Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
68
Filmadatlap
 
27
Szereplők
29
Vélemények
25
Képek
9
Videók
 
Nagyonjóképű   2020. 02. 24.

legújabb vélemény

Az 1. és a 2. rész is szórakoztató volt. A főszereplő csajjal sem volt gondom.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 19.

a nap véleménye

Élünk, halunk, újra élünk, majd halunk…immáron másodszor

2017-ben a Boldog halálnapot! egy kellemes meglepetést tudott produkálni: az Idétlen időkig alapkoncepcióját összemixelte a slasher-filmek dramaturgiájával, megfűszerezte egy kis tiniromantikával, ami így együttesen egy kiszámítható, de mégis szórakoztató kis horrorfilmecskét adott a nagyérdeműnek (nem volt egy világmegváltó alkotás, de el lehetett lenni vele). Emellett a kasszáknál is jól teljesített (a kevesebb mint 5 milliós büdzséből összetrombitált laza 125 milliót), így nem is lehetett kérdés, hogy elkészül a folytatása, mely 2019 februárjában debütált. Még el sem indult a film, de már megfogalmazódott bennem az a kérdés, miszerint a 2017-es első rész alapötlete egy film erejéig volt m... több»


 
indingo   2019. 06. 16.

Egy fokkal talán jobb, mint az eső rész, de a története itt is elég erőltetett, de ami még jobban zavart az az idegesítő főszereplő csaj.

 
HercegPeter   2019. 07. 17.

Van egy jó és egy rossz hírem. A jó, hogy választ kaptunk az újjáéledések okára, a rossz, hogy ez a magyarázat szörnyű. Inkább maradtunk volna tudatlanok. Az első részhez képest a humor megmaradt, de kevesebb az izgalom és több az érzelem. A karakterek kedvelhetőek, de a csajjal szemben ismét kettősek az érzéseim. Egyszer jó fej, máskor meg egy idegesítő gyökér. Ha nem is egy egésszel, de egy fél csillaggal biztosan gyengébb az elődjénél. A baj az, hogy arra három és felet adtam szóval a csillagokban ez nem fog meglátszani. Nincsenek jó megérzéseim a harmadik résszel kapcsolatban.

 
dailyfilmsan   2019. 08. 01.

Horrorból Sci-Fibe át, avagy Sissy hogyan tesz el láb alól.

Ha horrorként kellene értékelnem akkor egyest kapna, mivel az első részhez képest minden horror jellegét elvesztette a film. Viszont mint egy Sci-Fi megéri a közepes értékelést. Vajon miért? Mert egy egész érdekes tudományos kutatás köré ágyazza a film velejét ezzel megmagyarázza a folyamatos visszatérést. A magyarázat csavart hoz magával ami érzelmesség és velőssé teszi a filmet. Szóval nem nézhetetlen csak ne horrora készüljünk. Már csak azért ne mert több benne az öngyilkosság mint a gyilkosság szerintem. Inkább az érzelmekre mentek rá az írók mikor a történetet tovább gondolták és hát mondjuk ki nem biztos hogy ez volt a helyes út. Túl nyálas és középszerű lett emiatt. Viszont ezeken túllendülve egy nagy pozitívuma van a filmnek és az a főszereplője, Tree. Már az első részben is jól nyújtotta a karaktert, de itt igazán beleérett a szerepébe, Jessica Rothe nak nem láttam még kb egy filmjét sem az előző részt leszámítva de engem megvett magának a szerepjátékával. Ha másért nem is akkor miatta meg lehet nézni a filmet.

Jessica Rothe
Jessica Rothe
Jessica Rothe
 
Ismét Tree Gelbman (Jessica Rothe) csinos nyakára tekeredik az időhurok, s most legalább annyiszor érezheti magát Marty McFly-nak, mint Phil Connorsnak – de ettől még a folytatás sokkal inkább hasonlít egy túlbonyolított, éppenhogy vicces vígjátékra, mint virtuóz slasher-horrorra. több»
 
A Boldog halálnapot! 2 olyan, mint az széria által feldolgozott történet: ugyanaz. Ha szándékosnak vélném, még egy jó geg is lehetne, hogy ugyanazt a filmet újra elkészítik és bemutatják, hogy megint átélhessük a „csodát”. A második felvonás egy nagyon erős déjà vu érzést kelt, amit még az előzőekben elmaradt magyarázatok pótlására tett kísérletek sem tudnak érdekessé tenni. több»
 
Horrornak egyáltalán nem lehet mondani, vígjátéknak elmegy, sci-finek nagyon gyenge, drámának még gyengébb. Inkább nézzétek meg az első részt megint, azzal jobban jártok. több»

A film összbevétele 64 251 045 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 62 679 009 forintot termelt.

 

Christopher Landon elmesélte, hogy azért egy fura bébi maszk takarja el a gyilkos arcát, mert egyszerre vicces és ijesztő is, sőt nem sokkal a film forgatása előtt tudta meg, hogy hamarosan fia születik, így akkoriban majdnem mindenhol babákat látott.

(Thibo84)
 

A film annak a Blumhouse produkciós cégnek a gyártásában készült, mely az utóbbi években olyan kasszasiker horrorokat mutatott be, mint a Felelsz vagy mersz, Amityville: Az ébredés, a Tűnj el!, a Széttörve, az Ouija: A gonosz eredete vagy a Parajelenségek.

(hp)
 

A film első része hatalmas kasszasiker volt. 4,8 millió dolláros költségvetése mellé több mint 125 millió dollárt termelt világszerte.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.