James McAvoy főszereplésével (vagy inkább "főbb szerepléseivel"?) érkezik a Széttörve című 2016-os film a Maxra június 20-án. Kiváló thriller, emlékezetes alakítások: te már láttad? Ha nem, itt az ideje bepótolni!

A Széttörve egy amerikai pszichológiai thriller film, amelyet M. Night Shyamalan írt és rendezett James McAvoy, Anya Taylor-Joy és Betty Buckley főszereplésével. A film egy disszociatív identitászavarban szenvedő férfit követ, aki elrabol és bebörtönöz három tizenéves lányt egy elszigetelt földalatti létesítménybe.

Philadelphia külvárosában „Dennis” elrabol három lányt – Claire-t, Casey-t és Marcia-t. A lányokat egy titkos földalatti rejtekhelyen tartja fogva a philadelphiai állatkert alatt. Itt találkoznak „Patriciával”, aki megvédi a lányokat „Dennistől”, hogy megmentse őket a „Szörnyeteg”-től. Feltűnik egy 9 éves fiú személyisége is, „Hedwig”, akiről kiderül, hogy ő az igazi domináns alter, akit „Patricia” és „Dennis” manipulál, hogy kizárja a többi személyiséget. A lányok mindent megtesznek a szökés érdekében Kevin alteregóinak manipulálásával és egy walkie-talkie-n keresztül egy másik személlyel való kommunikációval, de minden kísérletük kudarccal végződik.

A Széttörve az Egyesült Államokban és Kanadában 138,3 millió dolláros, más területeken pedig 140,2 millió dolláros, világszerte 278,5 millió dolláros bevételt hozott, 9 millió dolláros gyártási költségvetéssel szemben – így túlzás nélkül mondhatjuk, hogy óriási siker volt.

A Rotten Tomatoes kritika-gyűjtő oldalon a film 78%-os népszerűséget ért el 312 kritika alapján, 6,5/10-es átlagértékeléssel. A Mafabon is még ennél is népszerűbb, 84%-os a film.

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Max logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

84 Széttörve  (2016)

horror | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Élt egy férfi, William Stanley Milligan, közismert nevén Billy Milligan, akinek 24 különböző személyisége volt. Csak a saját személyiségét, Billy-t tudta befolyásolni, a... több»