Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
7
Vélemények
44
Képek
5
Videók

Vélemények: Dermesztő hajsza (2019)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
Berto49   2019. 02. 26.
Jéghideg bosszú

Ezt a filmet választottam a nyert mozijegy utalvánnyal, ezúton köszönöm! A norvég filmrendező, Hans Petter Moland lehetőséget kapott arra, hogy elkészítse a fekete humorú 2014-es „Az eltűnés sorrendjében” című filmjének amerikai változatát. A történetet a norvég eredetiből az amerikai ízléshez igazította, így természetesen a skandináv jelleg nem annyira mutatkozik meg, viszont annál véresebb, brutálisabb. A bosszúálló hókotró-vezető szerepét a most 67 éves Liam Neeson kapta meg. Az utóbbi években gyakran feltűnik akciófilmekben és mindegyikben jól teljesít. Legutóbb egy nyilatkozata miatt rasszistának bélyegezték meg, mert egy nemi erőszak teljesen kiforgatta önmagából, „fekete fattyat” emlegetett. Szerintem nem a szín említése a lényeges, hanem a fattyú (bastard), hiszen aki ilyen tettet követ el, az a bőre színétől függetlenül igazán mocskos gazember, érthető az ír vérmérsékletből adódó felháborodás. Azt is nyilatkozta, hogy ez az utolsó akciófilmje. Jobb is, hiszen színészi tehetségénél fogva sokkal többre hivatott, mint eljátszani a bosszúra szomjazó gyilkológépet. Néhány emlékezetes filmje, melyekben nagyszerű volt az alakítása: „Schindler listája”, „Michael Collins”, „A nyomorultak”. Nálunk Csernák János szinkronhangja valósággal „hozzánőtt” az általam kedvelt színészhez.

 
HETEDIK   2019. 03. 25.

Liam Neeson az elmúlt években sajnos elmerült a futószalagon gyártott iparos akcióhős munkáiban, pedig valaha olyan filmekben szerepelt, mint a Rob Roy vagy a Schindler listája. Nem mondom, hogy nem volt a filmben néhány jobb és ötletes jelenet, de összességében csak egy újabb unalmas bosszúfilm lett. Neeson azt nyilatkozta, ez lesz utolsó akciófilmje. Legyen úgy, mert ő ennél többre képes!


 
MMcFly2015   2019. 03. 08.
Az eltűnés sorrendjében c. norvég film teljes lemásolása

Nem vagyok híve a feldolgozásoknak, viszont bánatomra a Dermesztő hajsza eredeti norvég alkotása (Az eltűnés sorrendjében) elkerülte a figyelmemet eddig, így Liam Neeson Dermesztő hajszája teljesen újként hatott rám, és csak a mozi után pótoltam a lemaradásom az eredeti filmet illetően. Mondhatni ez a remake elérte a célját, és nagyközönség elött is megismertette magát. A hideg, hófödte környezet teljesen átadja a skandináv filmek szerelmeseinek a várt élményt, viszont az abszurd humorral teli, bűnügyi vonal nem mindennapi ,,izgalmat” ígér. Ez akár egy Fargo sorozat epizódja/évada is lehetne, stílusilag teljesen megegyező. Liam Neeson szokatlan ilyen hétköznapi ember szerepére az eddig látot... több»

 
miki   2019. 02. 23.

Én is láttam az eredetit, és azt kell mondanom, hogy az alkotók bár merész húzással, de nagyon jól adaptálták a történetet az amerikai és világpiacra anélkül, hogy lenyestek volna bármit is abból, amitől az eltűnés sorrendjében egy igazán pazar film volt. Nekünk nagyon bejött a Dermesztő hajsza, biztos nem utoljára láttam, és ha egy jó kis akció thrillerre vágysz, ennél jobb választást erre a mozis hétvégére nem tudnék mondani.

 
Attila   2019. 02. 22.

A film eredetijét (melyet ugyanez a rendező készített) nagyon szerettem, Az eltűnés sorrendjében egy filozofikus, elgondolkodtató thriller volt, azonban a hollywoodi adaptáció, a Dermesztő hajsza sajnos nem sok mindent tartott meg az eredetiből. Liam Neeson jó, ez nem is nagyon lehet kérdés, de a végeredmény nagyon feledhető és közepes film lett.

 
juliS   2019. 02. 17.

Kicsit féltem, hogy ez a film is csak olyan lesz, mint Liam Neeson korábbi alakításai, egy megfáradt történet, amit lényegében csak az akció tart valamelyest a felszínen. De szerencsére kellemesen sikerült csalódnom, mert mindezeken túlmenően úgy éreztem, hogy a cselekmény igencsak tartogat némi morális mélységet magában, amiben ténylegesen el lehet merülni, és lehet agyalni még hosszasan a film megnézése után is.

 
danda115   2019. 02. 16.

Talán az év egyik legjobb filmje eddig, persze nem állítom, hogy nem lesz nehéz megugrani ezt a szintet, egy összetettebb történettel és egy jobban megkonstruált forgatókönyvvel ez lehetséges. Szóval, egy próbát megér, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy többszöri nézés után ugyanazt hozza a film.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.