A gonosz háza (1979)

Salem's Lot

A gonosz háza

Sabnock Sanatory   2021. 08. 31.

A horror háza

Stephen King egyik, ha nem a legjobb filmes adaptációja. Salem’s Lot, és már bocsánat, de én maradnék ennél a címnél, mert a gagyibbnál gagyibb fordításoktól rosszul vagyok. Tobe Hooper rengeteg jó, és sajnos elég sok gyenge filmet is rendezett, de j... teljes kritika»

dulkap   2016. 08. 26.

Közepeske film, ami leginkább annak köszönhető, hogy a tv miatt eléggé odafigyeltek a korhatárra. Biztos jobb lett volna pár csillaggal, ha Hooper-t jobban engedik horror-t rendezni. De rossz nem volt, de egyszer elég volt, főleg hogy összesen 3 órás.

Syracuse   2017. 11. 29.

Az a helyzet, hogy a filmet hamarabb láttam, mint a könyvet olvastam volna, így pedig kapott volna tőlem 4 csillagot, bár a 2004-es verzió a technikának köszönhetően jobb lett. Viszont a King regény után úgy gondolom, hogy a 3 is jóindulatú.

batukán   2015. 12. 23.

A film nagyon jó, de Barlowban éppen az tetszett hogy ő leginkább egy jól öltözött, régimódi, kifogástalan úriember képzetét keltette és csak a vámpírjai voltak tulajdonképpen vérszívó zombik.

A forgatás Kaliforniában zajlott.

(dulkap)

Az egyik producer, John Calley Peter Weirt szerette volna megnyerni a rendezésre.

(dulkap)

Ben Mears terepjárója egy Jeep Wrangler CJ-5.

(dulkap)

A sorozat végén látható guatemalai kisváros, Ximico a valóságban nem létezik.

(dulkap)

Stephen Kingnek Ben Gazzara járt a fejében, mikor Ben Mears karakterét megírta.