Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Ómen 2: Damien (1978)

Damien: Omen II
Filmadatlap
 
29
Szereplők
5
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Kóborló   2021. 04. 14.

legújabb vélemény

1
Cseperedőben az Antikrisztus

Az 1976-ban bemutatott, Richard Donner által rendezett Ómen az én megítélésem szerint egy nagyon jó alkotás lett, és azon filmeken belül, amik az Antikrisztussal foglalkoznak, biztos, hogy az egyik legjobb, ami valaha elkészült. Mind a kritikai, mind... teljes kritika»

 
Sabnock Sanatory   2020. 08. 14.

1

Zseniális folytatás, ahogy a gyermek Antikrisztus lassan öntudatra ébred, és ezek után az unokatestvérét is megöli, pedig szinte megszakad a szíve. Tetszik, ahogy itt is a titkos, de halálos testőrei mindentől óvják, és vigyázzák minden lépését. A cs... több»

 
respect the movies   2018. 03. 06.

0

Szerintem jó film volt! Jómagam zseniális filmnek tartom az Ómen első részét ezért hát amikor először láttam a folytatását nagyon kíváncsi voltam arra, hogy képes lesz e azt a hatást elérnie nálam mint az elődje! Azt kell hogy írjam, hogy részben ige... több»

 
TribeBubu   2017. 03. 17.

0

Nem a legjobb folytatás, mert nagyjából az első részben látott hátborzongató haláleseteket ismétlik benne. A sztori gerince is nagyon hasonló. Viszont érdekes volt benne, ahogyan továbbgondolták az alkotók Damien történetét és a fiú őrlődését is jó ötlet volt beletenni.

 
Balint   2016. 02. 13.

0

Méltó folytatás, a gonosz fejlődik és katonai iskolába kerül akár csak a Gyerekjáték 3.-ban, tetszett mert egyértelműen arra építettek, hogy teret nyerjen a gonosz, viszont még jócskán fiatal és csak bontogatja a szárnyait ;)

A film összbevétele 26 518 355 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatást 1977. október elején kezdték meg, és 1978 januárjában fejezték be.

(Kóborló )
 

A filmbéli New York-i helyszíneket is Chicagóban forgatták le.

(Kóborló )
 

A katonai akadémián látható kadétokat valódi kadétok alakították a filmben.

(Kóborló )
 

Lance Henriksen nagyon nem jött ki a rendezővel, Don Taylorral (1920–1998) a forgatás ideje alatt.

(Kóborló )
 

Lee Grant nagy rajongója volt az 1976-os Ómennek, emiatt örömmel ragadta meg a felkínált lehetőséget, hogy szerepelhessen az Ómen második részében.

(Kóborló )