re tűzte ki a Universal, azonban ez épp egybe esett volna a Stoneman Douglas középiskolában történt tragikus lövöldözés évfordulójával. Az álodzatok családtagjainak nyomásának hatására a stúdió végül egy nappal előbbre hozta a bemutatót.

(hp )
 
Ismét Tree Gelbman (Jessica Rothe) csinos nyakára tekeredik az időhurok, s most legalább annyiszor érezheti magát Marty McFly-nak, mint Phil Connorsnak – de ettől még a folytatás sokkal inkább hasonlít egy túlbonyolított, éppenhogy vicces vígjátékra, mint virtuóz slasher-horrorra. több»
 
A Boldog halálnapot! 2 olyan, mint az széria által feldolgozott történet: ugyanaz. Ha szándékosnak vélném, még egy jó geg is lehetne, hogy ugyanazt a filmet újra elkészítik és bemutatják, hogy megint átélhessük a „csodát”. A második felvonás egy nagyon erős déjà vu érzést kelt, amit még az előzőekben elmaradt magyarázatok pótlására tett kísérletek sem tudnak érdekessé tenni. több»
 
Horrornak egyáltalán nem lehet mondani, vígjátéknak elmegy, sci-finek nagyon gyenge, drámának még gyengébb. Inkább nézzétek meg az első részt megint, azzal jobban jártok. több»