Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Hellraiser 2. (1988)

Hellbound: Hellraiser II
Filmadatlap
 
28
Szereplők
6
Vélemények
14
Képek
1
Videók

Galéria (14)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 16.

legújabb vélemény

0

Borzongató horror, Barker gondolatai alapján...végig leköti az embert, és izgalomban, félelemben tartja!Kemény, néhol brutális,de egy igazi horror! Ajánlott kategória ez a rész!

 
respect the movies   2018. 06. 13.

1

Szerintem nem volt rossz film! A legtöbb kritikus és filmes hozzáértő szerint is a Hellraiser 2 része volt az a folytatás még, ami talán a legjobban kapcsolódik a Clive Barker elméjében megalkotott világhoz és ezzel a véleménnyel én is így vagyok! Az... több»

 
Deku   2017. 10. 25.

0

Nagyon ügyetlenül volt megkreálva a film nekem egyáltalán nem jött ez így be. Tele volt klisével és esetlen ötletekkel, ami miatt nekem totális bukás volt a film.

 
postaslaszlo8   2016. 06. 23.

1

Gyerekkorom egyik legfélelmetesebb élménye volt végignézni ezt a filmet... Milyen jó lenne, ha tudnék még annyira parázni horroron, mint régen! Nagyon jó folytatás és kitűnő horrorfilm.

 
Szivárvány1   2016. 10. 15.

0

Szétsírtam magam a röhögéstől ezen a filmen hétvégén. Hát ez a filmborzasztó, max egy jó kis poénként értelmezve élhető túl ez a pár óra. Nem is értem hogy egyáltalán minek csináltak 2. Rész. Lehet jobb is hogy nem tudom. Felejthető élmény volt sajno... több»

1
 
zoleykrajcsi   2016. 10. 04.

0

Egy igazán remek folytatásfilm, gyermekkorom egyik kedvenc darabja. Zsigerekre ható, brutális horror, azt az élményt képes nyújtani, amit az ember elvár a műfajtól. Ajánlom mindenkinek.

A film összbevétele 11 090 735 dollár volt (imdb.com).

 

Clive Barker ahhoz képest, hogy nem akarta, hogy az első Hellraiser film zenéjét Christopher Young készítse el, annyira meg volt elégedve a végeredménnyel, hogy a második rész zenei megkomponálását is az ismert zeneszerzőre bízta!

(respect the movies)
 

Eleinte a forgalmazó stúdió sokkal nagyobb költségvetést akart a folytatásra szánni, mint az első résznél! Végül mégis alaposan "megnyirbálta" a stúdió az előre bejelentett összeget!

(respect the movies)
 

Clive Barker "csak" producere volt a filmnek, a rendezést Tony Randelre bízta, aki az első Hellraiser filmnek a vágója volt!

(respect the movies)
 

Oliver Smith három alakot játszik (A bőr nélküli Franket; a szintén bőr nélküli figurát, aki Larry-nek tűnik és Mr. Browningot, aki összevagdossa magát a borotvával).

(Mavil)
 

Clare Higgins-nek is elege lett szerepből, nem vállalta a folytatást, újra át kellett írni a forgatókönyvet, így az utolsó jelenetben felbukkanó nőt kicserélték a kínzó-oszlopra.

(Mavil)