Na mostantól várjuk csak igazán a Démonok között 3-at

Június 4-én egyszerre debütál a mozikban és az HBO Max-on a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített, melynek legutóbbi trailerét alaposan kielemezték a rajongók, és találtak is néhány igazán izgalmas utalást a horror műfajának legikonikusabb alkotásaira, melyek közül kettőt most maga a rendező is megerősített.

"Őszintén szólva, miközben készültem a munkára, jó volt visszatérni a kedvenc horrorjaimhoz. Természetesen sokan említették Az ördögűzőre való utalást a film elején. Azt hiszem, a Démonok között-filmek afféle szerelmes levelek a legjobb klasszikus horrorfilmeknek. Mint Az elcserélt gyermek az első rész esetében. Sok nagyszerű utalás van erre a Démonok között első epizódjában" - mondta el a rendező,  Michael Chaves.

A direktor számára, aki bevallottan VHS horrorokon nőtt fel, azonban nem csak Az ördögűző jelentett nagy inspirációt, hanem a Rémálom az Elm utcában franchise is. 

"A negyedik részt láttam először, amiben az a bizonyos vízágyas jelenet is látható. Úgyhogy igen, ez egy tagadhatatlan utalás" - folytatta a Démonok között 3 előzetesében látható jelentre utalva, melyet sok rajongó is kiszúrt. "Ironikus módon a rendező asszisztensem dolgozott azon a filmen, ezért minden részletről kifaggattam a vízágyas jelenet kapcsán. Egyszerűen tudnom kellett, hogy csinálták" - tette hozzá. 

A Démonok között 3 nézői tehát jó sok utalásra számíthatnak a horror történetének legjelentősebb filmjeire, a rendező ígéretei szerint pedig a harmadik rész a franchise eddigi legsötétebb és legbrutálisabb darabja lesz, amit a korhatár bizottság korábbi indoklása is alátámaszt. Ha még nem láttátok volna a film legújabb előzetesét, nézzétek meg idelent.