Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
63%

Lidérces álmok (1988)

Bad Dreams
Filmadatlap
 
30
Szereplők
1
Vélemények
12
Képek
1
Videók

Galéria (12)

Videók (1)

 
Kóborló   2022. 10. 07.

legújabb vélemény a nap véleménye

1
Álom avagy valóság

Valamikor még gyerekkoromban volt szerencsém ehhez a filmhez és hát sok jelenetére már nem igazán emlékeztem, de az tisztán rémlett, hogy gyerekfejjel kimondottan félelmetes volt számomra. Tulajdonképpen eme kevés emlék miatt szerettem volna már egy ... teljes kritika»

A film összbevétele 9 797 098 dollár volt (imdb.com).

 

Idehaza a Guild Video forgalmazásában lett kiadva videokazettán.

(Kóborló )
 

A mozikban egy 80 perces változata került bemutatásra, majd amikor kiadták először a filmet videokazettán, ott már egy 84 perces változata volt látható, amin már láthatóak voltak azon véres jelenetek is, amiket a mozis változatából ki kellett vágniuk.

(Kóborló )
 

A filmhez készült egy alternatív befejezés is, amit viszont végül semmilyen formában nem mutattak, csupán a rendező, Andrew Fleming beszélt a film dvd audiokommentárában.

(Kóborló )
 

A filmvégi stáblista alatt halható Guns N' Roses - Sweet Child O Mine dalánál, jelenetek lettek volna a filmből a stáblista alatt, csakhogy ezt a legendás rockzenekar frontemberének, Axl Rose barátnőjének (Erin Everlynek) nem tetszett és így végül csak a dal hallható a stáblista alatt.

(Kóborló )
 

A film rendezőjének Andrew Flemingnek sok jelenetet ki kellett vágatnia a kész filmből, hogy az amerikai korhatár besoroló bizottsága, ne a legmagasabb X-es besorolással lássák el a filmet.

(Kóborló )