Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
65
Filmadatlap
 
27
Szereplők
21
Vélemények
25
Képek
9
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 06. 19.
Élünk, halunk, újra élünk, majd halunk…immáron másodszor

2017-ben a Boldog halálnapot! egy kellemes meglepetést tudott produkálni: az Idétlen időkig alapkoncepcióját összemixelte a slasher-filmek dramaturgiájával, megfűszerezte egy kis tiniromantikával, ami így együttesen egy kiszámítható, de mégis szórakoztató kis horrorfilmecskét adott a nagyérdeműnek (nem volt egy világmegváltó alkotás, de el lehetett lenni vele). Emellett a kasszáknál is jól teljesített (a kevesebb mint 5 milliós büdzséből összetrombitált laza 125 milliót), így nem is lehetett kérdés, hogy elkészül a folytatása, mely 2019 februárjában debütált. Még el sem indult a film, de már megfogalmazódott bennem az a kérdés, miszerint a 2017-es első rész alapötlete egy film erejéig volt m... több»

 
indingo   2019. 06. 16.

Egy fokkal talán jobb, mint az eső rész, de a története itt is elég erőltetett, de ami még jobban zavart az az idegesítő főszereplő csaj.


 
HercegPeter   2019. 07. 17.

Van egy jó és egy rossz hírem. A jó, hogy választ kaptunk az újjáéledések okára, a rossz, hogy ez a magyarázat szörnyű. Inkább maradtunk volna tudatlanok. Az első részhez képest a humor megmaradt, de kevesebb az izgalom és több az érzelem. A karakterek kedvelhetőek, de a csajjal szemben ismét kettősek az érzéseim. Egyszer jó fej, máskor meg egy idegesítő gyökér. Ha nem is egy egésszel, de egy fél csillaggal biztosan gyengébb az elődjénél. A baj az, hogy arra három és felet adtam szóval a csillagokban ez nem fog meglátszani. Nincsenek jó megérzéseim a harmadik résszel kapcsolatban.

 
HETEDIK   2019. 03. 25.

Az elsőtől sem dobtam hátast, de ez még azt is alulmúlta. Ez az év eddig a horror filmeknek kikiáltott trágyadomboktól hemzseg.

 
MMcFly2015   2019. 02. 18.
Nem lett okosabb, nem lett jobb, de hozza az első rész színvonalát

A Boldog halálnapot első részével sem voltam teljes mértékben kibékülve, de a hibáival együtt is megfogott annyira, hogy ha már ráerőltettek egy folytatást, azt is megnézzem. A film bevezetése utalt egy sci-fi vonalon túlgondolt (időutazós) sztorira, viszont ezen sajnos hamar átsiklik a történet és megkapjuk az első részben megismert unalomig nézett bonyodalmat, kicsit másként. A fő probléma számomra ez a ,,kicsit másként" kifejezésben rejlik. Az oké, hogy megmagyarázták az első rész jelenségét, valami tudományos rizsával, de több dimenziós, alternatív világokat belekavarni egy viszonylag egyszerű történetbe erős húzás volt. A baba maszkos gyilkos, ami talán a motorja volt az első résznek, ... több»

Jessica Rothe
Jessica Rothe
Jessica Rothe
 
Ismét Tree Gelbman (Jessica Rothe) csinos nyakára tekeredik az időhurok, s most legalább annyiszor érezheti magát Marty McFly-nak, mint Phil Connorsnak – de ettől még a folytatás sokkal inkább hasonlít egy túlbonyolított, éppenhogy vicces vígjátékra, mint virtuóz slasher-horrorra. több»
 
A Boldog halálnapot! 2 olyan, mint az széria által feldolgozott történet: ugyanaz. Ha szándékosnak vélném, még egy jó geg is lehetne, hogy ugyanazt a filmet újra elkészítik és bemutatják, hogy megint átélhessük a „csodát”. A második felvonás egy nagyon erős déjà vu érzést kelt, amit még az előzőekben elmaradt magyarázatok pótlására tett kísérletek sem tudnak érdekessé tenni. több»
 

Christopher Landon elmesélte, hogy azért egy fura bébi maszk takarja el a gyilkos arcát, mert egyszerre vicces és ijesztő is, sőt nem sokkal a film forgatása előtt tudta meg, hogy hamarosan fia születik, így akkoriban majdnem mindenhol babákat látott.

(Thibo84)
 

A film annak a Blumhouse produkciós cégnek a gyártásában készült, mely az utóbbi években olyan kasszasiker horrorokat mutatott be, mint a Felelsz vagy mersz, Amityville: Az ébredés, a Tűnj el!, a Széttörve, az Ouija: A gonosz eredete vagy a Parajelenségek.

(hp)
 

A film első része hatalmas kasszasiker volt. 4,8 millió dolláros költségvetése mellé több mint 125 millió dollárt termelt világszerte.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.