Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
82

Ómen 2: Damien (1978)

Damien: Omen II
Filmadatlap
 
19
Szereplők
3
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
respect the movies   2018. 03. 06.

Szerintem jó film volt! Jómagam zseniális filmnek tartom az Ómen első részét ezért hát amikor először láttam a folytatását nagyon kíváncsi voltam arra, hogy képes lesz e azt a hatást elérnie nálam mint az elődje! Azt kell hogy írjam, hogy részben igen! Mivel a történet (főleg a film első pár perce) közvetlen folytatása az első résznek, még mindig izgalmas tudott maradni, viszont itt már számomra kicsit az érződött, mintha több jelenetet is az első rész keretére építették volna föl, tehát az egyedisége a filmnek kicsit csökkent! Színészek terén is talán csak a Damient alakító Jonathan Scott-Taylor tudnám kiemelni, a többiek csak hoztak egy jó átlagot! Ami viszont ismét jó volt, az a zene, Jerry Goldsmith-nak megint sikerült egy elég hatásos darabot komponálnia a filmhez! A film technikai megoldásai is jók voltak, találhatunk benne egy két erősebb jelenetet! Illetve volt még egy problémám a történetével, miszerint a főszálat inkább csak a film második felében kezdik el boncolgatni, addig inkább a kevésbé érdekes mellékszálakat és mellékkaraktereket mutatják be nekünk! Ez pedig nagy kár, hisz a film alaptörténete van annyira izgalmas, hogy a néző végig inkább ezt nézte volna! Mindenképp a jobb horrorfolytatások közé sorolható, de klasszikus mivoltát itt már nem éri el!

 
TribeBubu   2017. 03. 17.

Nem a legjobb folytatás, mert nagyjából az első részben látott hátborzongató haláleseteket ismétlik benne. A sztori gerince is nagyon hasonló. Viszont érdekes volt benne, ahogyan továbbgondolták az alkotók Damien történetét és a fiú őrlődését is jó ötlet volt beletenni.


 
Balint   2016. 02. 13.

Méltó folytatás, a gonosz fejlődik és katonai iskolába kerül akár csak a Gyerekjáték 3.-ban, tetszett mert egyértelműen arra építettek, hogy teret nyerjen a gonosz, viszont még jócskán fiatal és csak bontogatja a szárnyait ;)

 

William Holden és a rendező, Don Taylor legutoljára a 17-es fogolytábor-ban (1953) játszott együtt.

(JcWh)
 

William Holden egyetlen horror filmje.

(JcWh)
 

A film főszereplőjének William Holden-nek problémái voltak az alkohollal a film forgatása alatt!

(respect the movies)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.