Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
84

Széttörve

(Split)

Vélemények: Széttörve (2017)

 
MMcFly2015  2017. 01. 23.

Nem akció dús a film, de amit James McAvoy alakít az lenyűgöző! Neki hála végig jelen van a filmen a feszültség, néhol tudunk röhögni is rajta, és borzongani. Zseniális az alakítása, ezt mindenképpen ki kell emelni. A téma tetszett, de az előzetes láttán tartottam attól, hogy ,,természetfeletti" átalakulást is belekevernek a filmbe, ami sajnos beigazolódott. Így azt kell mondanom, hogy az utolsó 20-25 perc nem úgy zárta le a filmet, ahogy szerettem volna. De mégis egy rossz szót nem szólhatok, mert M. Night Shyamalan olyan elvont thrillert tett le az asztalra amit már rég láttunk. Mindenképpen látni kell, minimális csalódás ért, de összességében elégedett vagyok a végeredménnyel, ami főként a főszereplő nevéhez fűződik.

 
JamesBont  2017. 01. 20.

Megdöbbentő volt ez a film. A főszereplőt csak dicsérni tudom. Sajnos a film néhol veszt a hangulatából, és a több személyiséget is megismertem volna a 24- ből. A rendező visszatért, a már jól kipróbált elemekhez, de mégsem tudok egy hasonló filmet sem felhozni. Nagyon meglepő, hátborzongató film.

 
Acropolis  2017. 03. 01.

Számomra csalódás volt a film. Erőltetettnek éreztem. Kategóriájában nem állja meg a helyét. A színészek teljesítménye sem győzött meg. Moziban láttam, de jobban jártam volna ha másik filmet választok.

 
tilino  2017. 02. 06.

Sok reményt fűztem a filmhez de sajnos hiába. Ott vesztettem el a reményemet arra hogy egy jó thrillert nézzek, amikor jött a szörnyes jelenet. Elvesztette a film teljes mértékben a hitelességét.

 
ArpiHajdu és Réci  2017. 01. 26.

M. Night Shyamalan beleásta magát a pszichológia és a széttöredezett személyiségek ingoványos területére, s a végeredmény szempontjából az az érzésem, hogy nem tudott jól kijönni belőle.

Lehetséges, hogy túl nagy elvárásokkal ültem be a moziba, mert az első vélemények és a trailer alapján egy ütős, komoly, s talán katarzist okozó alkotást vártam. Mivel ezt nem kaptam meg, kicsit csalódottan távoztam.

Ami pozitívum: James McAvoy játéka, bár hozzáteszem, ez egy rendkívül hálás szerep abból a szempontból, hogy a filmben megjelenő személyiségek nagyon eltúlzott tulajdonságokkal rendelkeztek. Mindezek mellett természetesen jól tudott működni főszereplőként, de nálam továbbra is a Mocsokban nyújtott alakítása jött be a legjobban. Tetszett ez a többszintű cselekményvezetés, nem redukálódott le egy helyszínre az egész sztori, nézőként jobban meg tudtuk ismerni a főszereplőnek a hátterét, sőt, a flashbackes részeknek is megvan a maguk jelentősége. És ami még az előnyére válik az a téma, amelyből valami nagyot lehetett volna kihozni (csakhogy a gond az, hogy ez nem történt meg).

Ami a legkevésbé tetszett az egészben az a bizonyos 24. személysiég, amelyel nem az a gondom, hogy elrugaszkodik a valóságtól (merthát hogy lehetne elvárni ezt egy 24 személyiségre bomlott egyéntől), hanem ahogy az kivitelezésre került. Talán az egész történetben ez volt a leggyengébb rész, holott az előzetesek alapján ettől lehetett volna a legtöbbet várni. Ezt csak tetőzi az a része a dolognak, hogy ebbe az alapvetően pszichológiai alapú jelenségbe bekerül még egy (s szerintem oda nem illő) aspektus is, amely tovább rontja az összképet SPOILER vallási fanatizmus plusz a szuper EGO olyannyira szuper, hogy szét tud feszíteni egy rácsot és képes a falon mászni...na ne már...SPOILER. Ami pedig a foglyul ejtett kislányokat illeti: túl hamar rá lehet jönni, hogy kinek van esély túlélni, s kinek lesz szomorú vége. Az a bizonyos csavar pedig szerintem mégsem akkora, mint azt előzetesen vártam.

Az összkép alapján semmiképp sem tudom jóra értékelni a filmet, hiába az érdekes téma és a jó alakítások, ugyanakkor épp ezek miatt átlagosnak sem mondanám (ha lehet 3,5-et adnék az 5-ből, de azt itt nem lehet).

 
Hetedik  2017. 01. 25.

Nem tetszett. Sokan írják, Shyamalan visszatért, van olyan jó ez mint korábbi munkája, stb stb. A misztikum királya soha nem is tűnt el, annyi történt hogy belekóstolt a popcorn műfajába, ahol nagyobb összegek repkednek, de az nem az ő stílusa volt. Épp ezért tavaly előtt újra olyan filmet csinált, amihez a legjobban ért: misztikus thrillert. A Látogatás sokkal jobb munkája mint ez, sokkal több cselekménnyel. Ott is volt üresjárat és fölös párbeszéd, no de nem annyi mint itt. Rizsa, rizsa, rizsa hátán, de egyik sem olyan érdekfeszítő hogy az embert lekösse. Cselekmény alig, a lány múltjára való kitekintés meg a pszichológus teljesen irreális hülyeségei pedig totál felesleges voltak. Néhol éreszhető Shyamalan egyedi stílusa és a végső Willises kitekintés a Sebezhetetlenre ügyes, no meg a hibbant csávó is egész jól játszik, de ez édeskevés. Egy ilyen jellegű téma brutalítás, vér és cselekmény nélküli ábrázolása olyan, mint a túrós tészta tejföl nélkül: semmilyen.

 
ANdraS  2017. 01. 23.

Őszintén szólva sokkal többet vártam a filmtől a kritikák alapján. Végül a film annyira B kategóriára sikerült, hogyha ez a szerző célja is lett volna, nem gondolom, hogy a filmnek jót tett. Van itt egy nagyon kikonstruált elmebeteg, amelyben 23 osztott személyiség él és aztán egy nagyon szimpatikus idősebb hölgy, pszichiáter, akinek van megértese, sőtt egy nagyon erőltetett teóriája, hogy a skizofrénoknak egy "más dimenziához" van kulcsuk.
Tehát nagyon, de nagyon "bés" alapsztori amelyért Uwe Boll sem szégyenkezne.

Ráadásul a thriller oldala is igen erőltetett, a fogságba esett lányok logikátlanul viselkednek. A rendező egész idő alatt csak játszik a nézővel, de nam ad hozzá semmi értékesebbet. Az esemény nekem sokkal jobban tetszett, pedig minenki kritizálta.

 
amndl59  2017. 05. 16.

Ez az a film ami mindent megér. Fantasztikusan játszott benne James McAvoy. Remek, igazán frappáns módon dobták össze a filmet és szeretnivalóak lettek a karakterek is. Először is nagyon eszes módon lett megalkotva a történet és a kivitelezésre sem lehet semmi panasz. Látványvilága pedig mindenképp megéri a pénzét. Összefoglalva nagyon szerettem.

 
LucyGy  2017. 05. 15.

Durva de zseniális film. A történet remek és a színészek alakítása is fantasztikus. A 23 személyiség pedig nagyon egyedi ötlet. :)

 
tolka111  2017. 05. 14.

Az elején nagyon izgalmas volt, a közepén egy kicsit unalmas volt, de a vége, az nagyon jó volt! Mindenkinek ajánlom, aki szereti a misztikus thrillereket! ;)

 
SZGP  2017. 04. 21.

Zseniális a film, mindenkinek ajánlom! Egyértelműen Night Shyamalan aki elviszi a hátán. Nem véletlenül vállalta el a főszerepet, hatalmasat alakít, sztem ez a film a színészi pályafutásának eddig a főalakítása! Sokan a 24.személyiséggel nem értenek egyet... szerintem pont többször el is hangzik "mert szükségszerű" .... az utolsó előtti 2 személyiség is azért kelt életre. Mert szükségszerű...és amikor veszélybe kerültek, akkor hívták elő az utolsót, aki mindegyiknél erősebb volt :) lyen egy triller! :D Fantasztikus volt, ajánlom! :) Ui .: a végén a Bruce Willis-es poén hatalmas volt :D

 
T.Andras  2017. 03. 30.

James McAvoy-tól ez az első film, amit láttam, lehengerlő volt az alakítása. A film sztorija is nagyon tetszett, nem sok hasonló történettel találkoztam eddig, úgyhogy nagy meglepetés volt.

 
Szinano  2017. 03. 27.

James McAvoytól ez volt az első film, amit láttam, engem teljesen lenyűgözött az alakítása, számomra teljesen hiteles volt ebben a szerepben. Nagyon izgalmas, pattanásig feszült film.

 
Margo  2017. 03. 25.

Régen láttam ilyen nagyszerű alakítást,a főszereplő egyszerűen zseniálisan hozta a karaktereket. A vége sokak szerint túlzás de szerintem kellett hogy igazán átütő élményben legyen részünk. Csak ajánlani tudom a műfaj kedvelőinek, akik egy elgondolkodtató és nem felszínes semmit mondó filmélményre vágynak.

 
georgri  2017. 03. 24.

A film vége felé volt egy jelent, amikor úgy éreztem, hogy ez egy kicsit már mégiscsak sok, de összességében nézve egy nagyon klassz film, amin borzasztóan izgultam.

 
Zenta  2017. 03. 20.

Szándékosan nem néztem meg a film előzetesét, mert nem akartam tudni, hogy pontosan miről fog szólni a film, így sokkal izgalmasabb volt. Tövig rágtam a körmömet a film alatt, állati izgalmas volt.

 
Hercegno  2017. 03. 01.

Nekem nagyon tetszett a Széttörve, egész idő alatt képes volt lekütni, borzasztóan izgaultam, mi lesz a film vége, ugyanis meglehetősen kiszámíthatatlan volt.

 
Beuszi  2017. 02. 25.

Nem olvastam el előre, hogy pontosan miről fog szólni a film, csak annyit tudtam, hogy egy ember áll majd aközéppontjában, akinek van 23 különböző személyisége. Ezért már az első filmkockák igen megleptek, hogy ennél összetetteb dologról van szó. Nagyon tetszett a film.

 
Ancsus  2017. 02. 07.

Szándékosan nem olvastam el, miről fog szólni a film, így engem igen meglepett pozitív értelemben. Csupán annyit tudtam előre, hogy a film főszereplőjének 23 különböző személyisége van. Nekem nagyon tetszett a feszültség, amely áthatotta az egész filmet, különösen jó volt a kiszámíthatatlansága.

 
smartin9588  2017. 01. 29.

Sokkal kevesebbet vártam a filmtől de amit McAvoy alakított az lenyűgöző volt. Majdnem elvitte a hátán az egész filmet. A két félmeztelen csaj bénázását szörnyű volt nézni . A rendezőnek a vége fele elgurult a gyógyszere sajnos. Kár volt bele vinni azt az átalakulálst ilyen formában. A történet jó volt. Maga a történés lassú. Sokkal többet kihozhattak volna a filmből. Összeségében egyszer ajánlom mindenkinek, hogy nézze meg.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.