2019.03.07 23:29 MMcFly2015 Olvasottság: 315x
0

Az eltűnés sorrendjében c. norvég film teljes lemásolása

Nem vagyok híve a feldolgozásoknak, viszont bánatomra a Dermesztő hajsza eredeti norvég alkotása (Az eltűnés sorrendjében) elkerülte a figyelmemet eddig, így Liam Neeson Dermesztő hajszája teljesen újként hatott rám, és csak a mozi után pótoltam a lemaradásom az eredeti filmet illetően. Mondhatni ez a remake elérte a célját, és nagyközönség elött is megismertette magát. A hideg, hófödte környezet teljesen átadja a skandináv filmek szerelmeseinek a várt élményt, viszont az abszurd humorral teli, bűnügyi vonal nem mindennapi ,,izgalmat” ígér. Ez akár egy Fargo sorozat epizódja/évada is lehetne, stílusilag teljesen megegyező.

Liam Neeson szokatlan ilyen hétköznapi ember szerepére az eddig látott akció orgiái után, biztos vagyok benne, hogy lesznek olyanok, akik ez miatt csalódnak a filmben. Elismerem a színész neve húzóerő egy mozifilmre, de maga a történet és a karaktere is eltér Neeson eddigi akciófilmjeitől. A rendkívül jól tálalt fekete humor teljesen magával ragadt, viszont a végén az indián bandatagok szerepeltetése annyira idétlenre sikerült, hogy ott már az eddig jól működő abszurd humor tálalása helyett inkább mentünk a bohózat irányába. A kevesebb itt több lett volna, mert mégiscsak egy krimit nézünk.

Az eltűnés sorrendjében c. norvég film teljes lemásolása

A filmet azoknak a nézőknek ajánlanám teljes szívvel, akik hozzám hasonlóan nem látták az eredeti alkotást. Ellenkező esetbe nem hiszem, hogy rejt magában bármi féle izgalmat vagy fordulatot ez a mozi. Minimális apróság felfedezhető (szerbek helyett indiánok), de egyébként a film minden pozitív tulajdonsága, a norvég Az eltűnés sorrendjében c. filmnek szól, ugyanis 90%-os másolás történt ennél a ramke-nél.

akció | dráma | krimi | thriller | vígjáték

Nels pedáns munkásként, hókotróként dolgozik a fagyos coloradói síközpontban, ahol békés és meghitt élete egyik pillanatról a másikra fordul fel, amikor a helyi drogbáró... több»

0